Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 21 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Esiet uzmanīgi!
AtbildeAtbilde saņemta: 28. Septembris 2009, 22:22 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 05. Augusts 2009, 10:14
Atbildes: 4370
Atrašanās vietas: Varakļāni
Mašīna: W202 un C124
Tā nu ir sanācis, ka nācās piedzīvot dzinēja remontu, ko ir ļoti „kvalitatīvi” veicis rekomendējams meistars, vēlējos padalīties pieredzē ar MBkluba biedriem. Varbūt kādam noder.

Tika veikti sekojoši darbi:
1. M104 galvas blīves maiņa ar galvas slīpēšanu un montāžu.
2. Termomuftas maiņa.
3. Daudzceliņu siksnas maiņa.
4. Vēl šis tas.

Pēc auto atgriešanas saimniekam sakarā ar motora elektroinstalācijas problēmām, kuras netika risinātas pie dotā meistara, tika novēroti šādi uzlabojumi:
1. Eļla un netīrumi uz vārstu vāka, sveces peld eļlā kopā ar izolatoriem un sveču vadiem, spolēm.
2. Kā izrādījās, trūkst viena no vārstu vāka blīvēm.
3. Motors strādāja nekorekti, raustījās un klabēja kompensatori – kas netika novērots pirms remonta.

Tā kā meistars norādīja, ka viņa darbā nav nekādu kļūdu un pie visa vainīga ir elektroinstalācija, kuras remonts tika veikts atsevišķā darbnīcā, tika veikta pārbaude, nokonstatēti sekojoši brīnumi un radās sekojošas pārdomas.

Protams, ja cilvēks ikdienā veic dzinēju remontu, un jūtas „baigi spics”, viņam nav vajadzīga dinamometriskā atslēga, lai pieskrūvētu, piemēram, vārstu vāku. Pietiek ar grāmatas atvēršanu un pareizā momenta atrašanu, jo rokas jau ir ietrenētas. Bet, ja tādas baigās pieredzes nav – velk, cik spēciņa pietiek - skrūve tiek pārvilkta un nākamajā reizē pieskrūvēt vairs nav kur, jo vītnes alumīnija galvā faktiski vairs nav. Rezultāts ir tāds, ka pilnībā vārstu vāku pieskrūvēt vairs nav iespējams un konkrētā vietā eļļa no dzinēja tek straumītē.

Attēls

Bet vārstu vāks tomēr nav tā svarīgākā dzinēja detaļa. Labāk pārvilksim sadales vārpstu sedlus, tā, lai arī tos vairs nevarētu pieskrūvēt, atvainojos, labojums – var atskrūvēt un aizskrūvēt ar pirkstu!

Attēls

Attēls

It kā jau sīkums, bet tomēr - ja dokumentācijā ir rakstīts, ka ir obligāti jāmaina sadales vārpstu zvaigznes skrūves un citas lietas - vai tiešām klients bijis tik skops, lai ziedotu tam 3x0,90Ls?
Kur nu vēl vairāk - automašīna tika atvesta ar konkrētu vainu, tas ir, eļļā nonāk svešs šķidrums, visdrīzāk dzesēšanas šķidrums. Ja pārbaudīt eļļas radiatoru prāta pietika, tad nomainīt gumijas gredzenu starp sadalenēm, kas ir ciets kā koks un kura defektācijas gadījumā kā reiz eļļā varētu nonākt dzesēšanas šķidrums, tomēr izrādījies pārāk sarežģīts uzdevums.

Nerunājot jau par to, ka papildus tika uzticēta daudzceliņu siksnas nomaiņa, kas arī bija izdarīts, bet vismaz painformēt klientu, ka viens no siksnas ruļļiem ir defektīvs, kā rezultātā siksna īsā laikā kļūs nelietojama - tas arī ir pārāk sarežģīti.

Šķiet, ka tīrība arī šim „baigi spicajam” meistaram ir sveša - izskrūvējot sveces, konstatējam, ka sveču kanāli ir dubļos, pa visu galvas virsmu mētājās alumīnija šķembas - interesanti - kā tas varētu būt, ja galva ir bijusi slīpēšanā un pēc tās ir obligāti jāizmazgā un jāizpūš tā ar kompresoru?

Lieki piebilst, ka salikt vietā vārstu vākā visas blīves ir ļoti sarežģīti – jāiemācās skaitīt pat līdz 6!- ir patīkamāk novērot eļļu sveces kanālā un brīnīties - kāpēc tas dzinējs raustās...

