Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 8 ieraksti ] 
Autors Ziņojums
 Tēma: S204_W204 (2008-2011) remontu rokasgrāmata (Service Repair)
AtbildeAtbilde saņemta: 20. Aprīlis 2020, 10:21 
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Aprīlis 2020, 23:02
Atbildes: 19
Mašīna: Mercedes T-Model S204
Sveiki, nesen iegādājos 2009.gada Mercedes C klass T-model S204 (netā standartā visur atrod par W204). Tā kā dzīves pieredze ir parādījusi ka vislabāko uzticību darbam dod savs darbs + tas dod labu ekonomiju uz remontiem, vai kāds nezin kur var dabūt remontu rokasgrāmatu ?

Uz augšu
 Profils  

Tēma: Re: S204_W204 (2008-2011) remontu rokasgrāmata (Service Repa
AtbildeAtbilde saņemta: 22. Aprīlis 2020, 10:17 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Es teiktu, ka šim auto pietiek ar dzimto instrukciju un nākamais līmenis jau ir Star programmatūra. Tu tak bez programmas savam auto pat akumulatoru uz laiku noņemt nevari, viss notiek caur programmu — tad kāda jēga no grāmatas? Palikt zem domkrata? Tas bez ironijas — ja nevari noņemt uz laiku akumulatoru, tad pat iespējamu caurumu virsbūvē bez Star nevari salabot. Jo uzliekot akumulatoru atpakaļ var izrādīties, ka auto elektronika nobloķējusies un jāslēdz vaļā programmiski. Tātad, lai šo auto metinātu, vajag oficiālo programmu! Viss pārējais, ko vari un droši drīksti bez programmas, ir ierakstīts līdzi nākošajā lietotāja instrukcijā.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Aprīlis 2020, 14:44 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 01. Aprīlis 2010, 15:18
Atbildes: 75
Atrašanās vietas: Rīga, Ķegums
Mašīna: E36|W124|W221|PATROL|ML
Ja grib papētīt kur kas atrodas un kāda ir pareiza remonta secība ar pareiziem NM utt pameklē
Mercedes EPC/WIS/ASRA. Viena rokasgramata 90% MB

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 25. Aprīlis 2020, 13:10 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Tik cik tas, piemēram, EPC kur tas laiks kā kļuvis par vēsturisku produktu, vairs tam ticēt pilnībā nevar.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 25. Aprīlis 2020, 21:34 
Lietotāja avatārs

Mizx rakstīja:
Es teiktu, ka šim auto pietiek ar dzimto instrukciju un nākamais līmenis jau ir Star programmatūra. Tu tak bez programmas savam auto pat akumulatoru uz laiku noņemt nevari, viss notiek caur programmu — tad kāda jēga no grāmatas? Palikt zem domkrata? Tas bez ironijas — ja nevari noņemt uz laiku akumulatoru, tad pat iespējamu caurumu virsbūvē bez Star nevari salabot. Jo uzliekot akumulatoru atpakaļ var izrādīties, ka auto elektronika nobloķējusies un jāslēdz vaļā programmiski. Tātad, lai šo auto metinātu, vajag oficiālo programmu! Viss pārējais, ko vari un droši drīksti bez programmas, ir ierakstīts līdzi nākošajā lietotāja instrukcijā.

Paldies par atbildi, bet ar to man problēmas nav. Ir man vismaz 2 cilvēki kuri ar visām elektriskajām shēmām saprotas ļoti labi, saprot tās, un arī programmēt var ! Tāpēc galvenais dabūt tās shēmas, lai ir kur paskatīties kā ir jābūt ;)

Un ja cilvēki domā ka servisos strādā gudri un kvalitatīvi, iesaku padomāt divreiz.. Un iesaku obligāti pēc katra servisa apmeklējuma pārbaudīt darbu, visādos esmu bijis, dārgos un lētos, bet zinu ka vislabāko uzticību dod tikai savs darbs, jo priekš sevis tu taisi rūpīgi, nevis ka tik ātrāk.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 25. Aprīlis 2020, 22:36 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Jānis_S204 rakstīja:
Mizx rakstīja:

Paldies par atbildi, bet ar to man problēmas nav. Ir man vismaz 2 cilvēki kuri ar visām elektriskajām shēmām saprotas ļoti labi, saprot tās, un arī programmēt var ! Tāpēc galvenais dabūt tās shēmas, lai ir kur paskatīties kā ir jābūt ;)

Un ja cilvēki domā ka servisos strādā gudri un kvalitatīvi, iesaku padomāt divreiz.. Un iesaku obligāti pēc katra servisa apmeklējuma pārbaudīt darbu, visādos esmu bijis, dārgos un lētos, bet zinu ka vislabāko uzticību dod tikai savs darbs, jo priekš sevis tu taisi rūpīgi, nevis ka tik ātrāk.

