Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 32 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Dīzelis neiet
AtbildeAtbilde saņemta: 23. Janvāris 2007, 17:37 
Lietotāja avatārs
Citēt:
[user]208343|krupis|[/user]runajot par dizeliem, nevaru saprast, kads ir aprekins shemai, ka dizelis ir izdevigs, ja daudz brauc. ja maz, tad tipa nav. ja runa iet par jaunu auto, tad es saprotu, tipa d ir dargaks un tipa, ja daudz brauc, atmaksajas starpiba. bet kapec lietots dizelis neatmaksajas, ja brauc mazus gabalus?
d ir dargakas izmaksas, neka benzinam, bet stavot man pie majas nedelju, nekas necakarejas un nav nekada starpiba, vai es pa gadu nobraucu 50000km vai pa 5 gadiem. tapat remonts bus +/- atkarigs no nobrauktajiem kilometriem. tapec, varbut kads var man paskaidrot, kapec maziem nobraukumiem iesaka b, nevis d????

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Janvāris 2007, 17:42 
Lietotāja avatārs
Citēt:
[user]208343|krupis|[/user]runajot par dizeliem, nevaru saprast, kads ir aprekins shemai, ka dizelis ir izdevigs, ja daudz brauc. ja maz, tad tipa nav. ja runa iet par jaunu auto, tad es saprotu, tipa d ir dargaks un tipa, ja daudz brauc, atmaksajas starpiba. bet kapec lietots dizelis neatmaksajas, ja brauc mazus gabalus?
d ir dargakas izmaksas, neka benzinam, bet stavot man pie majas nedelju, nekas necakarejas un nav nekada starpiba, vai es pa gadu nobraucu 50000km vai pa 5 gadiem. tapat remonts bus +/- atkarigs no nobrauktajiem kilometriem. tapec, varbut kads var man paskaidrot, kapec maziem nobraukumiem iesaka b, nevis d????

Benzīnam četrcilindrīgam motoram gerdzeni maksā 35 Ls, bet dīzelim ar tādu pašu cilindru skaitu un mazāka diametra virzuļiem gredzeni maksā 45 Ls un vairāk. Nerunājot par dizeļa dārdzību šālēm un citiem. Nezinu, bet motora detaļas dīzelim nez kāpēc ir dārgākas par benzīnu. Tas ir aktuāli veciem auto, jo dīzeļmašīnu nobraukums ir krietni lielāks nekā benzīnam.
Tajā pašā mobīlē pētot 2000/2001 gada dīzeļmašīnu - nobraukums jau ir 220 000 km. Paši sarēķiniet, kāds varētu būt nobraukums 95 gada mašīnai vai 91.

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Janvāris 2007, 17:43 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:35
Atbildes: 5262
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Peugeot 508

Citēt:
[user]208343|krupis|[/user]tas, ka 5 nevar braukt uz darbu un 5 atpakal ir galigas muljkjibas. pec Tavam domam sanak ta, ka masina labi kalpos tad, ja es katru dienu braucot uz darbu un atpakal, nobrauksu 200km??
tas, ja es, piemeram, reizi nedelja brauksu ari ir po. ja es brauktu reizi gada, tas tas kaut ko cakaretu..

nu, pilnīgi subjektīvi, bet man bija vairāk čakara ar mašīnu, kad braukāju uz darbu 8km turp un 8 atpakaļ, nekā 25km uz vienu pusi.
Cik esmu redzējis mašīnas, nevienai nav nācis par labu stāvēt bez izmantošanas. arī pavisam jaunām mašīnām.
pie 200km dienā es jau domātu, vai nevajadzētu mainīt dzīves vai darba vietu.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Janvāris 2007, 17:47 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 22. Decembris 2006, 11:25
Atbildes: 69
Citēt:
[user]398|Renoir|[/user]
Citēt:
[user]208343|krupis|[/user]tas, ka 5 nevar braukt uz darbu un 5 atpakal ir galigas muljkjibas. pec Tavam domam sanak ta, ka masina labi kalpos tad, ja es katru dienu braucot uz darbu un atpakal, nobrauksu 200km??
tas, ja es, piemeram, reizi nedelja brauksu ari ir po. ja es brauktu reizi gada, tas tas kaut ko cakaretu..

