Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 9205 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ... 921  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Re: Spams: 17 pavasara mirkļi
AtbildeAtbilde saņemta: 23. Februāris 2017, 19:02 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Paupe rakstīja:
Mizx, auto audio un estrādes audio ir divas dažādas lietas.. fizika tā pati, bet izpildījums cits..

Par riepām. Salīdzinājumam man bija iespēja pabraukt ar golfu universāli, kam bija jaunas michelin radžotas riepas. Tas bija kad bija lielie mīnusi un tikko bija uzsnidzis lielais sniegs.. Tas golfs vispār nebija vadāms, visu laiku slīdēja, gan līkumos, gan uzsākot braukt.. es vēl nodomāju, ka ar manējām atjaunotajām vispār nevarēs pabraukt, bet varēja. Slīdēt slīdēja, bet tur vismaz varēja ātrāk to slīdi nokontrolēt.. Nekādi gabali arī nekrīt nost! Man pat visi paziņas brīnās, kā tā var būt..

Tev kaut kā pēdējās dienās ka tik pakasīties par visiem tematiem. Pats raksti, ka fizika viena. Skaņa ir skaņa un tur nav nekā atšķirīga, tehniskie raksturlielumi no tā, kur sistēmu novieto nemainās. Tiešām, papēti reprezentablu ražotāju tehniskās specifikācijas. Un par riepām arī — mums te klubā savi riepu tirgotāji arī kā biedri bijuši, caur viņu rokām iziet simtiem riepu katru mēnesi un arī viņu viedoklis ir, ka atjaunotās riepas vieglajiem der tikai dāvināšanai ienaidniekiem. Šoziem arī vienam pārdodamam jaunam Audi vajadzēja kaut ko uzlikt. Tā kā līdz pavasarim jāizbrauc pašam īpašniekam, tad ieteica labāk ņemt kādas lētas jaunas (!) ķīniešu, kas vismaz šajā sezonā būs OK, ja negribas rakāties pa līdzīgas cenas lietotu riepu kaudzēm, bet neskatīties uz atjaunotām. Tā ir krievu rulete.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Februāris 2017, 20:50 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 27. Jūnijs 2007, 23:45
Atbildes: 5723
Atrašanās vietas: Rīga, Vangaži
Mašīna: sīkmotors

āpāc, nu gan var ņemties... :D

un imūns tas pēc velna.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Februāris 2017, 22:24 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 23. Maijs 2014, 17:36
Atbildes: 1441
Atrašanās vietas: Latvija, Rīga
Mašīna: Rīgas Satiksme
Brīdinu laicīgi, iespējams rīt prasīšu, lai mani kāds piepīpē. :D Aķis ilgi griež, kad ir silts motors, un ātri nosēžas. :D

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Februāris 2017, 22:37 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 11. Augusts 2013, 13:15
Atbildes: 997
Atrašanās vietas: ogre
Mašīna: Mercedes c320

Mizx ar tevi strīdēties ir bezjedzīgi, Tu esi ietiepīgs kā auns. Es vados pēc tā ko dzīvē pats savām acīm esmu redzējis, nevis uzskaitu kkādas internetā izlasītas teorijas, vai arī "viena tante teica".
Pie šīm riepām tiku nejauši, man ar viņām problēmu nav! Kurjeram arī nebija - protams tas nav labākais variants, bet salīdzinājums praksē ar jaunām radžotām brenda riepām mani tiešām pārsteidza (varbūt tāpēc ka auto masas bija dāžādas - nezinu), bet fakts, ka ar atjaunotajām es tanī brīdī jutos drošāk, ir un paliek fakts.