Pilnīgi nesaprati atbildi. Formulējot īsi: Kam tev shēmas, ja nav piekļuves tās likt lietā?

Mūsdienu auto remonts dalāms 2 stadijās — 1) diagnostika ar datoru un 2) remonts. Jā, ļoti iespējams, ka vienu jāveic vienā servisā, otru otrā, lai pēc tam atgrieztos pirmajā "nodzēst kļūdas" (ar to nedomājot tikai vienas podziņas piespiešanu). Jo diagnostikas pieredzi gūt var tikai ar to strādājot ikdienā (nevis rokasgrāmatā / "internetā"), tātad, nekad tikai apkalpojot personīgo auto. Skrūvēt dzelžus jau var uzticēt tam, kurš tavuprāt vislabāk prot pievilkt skrūves un tiešām tas var nebūt "datorists". Tikai "skrūvju pievilcēja" diagnostikai es neticētu vairāk kā zīlēšanai kafijas biezumos, lai kāda programma viņam būtu ielādēta datorā.
Tāpēc servisiem ir specializācija un servisa darbiniekiem ir specializācija vai vismaz viņiem ir gudri čomi citā servisā, kam vienmēr var palūgt padomu.

Ņemot vērā, ka meklē rokasgrāmatu, tad atliek secināt, ka Tev nav ne čomi servisā online konsultācijām, ne normālas programmatūras. Labāk tad sākumā paremontē jauniegādāto auto servisos, sapazīsties, iegūstiet savstarpēju uzticību, tad būs gan kam padomu paprasīt, ja skrūvēsi pats, gan noticēsi padomam kaut no nemaz nemēģināt vērt vaļā "mājas apstākļos". W204 tiešām var viegli sabloķēt tā, ka pēc tam pie dzīvības dabūsi tikai Domeniksā par attiecīgām šāda pakalpojuma izmaksām. Ir tāda pieredze un vairums šejienes W204 īpašnieku apstiprinās, ka konkrētam auto vairs visi remonti nav veicami "mājas apstākļos" un ne visus remontus varēs veikt pat labā, bet ne-dīlera servisā. Tie laiki, kad moderns auto varēja iztikt bez lieliem servisiem ar spožām izkārtnēm ir beigušies, var arī uzskatīt, ka ražotājs to tā speciāli izdarījis savas peļņas nodrošināšanai — sazvērestību teorijas ir dažādas.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Aprīlis 2020, 21:41 
Lietotāja avatārs

Mizx rakstīja:
Jānis_S204 rakstīja:
Mizx rakstīja:

Pilnīgi nesaprati atbildi. Formulējot īsi: Kam tev shēmas, ja nav piekļuves tās likt lietā?

Mūsdienu auto remonts dalāms 2 stadijās — 1) diagnostika ar datoru un 2) remonts. Jā, ļoti iespējams, ka vienu jāveic vienā servisā, otru otrā, lai pēc tam atgrieztos pirmajā "nodzēst kļūdas" (ar to nedomājot tikai vienas podziņas piespiešanu). Jo diagnostikas pieredzi gūt var tikai ar to strādājot ikdienā (nevis rokasgrāmatā / "internetā"), tātad, nekad tikai apkalpojot personīgo auto. Skrūvēt dzelžus jau var uzticēt tam, kurš tavuprāt vislabāk prot pievilkt skrūves un tiešām tas var nebūt "datorists". Tikai "skrūvju pievilcēja" diagnostikai es neticētu vairāk kā zīlēšanai kafijas biezumos, lai kāda programma viņam būtu ielādēta datorā.
Tāpēc servisiem ir specializācija un servisa darbiniekiem ir specializācija vai vismaz viņiem ir gudri čomi citā servisā, kam vienmēr var palūgt padomu.