Attēls

Kopumā - sanāca diezgan nepatīkami. Ir žēl gan izmesto vējā naudu, kas tika samaksāta par šo baigo remontu, gan sabojāto dzinēju, gan savu laiku un nervus. Ceru, ka ar Jums tā negadīsies. Esiet uzmanīgi.

Pēdējo reizi laboja Ome - 28. Septembris 2009, 22:23, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 29. Septembris 2009, 07:53 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 02. Oktobris 2007, 19:25
Atbildes: 2301
Atrašanās vietas: W25
Mašīna: nopietnu seju
Lai neviens neuzdotu vairāk kā sauc `varoni` vai firmu , tad varu pateikt, ka Omes minētais `baigais spics` esmu es!
Savas kļūdas es nenoliedzu un biju gatavs visu labot, taču viss iegrozījās savādāk un tas jau ir cits stāsts...

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 29. Septembris 2009, 09:07 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

Errare humanum est !

Domāju, ka abiem šīs konkrētās lietas ir jārisina savā starpā,ne publiski un tāpat domāju, ka Kopsaucēju abas puses noteikti atradīs :hmz:

Arī es esmu šādus tādus darbiņus (sīkus gan) veicis pie Baigā TM un līdz šim man nav bijis pamata šaubīties par viņa darbu

Taisni otrādi- patīkami pārsteidza. Un ja kaut pusei no tiem MB servisiem L-jā, kas sevi dēvē par MB servisiem, būtu tāda attieksme - mums nebūtu jālauza galvas, kur labāk remontēties, lai atkal un atkal nebūtu sajūta, ka remontēts ir viss kas, tikai ne īstā vaina.

Pēdējo reizi laboja ZV - 29. Septembris 2009, 09:09, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 29. Septembris 2009, 09:50 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 05. Augusts 2009, 10:14
Atbildes: 4370
Atrašanās vietas: Varakļāni
Mašīna: W202 un C124
1. Ir mēģināts risināt situāciju privāti. Bet bez rezultāta. Varbūt pats baigais vēlas padalīties, pie kā mēs arī palikām?

2. Jā, baigais ir rosinājis braukt uz diagnostiku. Lai noskaidrotu, vai dzinējā kaut kas klab viņa vainas dēļ vai elektronikas dēļ. Vai jums nešķiet, ka izklausās jocīgi. Un, jā, man lieko reizi autiņu ar automātisko kārbu negribējās nekur vilkt. Braukt ar klabošu dzinēju arī nebija vēlēšanās.

2. Es būtu izbrīnīts, ja daži no jums neattaisnotu baigo - savu `čomu`. Pieņemu, ka pret jūsu auto arī ir cita attieksme, jo es neesmu baigā `čoms`.

3. Ja kādam rodas šaubas - lūdzu, esmu gatavs atbildēt par katru savu vārdu - parādīt ar pirktu kas un kā nav darīts pareizi.

4. Par norādi, ka nekļūdās tas, kurš neko nedara - jā, jums ir taisnību. Bet visam jābūt samērīgam.

5. Godīgi sakot - man ir vienalga, kāda ir vidējā situācija Latvijā. Bija nepieciešams kvalitatīvs remonts. Ja cilvēks apzinās, ka nav spēju/vēlēšanās/laika - tad būtu godīgi atteikt.

6. Par to - bija gatavs visu izlabot. Nezinu, kā jūs rīkotos - uzticētu izlabot kaut ko cilvēkam, kas to pašu ar lielu pārliecību ir darījis? Uz manu jautājumu par dinamometriskās atslēgas lietošanu - cilvēks uz mani skatījās kā uz muļķi...

