Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 92 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Veca Mercedes izvēle.
AtbildeAtbilde saņemta: 12. Novembris 2011, 09:19 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 09. Novembris 2011, 21:57
Atbildes: 45
Ja jau jūs te par opeļiem, tad varu droši teikt - tā ir viena no pēdējām markām uz, ko skatīties. Iz pieredzes.

Man pašlaik ir Opelis(pa brīvu dabuju(nosacīti)) un es vairs nākotnē nemaz neskatos uz neko tādu. Nu labi, mans Opelis ir vecāks par mani un noteikti nav tas labākais piemērs no Opel. Man gan uzturēšanas maksas iznāk mazas, jo es vienkārši neko nemainu un braucu. Vienīgais bāku samainīju, lai netek viss ārā. Visādi citādi - vālēju uz nebēdu. Bet, ko es varu teikt, Opel motors(vismaz mans) ir uztaisīts ļoti labi. Motora ziņā cepuri nost. Red lains viņam nav svešs, motors ir salīdzinoši jaudīgs un žiperīgs, bet ēd tik ~6 šosejā un 8-9 pilsētā. Nesēņojot, pietam.

Bet par rūsu - tā ir 100% taisnība. Vecs, jauns vai kāds, bet rūsa būs jau sākusi grauzt. Opelistu forumā, kad paskatās, tad visi tur ir sagrauzti jau. Nu mans ar nebija izņēmums, nesen uzzināju, ka vairāk kā pus gadu, braucu ar staigājošu pakaļējo tiltu(~7mm staigāja), bet to nesen sametināju. :D

Bet nu nevajag labāk šajā forumā piesaukt Opel, tas nenāk par labu :D

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 12. Novembris 2011, 09:33 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 01. Augusts 2005, 13:44
Atbildes: 343
Vispār par B vectru varu teikt tikai to labāko, protams izņemot rūsu.
Stereotipi mēdz sist augstu vilni.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 12. Novembris 2011, 09:46 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Maijs 2011, 05:53
Atbildes: 152
Atrašanās vietas: Līvāni
Mašīna: ko pagadās
Citēt:
12 November 2011 09:19:37 ttd rakstīja:
Ja jau jūs te par opeļiem, tad varu droši teikt - tā ir viena no pēdējām markām uz, ko skatīties. Iz pieredzes.

nu tu lej,pats ar asconu novizinājos gadu,tikai labākās atmiņas.komforts nekāds,bet nu vadāmība un dzinējs bija labs.un rūsēt arī ne īpaši rūsēja.Ja kopt,tad jeb kurš auto tev kalpos labi.Ja jau super vienkāršo un izturīgo asconas hadeni nespēj uzturēt kārtībā,tad kas būs ar merša ritošo?

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 12. Novembris 2011, 09:56 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 09. Novembris 2011, 21:57
Atbildes: 45
Citēt:
12 November 2011 09:46:47 heinrx rakstīja:
Citēt:
12 November 2011 09:19:37 ttd rakstīja:

nu tu lej,pats ar asconu novizinājos gadu,tikai labākās atmiņas.komforts nekāds,bet nu vadāmība un dzinējs bija labs.un rūsēt arī ne īpaši rūsēja.Ja kopt,tad jeb kurš auto tev kalpos labi.Ja jau super vienkāršo un izturīgo asconas hadeni nespēj uzturēt kārtībā,tad kas būs ar merša ritošo?

Nespēj un nav jēgas ir divas dažādas lietas. Asconas vadāmība nu ir galīgi zem katras kritikas, motors - kā jau minēju - labs. Motors, rocene(neatkarīgi no laika apstakļiem - nekad nav iesalusi un vienmēr darba kārtībā) un kārba - reāli vienīgās pozitīvās lietas šajā auto. Man jau arī ir daudz labu atmiņu, braucot ar šo auto, bet vēlreiz es nedomāju, ka gribētos pirkt Asconu. Vienreiz pamēģināju, bija rēcīgi, bet pietiek.

