|
Es lielos salos cenšos pieturēties pie sekojošiem principiem: 1) Cenšos visu laiku pildīt bāku līdz lūpai- palīdz izbēgt no kondensāta veidošanās bākā..... 2) Regulāri mainu degvielas filtru- ar mūsu degvielu tas ļoti ātri aizdiršās un sala laikā vēl tā stāvokli pasliktina sasalušās kristāla daļiņas...... 3) [Dotais punkts vairāk attiecas uz dīzelistiem] Iesaku pildīties vienas uzpildes firmā (Ja Statoil, tad Statoil, ja Lukoil, tad Lukoil utt.), jo katrs no viņiem izmanto savādākas degvielas piedevas, bet tās ne vienmēr pozitīvi reaģē uz citām piedevām un mēdz būt nevēlamas ķīmiskas reakcijas..... 4) Pēdējā laikā, pēc nakts stāvēšanas lielos salos, es pirms darbināt auto uz apm. 20 sek. Ieslēdzu tālās gaismas un vairākas reizes uzsildu kvēlsveces....... tas palīdz pamodināt aķīti un darbinot auto, starterim ir labāks starta griezes moments, jo aķītis ir atmodies un ir labāka elektrības atdeve (a kas dīzelītim vēl ir vajadzīgs pilnai laimei)- sākumā neticēju tādam faktam, bet, kad pāris reizes pamēģināju, tad konstatēju, ka tas tiešām strādā.....
PS. No personīgās pieredzes varu pastāstīt sekojošo- Pagājušā ziemā, kad braukāju vēl ar C-klasi, man bija līdzīgi simptomi, kā tev [No rītiem bieži nevarēja pielaist auto, bet, kad pēc ilgiem laikiem maita pielaidās, tad visu dienu varēja bez problēmām močīt...... un no rīta viss sākās no jauna........ Problēma bija pavisam vienkārša- degvielas padeves sistēmā caur blīvīti pavisam drusku rāva iekšā gaisu un, kad auto pastāv nakti, tad visa degviela bija atplūdusi atpakaļ uz bāku un, kamēr sūknis degvielu nepiepumpē, auto pielaist nevarēja (Nomainīju blīves un vis palika štokos).....
|