Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 13 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Jeep
AtbildeAtbilde saņemta: 30. Decembris 2008, 22:11 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Oktobris 2005, 14:58
Atbildes: 2079
Atrašanās vietas: Jūrmala
Mašīna: Trīs burtu brīnumu
Sveiki :) Piedodiet par jautājumu, neattiecas gluži uz MB, bet vajag zināt :) ;)

Kādi ir Jeep Grand Cherokee, tehniskaja ziņā, eksplotācijā, kā izturība uz mūsu BEZceļiem utt :) nu viss ko zinat par vinu :) ;)
Intereseejos par modelliem saakot no kaut kaada 2001.gada.
Par jaunajiem jau skaidrs, tie jau buus ok autini ;) :) 8D

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 30. Decembris 2008, 23:35 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:14
Atbildes: 904
Atrašanās vietas: N57.0556 E24.0701
Mašīna: Jeep
:D Nu, ko. Tev benzīns vai dīzelis interesē?
Es braukāju vairākus gadus ar dīzeļiem un pa laikam ar Wrangler Fuck the fuel economy benzīnu un savs viedoklis ma ir. Bet neesmu īsti objektīvs, jo USA man ir tuvāka par Eiropu.
Dīzeļus lamā visi kam nav slinkums. Es nelamāju. Nu iet un labi, tad ko sūdzēties. Līdz brīdim, kad tas jāremontē. Tad ir auzas, jo pastāv aizdomas, ka iekš LV palīdzību neatradīsi. Izeja - braukt uz RUS :D Hadene - pilnie tilti priekšā un aizmugurē, attiecīgi - vienkāršāka uzbūve. Tilti lietojas no 70 gadiem amīšū SUVos, arī smagajos džipos. Pilnvērtīga sadalene, man ir Quadra Drive sadalene, kas ļauj braukt patstāvīgi 4WD režīmā un sadalenes mufta regulē jaudas sadali starp tiltiem, bet normālā darba režīmā 95% ir aizmugures piedziņa. Pazeminātais un mufta bloķis ļauj normāli pārvietoties pa dubļu vannām. Bet nu cik man Ādažu purvos ir savācis paniekoties, pazeminātie nav vajadzīgi, jo biežāk ātrums nosaka visu :D Bendzīniekiem ir arī 5 pakāpju sadalene - man patīk labāk. Klīrenss virs 20cm, īsi buferu iznesumi, attiecīgi normāli uzbraukuma/nobraukuma leņķi. Rāmis ir integrēts virsbūvē (kā Ņivai) - tamdēļ gaita mazliet stabilāka, bet no tras puses, vērpjveida iespējamība ir. Bet nu cik man ir izdevies diagonāli sasvērt auto, durvis tajos brīžos veras ciet un vaļā bez jebkādām izmaiņām.
Salons - man maziņš (195cm/110kg), gribētos augstāku jumtu. aizmugurē sēdošiem - nu so so, bet nesenā braucienā uz Brestu (6 stundas) aizmugurējais pārītis nežēlojās par tikai divām pieturvietām pa 10 min. Aizmugurējais sēdeklis nolaižas un izveidojas vieta, kur man un vēl vienam man pilnā garumā izgulētiesm, pie tam ļoti ērti.
Patēriņš - 10l dīzeļa trasē, 13 - pilsētā ar 3,1TD. Labāks varients ir 2,7CDI (GM dzinējs, arī MB, bet tikai vizuāli apkrauts savādāk. Bet detaļas neatbilst no MB) - jaudas vairāk, klusāks un remontdraudzīgāks. Kārba - 4 pakāpju automāts kā likums.
Cena pašlaik krīt, bet nu es teiktu, ļoti lēni. Būtībā Jeep WJ dīzelis ir par kādiem 3 Eur lētāks par tāda paša gada Cruiser. Kā tas bija pirms gada, tāda pati atšķirība ir tagad, ja nemaldos.
Kas patīk - gaita. Nu tipisks amerikānis un to ir jāspēj pieņemt. Vairāki, kas braukuši ar amerikāņu SUVus lamā tieši šūpojošās gaitas dēļ. Nu teikšu kā ir - izbrauc no pilsētas, ieslēdz kruizu, atlaid sēdekli, ieslēdz DVD un jūties kā mājās :D Patīk cenas/komforta/ieguvuma attiecība - ļoti labs risinājums. Kas nepatīk - neprognozējams serviss, problēmas ar tehnisko atbalstu LV (TC motors ir vienkārši ir jāklapē ciet).
Remotizdevumi nav lieli, ja ir vēlēšanās hadeni pats vari salikt, kā rī visu mehāniku. Ilgspēlējoši jo uzbūve primitīva. Grūtības rodas ar elektroniku, kas tajā Jeep ir it visur! detaļas - nekas ekskluzīvs. Rūsējošu WJ neesmu redzējis - parastos čirikus (ķieģelīšus) un Wranglerus gan, beet tamdēļ, ka purvos slīkst ikweekendu :D :)
Kas vēl? nu grūti uzreiz visu slavas dziesmu nodziedāt. Ja degvielas cena būtu stabila un normālā cenā, brauktu ar Dodge Durango, bet nu pašlaik pieturos pie citas USA leģendas :)