Ņemot vērā, ka meklē rokasgrāmatu, tad atliek secināt, ka Tev nav ne čomi servisā online konsultācijām, ne normālas programmatūras. Labāk tad sākumā paremontē jauniegādāto auto servisos, sapazīsties, iegūstiet savstarpēju uzticību, tad būs gan kam padomu paprasīt, ja skrūvēsi pats, gan noticēsi padomam kaut no nemaz nemēģināt vērt vaļā "mājas apstākļos". W204 tiešām var viegli sabloķēt tā, ka pēc tam pie dzīvības dabūsi tikai Domeniksā par attiecīgām šāda pakalpojuma izmaksām. Ir tāda pieredze un vairums šejienes W204 īpašnieku apstiprinās, ka konkrētam auto vairs visi remonti nav veicami "mājas apstākļos" un ne visus remontus varēs veikt pat labā, bet ne-dīlera servisā. Tie laiki, kad moderns auto varēja iztikt bez lieliem servisiem ar spožām izkārtnēm ir beigušies, var arī uzskatīt, ka ražotājs to tā speciāli izdarījis savas peļņas nodrošināšanai — sazvērestību teorijas ir dažādas.

Nu es varu teikt to pašu, tu arī nesaproti to ko es teicu.. varu paskaidrot, Man ir bračka kas ir diplomēts inžinieris kas ne tikai tāds ir pēc papīra, bet viņam tas interesē un reāli ir strādājis par inžinieri. Tāpat ir strādājis servisā par elektriķi diagnostiķi, tas cilvēks pie kura Tu servisā dzen savu mašīnu uz diagnostiku un remontiem kas saistīti ar elektrību mašīnā, pateicoties ka man ir tāds bračka, viņam nav problēmas nolasīt, nodiagnosticēt kļūdas un palīdzēt man ar remontiem. Vai tu zini kādu cilvēku kas pērkot mašīnu skatās motora uzbūvi un pēta cik pateicīga ir remontiem, kā piemēram zobsiknas maiņa ? Tad lūk, brača to darīja un visu taisa pats, viņa darbs ir ar lielu kvalitātes zīmi !
Ja ar to nepietiek, viņam darbā ir vēl spējīgāks elektriķis kas prot programmēt blokus kas ir tavā mašīnā, + viņam ir programmas ar ko to izdarīt.. ;)
Jā, es varu skatīties uz elektriskajām shēmām ar trulām suņa acīm, un tas reāli tā arī ir, bet tie divi cilvēki to saprot un dara kad kaut kas nestrādā, uz dullo neviens neko netaisa ;) Tāpēc vajag shēmas, lai zinātu kā ir pareizi, remontu rokasgrāmatu, lai zinātu kāda ir uzbūve, pareiza remotu tehnoloģija, ar kādu spēku jāpiegriež skrūves untt.. Un pēdējos pāris gadus, es visu taisu pats, pat motora maiņa ir veikta :D Tad varu pajautāt, kādus remontus esi veicis Tu ?
Citējot vienu doktora grāda īpašnieku - nav pašsaprotamas lietas, kas vienam elementāri, otram zinātniskā fantastika ;)

Tāpat man ir viens draugs, kurš savu audi A8 taisa pats, pilnīgi visu jau pāris gadi, ir ārpus servisiem daudzi spējīgi cilvēki gudrāki nekā autoservisos ;) Jā, starp citu, šim draugam ir arī krutas bračka, kurš var nočipot mašīnu, zinu ka var audi un BMW kaut kādos 3 līmeņos, cik zinu viņam patīk stundām rakties pa auto blokiem un eksperimentēt, savu phaeton ir pārracis krustu sķērsu :D Viņš arī kaut kādā konkursā uzvarēja un dabuja oriģinālo programmu lai varētu čipot un ko tur darīt..

Tāpēc saku, ārpus servisiem ir daudzi ļoti spējīgi un gudri cilvēki, kuriem nedaudz vecākas mašīnas, nav problēmas lasīt, diagnosticēt, remontēt ;)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Maijs 2020, 20:06 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Tad jau viss kārtībā — ar programmu pietiks! Neviens vairs nedod shēmas kastītēm, kuru remontu ražotājs neparedz. Ja ļoti grib, tad lauž vaļā un paši meistari šķetina, kas ir kas un kāpēc.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 8 ieraksti ] 

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012