Un, ja nerūsēja, tad bija jau metināts. Man viens slieksnis, kurš bijis kaut kad metināts, nav caurs kā siets, bet otrs - ar pirkstu varēja caurumu izbakstīt, bet tas gan sametināts jau ir. Arī tiltam pakaļējam, kur atsperes uzsēžas - izrūsējis. Priekšējais pusrāmis arī jau sācis kārtīgi pūt. Vēl kaut kur arkā caurumi ir, jo priekšā nāk ūdens diezgan daudz. Bet, jebkurā gadījumā, jāiziet skate vēl viena ir.

Bet nesāksim strīdēties par Asconām.

Pēdējo reizi laboja ttd - 12. Novembris 2011, 09:59, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 12. Novembris 2011, 10:32 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 19:48
Atbildes: 2846
Atrašanās vietas: Rīga, Latvija
Mašīna: 4x4
Vīri, nu jau spams aizgāja šajā diskusijā.
Par pieredzi ar Opel var diskutēt šeit - MB braucēji testē citas markas

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 12. Novembris 2011, 10:32 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

par to vadāmību -logiski ,ar tādām brīvkustībām nekāda laba nevar būt.
bet nu labi,es aizveros un beidzu spamot:DGribēju tikai teikt to ka askona tehniski nav savam laikam slikts auto.Ar to gadu mersi tev nāksies krietni vairāk pasvīst remontos,ņem to vērā :)

Pēdējo reizi laboja heinrx - 12. Novembris 2011, 10:33, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 12. Novembris 2011, 22:21 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 22. Augusts 2006, 10:59
Atbildes: 5249
Atrašanās vietas: Katlakalns (Ķekavas nov.)
Mašīna: Mercedes Benz Viano 3.0 CDI

Citēt:
12 November 2011 10:32:59 heinrx rakstīja:
par to vadāmību -logiski ,ar tādām brīvkustībām nekāda laba nevar būt.
bet nu labi,es aizveros un beidzu spamot:DGribēju tikai teikt to ka askona tehniski nav savam laikam slikts auto.Ar to gadu mersi tev nāksies krietni vairāk pasvīst remontos,ņem to vērā :)

Atļaušos nepiekrist, ja nopērk MB kurš nav noskrējis 500`000km un vēl izskatās diezgan dzīvs, noteikti būtu mazāk jāremontē, ar Asconām ir pieredze, kaimiņam bija, nopirka 90` beigās, svaigu, smuku, koptu. Brauca maz, turēja mašīnu kārtībā garažā, un bija no tiem kas pats arī ko māk un vēlas darīt ar savu auto.
Tehniski it kā ņemot vērā ka maz brauca, lielu problēmu nebija, bet ar TA iegūšanu gan, katru gadu viņš to auto pārmetināja un apstrādaja, dzīvoja zem viņa vairāk nekā brauca, beidzās viss ar to ka gadus 6 atpakaļ nodeva lūžņos jo TA pateica ka rāmis pārrūsējis, katrā ziņā nebija vērts labot.
Un + MB pusē ir tas ka tieši šajā pašā laikā mans vectēvs nopirka W123 ar kuru vēljoprojām brauc. Lai gan arī rūsē un kaut kas jau lūst, bet opelis tas nav.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 12. Novembris 2011, 23:08 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Ok,lai tā būtu:D

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 13. Novembris 2011, 20:41 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

Jā, vīri, nedaudz temats aizgājis offtopā...

