Citēt:
[user]384688|NAGLIS|lādē...nelādē???[/user]shorīt ...man nezināmu iemeslu dēļ bijā nosēdies aķītis, tā ka laika nebija daudz lai ķēpētos ar lādēšanu pārmetu vadus no sievas mašīnas , piešķīlu un vis it kā oki, bet intereses pēc piemetu testeri un pārbaudīju lādēšanas spriegumu....un man radās jautājums tukšgaitā 13.64 volti, no 1000 rpm un uz augšu 13.74volti...man jau liekas ka nau kas kārtībā, bet kā iisti ir jābūt??? Visi pātērētāji bija izslēgti.... un aķitis it kā tikai pusgadu vecs....
Ja nosēdās, tad kaut kur iet pa īso. Ja tā notiek atkal, tad pie elektriķiem jāmeklē vaina, bet ja vairāk neatkārtojas, tad varbūt bija kāds relejs vai kaut kas tāds palicis saslēgumā un līdz ar to nosēdās! Kaut kā tā...
Par lādēšanu - man liekas, ka ir nedaudz par mazu (jāskatās patiešām katalogā), bet paskaties, ko rāda kad kārtīgāk uzgāzē - ja nekas diži nemainās, tad jāpaskatās oglītes, varbūt jāmaina, ja viņas ir labas, tad pie elektriķa, lai meklē vainu...
Vispār diezgan būtiski ir, lai kontakti no ģenerātora būtu sausi, t.i. nebūtu eļļaini!
Kaut kā tā...