:D

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 31. Decembris 2008, 00:03 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Māte mīļo tu jau man te sarakstīji visu :D
8D

Izklausās kopumā ok autiņš, vnk pabraukāju bik bik ar 2.7CRD un 5.2, itkaa jau 5.2 neko sev bija, tonits motorinam bija ok, bet eest gan vinnam patiik :p :D
Par 2.7 nemaz nesudzos, pietam tam 3.1 ir mazak zs nekaa 2.7 par ko nobriinijos :p
Nu Amerikanis gaitaa ir jau vnk perfekts :p Man vnk Dodge Ram 5.2....nuuu dievs vnk :p

Nu tad cik noprotu, pats eksplotē un neko sliktu pateikt nevari iznemot tos servisus? ;)

Paldies par informaciju 8)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 31. Decembris 2008, 00:04 
Eksperts
Lietotāja avatārs

un tad tavs ieteikums labak ir 2.7, ja? :) :whistle:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 31. Decembris 2008, 00:19 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 15. Novembris 2006, 21:49
Atbildes: 2361
Atrašanās vietas: Latvija, Riga
Mašīna: Renault Scenic; Citroen Xsara
man jau liekas land rover labāka izvēle, bet laikam subjektīvi!
tas man liekas īsts džips! :)
mans šī brīža sapņu braucamais
Attēls

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 31. Decembris 2008, 00:37 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Nja, Land Roveram ar nav ne vainas, tik lieta tāda, vismaz man taa scita, bija diezgan paciets, pietma nnemot veeraa musu cellus, negribas mugurkalu no apakšbiksēm lasīt ārā(nu labi, bik pa skarbu) :D
Nee, vnk loti ieintereseeja tiesi Cheroks, bija domat pannemt, bet nu taa jau autoparks liels, seetaa vietas nebuus lai Cheroku nolikt :D:D:D
Vnk uz priekssdienaam paplaasnossu naudinu, ja ko labu atradisu, pannemssu, lai staav seetaa. :D:D

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 31. Decembris 2008, 00:45 
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 15. Septembris 2008, 19:11
Atbildes: 6
Mašīna: V8, V8, V8, L6, L4T un dCi taburete ikdienā
Par JEEPiem teitan vēl var palasīties:
http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/WJ/index.htm

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 31. Decembris 2008, 12:46 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:14
Atbildes: 904
Atrašanās vietas: N57.0556 E24.0701
Mašīna: Jeep
Citēt:
[user]108203|artursoskalns|[/user]un tad tavs ieteikums labak ir 2.7, ja? :) :whistle:

Būtībā, jā. Pie tam, ka 2.7 kā reiz ap 2002 gadu komplektējās. Skaties Limited komplektāciju, bet ja atrodi Overland - ķer ciet. :D Parasti visi Grandi ir vienādi pēc opcijām, atšķiras tikai ar divzonu klimata vai parastā kondicioniera esamību, salons ādas/drēbe, vizuālais skats (moldingu un restes krāsojums), pārējais identisks. Overlands ir kā mercedesam Offroad pakete :D Nu un vizuāli apkrauts ar smukumiņiem, pie tam funkcionāliem un monolīti izturīgiem.
Ugas norādītais links ir ābece Jeepam. Nu perfecta vieta, lai saprastu ko ar to auto darīt. Plus http://wwwboards.auto.ru/jeep/ domu apmaiņai
Man grūti spriest vai Cherokee ir auto, kam būtu jāstāv pagalmā kā bildei, jo man šķiet, ka īpašas mākslinieciskās vērtības tam nav. Auto ir pietiekami funkcionāls pilsētai un ārpus tās vienlaicīgi, jebkuros gadalaikos. Par benzīnversijām viedoklis ir noliedzošs tieši gaitas rezerves dēļ, ja auto tiek braukts ārpus apdzīvotam vietām, plus kam tā jauda pilsētā un arī ārpus tās? Bet tajā pašā laikā jādomā kur pildīties. Šitas man Wranglerim kaitina. Man, personīgi, Jeep ir līdzeklis nokļūšanai no mājam uz darbu un, galvenais, patstāvīgos izbraukšanai makšķerēt, padzīvot mežā (hobijs tāds, saproti :D ), izbraukt kādu "ekspedīciju". Tamdēļ arī mazliet pārbūvēts un apkrauts ar dažādām fiņķikļuškām, kas uzreiz noliedz auto piederību glamūra sabiedrībai :D

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 31. Decembris 2008, 15:02 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 02. Oktobris 2007, 19:25
Atbildes: 2301
Atrašanās vietas: W25
Mašīna: nopietnu seju
Ja kas, tad man ir no kantainā jeep arku uzlikas! :D

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 31. Decembris 2008, 15:49 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 20. Marts 2008, 12:02
Atbildes: 168
Atrašanās vietas: LV pur4iks
Mašīna: ML270 un A klasse un divriteni
8) kad pirku savu merci tas tikai 3 variants bija pec PAJERO, GRAND CHEROKA :lol: pajers atri atkrita jo visi kas bija ar adas salonu bija smagi nobraukti uz to bridi (2008 pavasaris) a grandiem bija tas pac lidz 16 000 eiro man vajadzeja iekļauties nevareja dabut ar nelielu nobraukumu -tomēr parīti notestēju un nonācu pie slēdziena ka auto domāts parsvarā priekš bezceļa jo uz trases normāli braucot tas uzvedas ka galerts uz ļengana galda :D (MANS SUBJEKTĪVAIS VIEDOKLIS ) takā manam braukšanas stilam nepiemērots galīgi cita lieta ar ML ļoti labi braukt gan pilsētā un teicami uz trases vismaz 150 -160 kmh ir normals atrums kurā juties nesasprindzis protams bezceļā grands ir labāks tam klirenss ir paris centimetru augstāks un kvadra drive sistema ir patiešām efektīva ---divos vardos salidzinot ar ML tas notiek tā ja ML sak iestrēgr un buksēt tad elektronika piebremzē tos riteņus kas izspolē lidz ar to spēcigāku griezes momentu saņem tie rati kas nespolē tas ir visai efektīvi un pilnība var aizvietot visus bloķus ar nosacijumu kad tu brauc samērā atri (jo velkoties pa bezceļu var but pa vēlu ķerstit to ratu izspolēšanu) turprētīm GC notiek pilnīgi pretēja darbība tur nevis piebremzējas rati bet otrādāk tiek jauda gazta virsu tiem ratiem kas nespolē tas ir itkā efektivāk no bezceļa parvarēšanas viedokļa .. 8) bet ja juti ka tas ir tavs sapņu auto tad njem vismaz 2002 gada 2,7cdi mercedesa motoriņs tomēr un ipašu uzmanibu pievērs auto apkopes vēsturei (itsevišķi eļu maiņaiu ipaši tiltos un kārbā un labāk paņem pa paris tukstošiem dargāku autiņu bet labi koptu :)

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 13 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012