Pēdējo reizi laboja Ome - 29. Septembris 2009, 10:03, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 29. Septembris 2009, 11:08 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 30. Decembris 2006, 15:31
Atbildes: 2588
Atrašanās vietas: Rīga
Tā, sausais atlikums no visa augstākminētā: Baigais ir savārījis ziepes. Sākumā domāju - nu, katram gadās, Ome psiho. Bet pēc divām dienām ar to dzinēju secinājumi ir sekojoši:

1. Vārstu vākā 3 skrūves ir atdalījušās ar vītni pilnā garumā.
2. Sadales vārpstu sedliem 1 skrūve ir neoriģināla un ir garāka nekā tai paredzētā sēža, rezultātā vītnes uz galvas nav. Vēl divas skrūves ir uz jautājuma zīmes.
3. Galvas virsmā ir ļoti daudz alumīnija un netīrumu daļiņu.
4. Sadales vārpstas zvaigznīte ir pieskrūvēta, neievērojot nedz pievilkšanas momentus, nedz nomainot pārvilktās skrūves.
5. Pēc „VMT” jeb verhņaja mertvaja točka iestādīšanas ķēdes augšējās sadales vārpstu atzīmes nesakrīt.
6. Ķēdes spriegotāja mehānisms tika atskrūvēts ar trīs pirkstiem – Plashs ir Kinkongs -80Nm tomēr jābūt...:)
7. Pēc visu „uzlabojumu” atgriešanas iepriekšējos stāvokļos ar paredzētajiem pievilkšanas momentiem –dzinējs strādā kā bitīte, tikai kompensātori joprojām grab. – veicot pārbaudi, kompensatori ir samesti pirmajos caurumos, kuros lien –t.s. – dzinēja detaļa, kurai ir sava vieta katrā ligzdā dēļ katra kompensatora iespējamā izdiluma, tika ievietota pēc loterijas principa. Tādēļ, loģiski, grab tas pasākums.
8. Pēc pārlasīšanas dzinējā spiediens cilindros ir no – 11,8 līdz 13,2Bar ... kāda velna pēc bija jāiztērē 400Ls, lai noskaidrotu, ka dzinējs ir uz kapitālā remonta sliekšņa?
9. Nu jā, vēl visādi sīkumi, kas būtu piedodami - siksnas spriegotājs nav pievilkts ar noteikto momentu – siksna atdalās... rullītim aplauzta mala – pēc kāda laika norautu siksnu, spriegotāja amortizators ir izbeidzies un karājas uz goda vārda.

Es saprotu visu, mācās cilvēks, vēl nav profesionālis. Bet nu vāks, izlasīt grāmatu taču var. Turklāt tik daudz sviesta vienā galvā es neesmu redzējis nekad. Un MB kluba teksti par to, ka Baigais ir lielisks meistars, pamatojoties uz personiskām attiecībām pirtī, ir, maigi izsakoties, neuzticami.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 29. Septembris 2009, 11:18 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 02. Oktobris 2007, 19:25
Atbildes: 2301
Atrašanās vietas: W25
Mašīna: nopietnu seju
Cik es esmu sapratis, tad šī topika rašanās iemesls ir tas, ka esmu atteicies maksāt par augstāk bildēs redzamo `kasjaku` novēršanu!
Iemesls tam visam ir šāds:
pēc manis veiktā remonta dzinējs strādāja nevienmērīgi, t.i. raustījās, kā viens no varbūtējiem iemesliem bija tas, ka vadiem bija saplaisājusi (sabirusi) izolācija, kuru bija jānovērš! To visu apņēmās izdarīt auto saimnieks pats - ome!
Tad kad vadi tika pārtīti, tad kopā ar saimnieku iedarbinājām auto un secinājām, ka dzinējs vienalga raustās!
Piedāvāju braukt uz diagnostiku uz visiem zināmo Taxi+, lai ir zinoša trešā persona, kas pasaka, kur ir vaina dēļ kā dzinējs raustās - mana skrūvēšana vai tītie vadi, vai kas cits!
Ar auto saimnieku vienojāmies - par diagnostiku maksās tas, kura vaina būs!
Pienāk diena, kad jāved auto uz Taxi+ un ieejot mbclub.lv mājaslapā esmu saņēmis PM no omes, kur viņš man raksta, ka neuzskata mani par kompetentu dzinēju remontā un ka auto tālāko remontu uzticēs citiem meistariem par saviem līdzekļiem!
Pa šo laiku saņemu vēl pāris PM no omes ar jautājumiem ko un kā esmu darījis - atbildu un viss!
Paiet laiks, saņemu zvanu no lietotāja `plashs` un no sarunas saprotu, ka ome ir uzticējis sava auto remontu viņam.
Paiet vēl pāris dienas līdz vakardienai un saņemu PM, kur ome apgalvo, ka esmu salauzis dzinēju un jautājumu vai es segšu izdevumus!
Es atteicos segt izdevumus, jo ome atteicās no tālākās problēmu risināšanas kopā ar mani un apgalvoja, ka segs visu pats, kā arī, ja par izdevumu segšanu viņš, kā vēlāk apgalvoja bija domājis tikai kompensatoru maiņu, tad uzskatu, ka viņam bija man jāpaziņo, ka auto ved pie tā un tā, ka mašīnai tiks darīts tas un tas - ne ziņas, ne miņas!
Kā es varu zināt, kas ar auto ir noticis pa šo laiku? Varbūt tika braukts ar viņu? Kā es varu zināt, ka tagadējais auto remontētājs ir kompetents dzinēja remontā un nav pats šito visu izdarījis?
Es biju gatavs segt visus zaudējumus un es Tev, ome, piekritu, ka mašīnai Tavās rokās ir jānonāk tehniskā kārtībā, bet Tu pats atteicies!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 29. Septembris 2009, 11:33 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Citēt:
29 September 2009 12:18:52 baigais rakstīja:

Kā es varu zināt, kas ar auto ir noticis pa šo laiku? Varbūt tika braukts ar viņu? Kā es varu zināt, ka tagadējais auto remontētājs ir kompetents dzinēja remontā un nav pats šito visu izdarījis?

Vai ir pamats šādai vajāšanas mānijai? Ka tagad mums te ir diversants, kuram principā gribas visus piečakarēt un iezāģēt???

P.S. Kā sapratu, auto taču bija vismaz līdz diagnostikai braucams...

Pēdējo reizi laboja Mizx - 29. Septembris 2009, 11:34, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 29. Septembris 2009, 11:36 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Citēt:
29 September 2009 12:27:46 Innokentijs rakstīja:
Citēt:
29 September 2009 12:08:06 plashs rakstīja:
Bet pēc divām dienām ar to dzinēju secinājumi ir sekojoši:

Labdien.

tiklidz ar realu darbibu iesaistas cits, treshas puses mehanikjis, jebkurs serviss atteiksies no kompensacijam.

Jebkurš vainīgs serviss... Man ir skarba pieredze par šo lietu. Parasti pieaicina 3. ekspertu, lai ir vērtējums un to izvēlas klients, nevis serviss!!!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 29. Septembris 2009, 11:40 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Tikko atcerējos šāda gadījuma servisa atgaiņāšanos — ka braucēja pati sev kardānu atskrūvējusi, lai tas pie 120 km/h atdalītos, iedurtos asfaltā un pēc tam varētu braukt sūdzēties, ka šie pirms nedēļas slikti strādājuši... 5 min saruna un servisam nācās pārdomāt, jo tas tomēr izklausās pēc idiotisma.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 29. Septembris 2009, 11:54 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 30. Decembris 2006, 15:31
Atbildes: 2588
Atrašanās vietas: Rīga
Dārgais Baigais! Jā, Ome rīkojās nepareizi - vajadzēja atvilkt pie manis/tevis uz garāžu un likt tev stāvēt klāt! Kā tu zini, ka nākamais meistars nav tik kompetents kā tu? Vienkārši tik nekompetentam būt nav iespējams! Ko vērta ir tikai viena darbība - dzinēja atvēršana dārza vidū zem ābeles, Roma, cik saprotu, var būt liecinieks.
Vēl nesaprotu - nu ja nezini, kāpēc nepajautā? Kā padilušus kompensatorus var mainīt vietām?
Vēl varu papildināt aprakstu ar vienu no galvenajiem punktiem, tam man nav pierādījumu un negribas tādus iegūt:
10. Ir aizdomas, ka no kompensātoriem nav izspiesta eļļa – un, darbinot dzinēju, ir bijis trieciens pa vārstiem – iespējams, aplocīti vārsti/kompensatori sačakarēti – pārbaudīt vairs negribējās ...
Tā ka secinājums man ir viens: tu Dīzeļcentram tuvu neesi stāvējis vai visus darbus ir veicis kāds no taviem "Džamšutiem", tāpat kā tam metinājumam.
Negribēju tai visā līst iekšā, bet jūtu, ka citi cilvēki arī var uzrauties, tā ka sāc lasīt kaut vai padomju grāmatas par auto remontu, citādi agrāk vai vēlāk sanāks nopietnas nepatikšanas. Man būtu žēl - patika silikona kārtiņas biezums un cītīgums uzklāšanā.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 21 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012