nu, pilnīgi subjektīvi, bet man bija vairāk čakara ar mašīnu, kad braukāju uz darbu 8km turp un 8 atpakaļ, nekā 25km uz vienu pusi.
Cik esmu redzējis mašīnas, nevienai nav nācis par labu stāvēt bez izmantošanas. arī pavisam jaunām mašīnām.

es to saprotu, bet motora detaljas cakarejas no nobraukumu (ja lej normaalu ellu un degvielu) tatad, ja es braucu gada 10 000 vai 50 000 un ja motors man cakarejas pec 100 000, tad man bus jaremontejas attiecigi pec 10gadiem vai pec diviem un tik un taa es ietaupisu uz degvielu. un ta starpiba starp detalju cenam un degvielas paterinju tapat ir par labu dizelim

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Janvāris 2007, 17:48 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 22. Decembris 2006, 11:25
Atbildes: 69
Citēt:
[user]208343|krupis|[/user]
Citēt:
[user]398|Renoir|[/user]
Citēt:

es to saprotu, bet motora detaljas cakarejas no nobraukumu (ja lej normaalu ellu un degvielu) tatad, ja es braucu gada 10 000 vai 50 000 un ja motors man cakarejas pec 100 000, tad man bus jaremontejas attiecigi pec 10gadiem vai pec diviem un tik un taa es ietaupisu uz degvielu. un ta starpiba starp detalju cenam un degvielas paterinju tapat ir par labu dizelim

manuprat, brauklt katru dienu vai katru treso ir viens un tas pats. ja brauc reizi menesi, tad tas varbut ir hujova..

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Janvāris 2007, 17:57 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 31. Augusts 2005, 14:12
Atbildes: 291
Atrašanās vietas: Saulkrasti
Mašīna: MB 300CE24V, Honda Accord TypeS, Honda CBR600RR, Honda HF2220H
Starpība ir un pat ļoti liela vai braukt katru dienu vai reizi trijās dienās. Ja tu dzīvotu tādā vietā kur nelīst lietus, nesnieg sniegs un ceļus nekaisa ar sāli tad gan būtu pofig.
Pie mums lietojot auto reizi nedēļa, pievērs uzmanību kautvai aizmugures bremžu diskiem - pēc vienas šādas ziemas tie būs norūsējuši līdz nemaņai un būs vienkārši metami - un tas viss būs tikai stāvešanas rezultātā.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Janvāris 2007, 18:12 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Maijs 2006, 05:19
Atbildes: 2188
Atrašanās vietas: Latvija, Jūrmala, Dzintari
Mašīna: Automobīli
``seno acteku `` gudrība vēsta: ka māja kurā nedzīvo-mirst. Domāju tas ir attiecināms arī uz a/m, mašīna kura nebrauc,-mirst.
Kaut kā tā.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Janvāris 2007, 18:25 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 30. Decembris 2006, 15:31
Atbildes: 2588
Atrašanās vietas: Rīga
Mja gudri kungi. motors dilst aktīvi nevis braucot bet startējot aukstu, kad eļla vēl nav normālā temperatūrā. :P

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Janvāris 2007, 19:22 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Pameklē nevis diskusijās, bet pie kādiem rakstiemn i-netā, varbūt kādu pētījumu arī atradīsi. Tur ar visiem aprēķiniem un pamatojumiem ir pierādīts, ka dīzeli ņemt mazam nobraukumam ir stulbi. Argumentus tagad neatceros, bet savulaik lasot visam piekritu.