Runājot par Opeļiem, Tautas vāģiem, un citiem pārvietošanās izstrādājumiem. Ir tā, ka neviens no šiem un daudziem citiem ne MB markas auto nav kaut kas ārkārtēji slikts un bezjēdzīgs. Jēga ir tikai katra indivīda attieksmē ,iespējās un vajadzībās konkrētā dzīves periodā. Uzskaitīsim tikai pāris faktorus no n-tajiem iespējamajiem, jo, ja šo tematu izvērstu plašāk, tad jādiskutē būs līdz nākamgada Baltic Mercedes-Benz Meet:

-) Jau pirms vairākiem gadiem (kad lietotājs Ome bija jaunāks) Motormuzejā kluba dzimšanas dienas svinībās bija prezentācija par Mercedes-Benz inovācijām drošības jomā. Perfekti bija uzskatāms, ka ļoti daudzas mūsdienu standarta un šodien pašsaprotamās sistēmas tika ieviestas vispirms pie MB modeļiem. Un tikai pēcāk pārējie pārķēra idejas, savādāk nomarketingoja (neesmu drošs, ka šāds jēdziens ir latviešu valodā :D) un tās (sistēmas) attīstīja pa savam, pārsauca pa savam.

-) Ja salīdzina W123, W124, W201 šodien uz ielām..... kuras markas 80.to gadu modeļi vēl joprojām šodien brauc un brauc neslikti ? VW ? Opel ? Mazda ? Hyundai ? Jā, protams, ir pa kādam, BET ...attiecībā pret w201 un W124 to ir ļooooooti maz.

-) Vērtības ir vērtības, un labi uzkonstruēts auto, ar drošības sistēmām, kādas tolaik nebija pārējiem, ir to pāris tūkstošu Ls vērts, ar visu rūsu, ar visu iespējamo optisko vecuma nepilnību. Kā saka gudras un vecas tantes- labas lietas šodien nemaksā maz. Arī vecas un labas lietas. Tas nekas, ka ēd to degvielu, tas nekas, ka nav tā modernākā stūre vai moderna ciparnīca panelī- toties ir fundamentāls konstruējums, prakstisks un diezgan drošs auto, kurš turklāt uzturētā stāvoklī tas ļoti pat piesaista acis. Tā laika MB dizaineri noteikti nebija ar spalvām uz plaukstām.

Pašreiz pārvietojos ar Vectru B, auto ir ļoti ļoti ok, lai pārvietotu pakaļu no A uz B. Var štepselēt redlainā, var baudīt 6L patēriņu, bet...nepamet sajūta, ka kaut kas nav, ka trūkst tās estētikas, baudas un sajūtas, kāda tā ir pat iekš veca Mercedes-Benz. Jo tas auto ir domāts cilvēkam, ne tikai "pagarināt krānu", bet arī patiesi rūpējoties par drošību, otr, treš....ceturtreizējo tirgus vērtību... ergonomiku un braukšanas komfortu.

Īsāk sakot, das Beste oder Nichts ! :rox:

Pēdējo reizi laboja ZV - 13. Novembris 2011, 20:56, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 13. Novembris 2011, 21:05 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pilnīgi piekrītu,tā tas arī vairumā gadījumu ir,bet cepiens jau sākās par ko citu,par attieksmi pret auto kā tādu,man ir bijis tikai viens auto kas man likās nelabojami slikts-zaparožecs:),visi pārējie bij ar plusiem un mīnusiem,bet visumā atbilstoši savai klasei ,vecumam un cenai,pat krievu invaļidka man likās baigi inčīgs aparāts.Auto ir bijuši daudz un pārsvarā nedārgi,bet stāstīt ka neko netaisu ,tik braucu,sūdīgi iet,citiem neiesaku-tas man ir nepieņemami,it sevišķi zinot ka tas tā jau velkas ,ja nemaldos,kādi divi gadi(lietotājs ir arī citā autoforumā),Bet nu atzīstu ka sastrēbu karstu,piedod ttd,dažādi cilvēki,dažādas vērtības,katrs dara kā grib,ne man to spriest kā ir pareizi.
apsolos laboties:D

Pēdējo reizi laboja heinrx - 13. Novembris 2011, 21:08, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 92 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012