Ir arī citi aprēķini -- ja gada laikā nobrauc mazāk par 10000 km, tad mainīt mašīnu ir bezjēdzīgi, jo parasti remontos jebkura vecuma auto iztērēsi mazāk naudas kā cita iegādē. Protams, ja auto tiešām ir tikai rūsas caurums, tad laikam ir laiks pirkt citu, bet cita argumenta nav. Ja gada laikā nobrauc līdz 35 000 km, tad neatmaksājas pirkt jaunu auto. Tas ir īstais nobraukums lietota auto izvēlei. Ja ir 50000 km un vairāk, tad principā ir stulbi skatīties uz lietotiem auto.

Vēl fakti: (īpaši tiem, kam sākas panika spidometrā ieraugot lielu ciparu) -- pilsētas režīmā auto tiek nobraukts 5x ātrāk kā braucot pa autobāni -- 100000 km pa šoseju ir tieši tāds pats kaitējums kā 20000 km pa pilsētu, tāpēc no autobāņu mašīnām laikam nebūtu jābaidās, protams, ja tici, ka tas ir nobraukts pa bāni. Un jo modernākas automašīnas, jo šis fakts kļūst patiesāks -- ja mehānisk;am daļām ir mehānisks nolietojums, ko rada darbība, slodze, tad elektronikas nolietojums ir mērāms darba stundās, nevis nobrauktos kilometros. Attiecīgi elektronikai ir vienalga, vai esi pa dienu nobraucis 1000 km pa bāni ar saviem 150 km/h, vai vienkārši čakarējies pa pilsētas korķiem, ko spidometrā varbūt pat nepamanīsi.

Mazliet faktu no civilizētās pasaules: ir izpētīts, ka tur cilvēki pārvietojas ar automašīnām, kuru vērtība ir apmēram 10 viņu mēnešalgas. (Parēķiniet, cik vajadzētu maksāt jūsu auto). Vācijā auto uzturēšanai ģimene (ne cilvēks) tērē apmēram 10-15% algu budžeta (degvielu gan laikam neieskaitot...) -- šis ir rādītājs, kas LV ir pilnīgi nepiemērojams algu atšķirības dēļ.

Vēl pāris filozofiski viedokļi, kam principā ir vairāk atbalstītāju kā noliedzēju -- auto ir jābūt apmēram 25% vērtībā no tev piederošo nekustamo īpašumu vērtības (privātām vajdzībām, ne "biznesam"). Tas būtu tāds normāls balanss.

Par detaļu cenu atšķirībām tīri motoram -- loģiski, ka dīzelis būs dārgāks, jo slodzes lielākas un detaļām augstākas prasības. Vecie VW dīzeļi bija regulāri apkopjami un citādi nepievilcīgi, jo dziļākajā būtībā bija modificēti benzīna motori. Paņemot reālu piemēru benzīns / dīzelis -- ~ 90-to gadu vidus, MB, ~2,0l motori. Degvielu abi tērē savus 6-7l pa šoseju, pilsētā arī atšķirības nav. Nu jau jārēķinās, ka dīzelis ir un būs mazliet dārgāks par 95 degvielu, īpaši ziemās. Tas ir fakts. Benzīns -- kluss un auto ņiprāks. Maziem attālumiem benzīnam priekšrocība. Jaunie dīzeļi -- pārbāzti ar elektroniku, benzīnniekiem tās nu jau ir mazāk, attiecīgi remontos atdursies pie izmaksām. Un tad atgriežamies pie maza nobraukuma pa pilsētu pret lielu nobraukumu pa bāni. Kopumā -- google un tad jau var sākt diskutēt par kāda konkrēta avota viedokļa pareizību / nepareizību.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Janvāris 2007, 21:46 
Lietotāja avatārs
Dobelē ir labs dīzeļmeistars un cenas ļoti labas! ja ir interese uz pm!

Uz augšu

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 32 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012