Par mūziku! Skaņa var skanēt dažādi! Klubā skanēs citādi, kā estrādē, vai mašīnā! Ja Tu saki, ka ar 2kW pietiek lai apskaņotu cik tur tos k cilvēku, tad aizej uz mūsdienu nakts klubu! Tur viens skaļrunis pavelk 2kW pastripinātaju.. Apskaties reāli uz tiem visiem show car! Kaut vai šogad auto exoticā aiziesim kopā, un reālitātē tās jaudas salīdzināsim. :welcome:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Februāris 2017, 00:09 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Novembris 2012, 17:15
Atbildes: 279
Atrašanās vietas: Ogre
Mašīna: Mercedes Benz W124
Es no savas pieredzes varu pateikt tikai to,ka ja no majak kasešnieka izravē pastūzi,iebūvē to ģitāras pastiprinātāja(2x4W sanāk) tad uzliekot uz kultūras nama skatuves to hlamu nevar iegriezt par līdz pusei,kad ģitāra ir par skaļu,bet toreiz izmantojām sintezatora bungas, skatuve tika tikko remontēta un nebija aizkaru ,attiecīgi skaņa kā baznīcā...Viss kas ir par skaļu pārvēršas nesaprotamā gaļā.Tiklīdz atnāca bundzinieks ar savu setu ,tad tie 4W varēja iet atpūsties.Priekš istabas māja normāls troksnis.Bet nu jā,krč nelielam gigam vai mēģim var pietikt ar 20-50w ampu,gigā tāpat apskaņos ar miķi.Reiz salaspilī spēlēju konkursā,tur man bija reāls wtf ka bija nolikts epiphone 5w lampinieks ar miķi klāt,problēma jau bija ne tajos 5w,bet tajā,ka skaļuruņa diametrs smieklīgs,attiecīgi skaņa nekāda.Aktīvajiem monitoriem ko izmantojam ir ap ~200w kaut kur,neticu,ka vairāk.Čaļi ņem mazos marshall 10w un pat 1w kombjus un slēdz pie 4x12'' kabinetiem un skan diezgan iespaidīgi priekš tās mazās jaudas,karoč neesmu ne vienā ,ne otrā pusē šajā kašķī,bet zinu no savas pieredzes,ka ar 20w stabili var iegriezt balli.Vajag tikai ģitāru :smokin:
shit,šitais nav par auto audio vairs,a auto audio mani uzjautrina tie kadri,kas velk MEGA svarkas kabeļus uz ampiem,kādreiz,kad paņem remontēt tādu ampu,atjauc vaļā tur strāvas vads jeļi 5mm ar visu izolāciju,a uz ampa virsū 1500watts power madafaka,pie tādas jaudas tas vads vairs tur neeksistētu :D
Salventy,man vispār vairs nelec,izdomāju pasūtīt lodbalstu mersim,kā man te ieteica,pasūtiju ģošo,ar domu,ka ja nu nav tas,tad vismaz būs jauns uzlikts kaut kāds,noteikti labāks par vecu,izvilkos no mājas ,braukšu pakaļ....pīīii skaņa no paneļa un vari iet mājās...zb tās akb problēmas,jānopērk beidzot aķis.Kāds zin cik A ir normāli patērēt w202?Parasti autiņiem 0.02A bija pieļaujams,man bija drusku vairāk.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Februāris 2017, 00:41 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Paupe rakstīja:
Mizx ar tevi strīdēties ir bezjedzīgi, Tu esi ietiepīgs kā auns. Es vados pēc tā ko dzīvē pats savām acīm esmu redzējis, nevis uzskaitu kkādas internetā izlasītas teorijas, vai arī "viena tante teica".
Pie šīm riepām tiku nejauši, man ar viņām problēmu nav! Kurjeram arī nebija - protams tas nav labākais variants, bet salīdzinājums praksē ar jaunām radžotām brenda riepām mani tiešām pārsteidza (varbūt tāpēc ka auto masas bija dāžādas - nezinu), bet fakts, ka ar atjaunotajām es tanī brīdī jutos drošāk, ir un paliek fakts.

Par mūziku! Skaņa var skanēt dažādi! Klubā skanēs citādi, kā estrādē, vai mašīnā! Ja Tu saki, ka ar 2kW pietiek lai apskaņotu cik tur tos k cilvēku, tad aizej uz mūsdienu nakts klubu! Tur viens skaļrunis pavelk 2kW pastripinātaju.. Apskaties reāli uz tiem visiem show car! Kaut vai šogad auto exoticā aiziesim kopā, un reālitātē tās jaudas salīdzināsim. :welcome:

Nav nekādas interneta teorijas, Tev ir kaut elementāras fizikas zināšanas? Izklausās, ka nav. Ka nezini, ko nozīmē katrs parametrs, ko norāda audio sistēmām, pats vadies pēc interneta teorijām un ja džeks saka, ka viņam ir XXX, tad tam arī notici. Un fizika visur ir viena, vai riepām, vai skaņai. Tā tiek pielāgota videi, nevis otrādi. Un mazākos mērogos visu vajag mazāku, nevis lielāku — šobrīd mēģini pierādīt absurdu, ka automašīnā stereosistēmai jābūt jaudīgākai kā stadionā. Tas ir vienkārši smieklīgi, droši vien fiziku pat 3 gadus skolā neesi mācījies un ar šīm formulām nekad neesi darbojies.
Tiem, kas vienkārši skaņu bauda, bet kurus neinteresē "cipari" vienkārši fakti — Mercedes-Benz Harman/Kardon Logic 7® surround sistēma, kas skaitās ļoti laba jaunajiem MB, ko te daudzi pabaudījuši, tai uz visiem 15 skaļruņiem (no kuriem 3 ir subi) kopā ir "tikai" 610W. Tad kas tas par sviestainu apgalvojumu, ka 2x vairāk jaudas vajag vienam (ne trijiem) parastam ne-OEM subam. Trijiem tātad vajadzētu trīs tādus pastiprinātājus + visus pārējos skaļruņus tak arī jākustina. Tur jau jāiet pārrakstīt fizikas grāmatas!

P.S. Kad pērk riepas, tad izvēlas arī pēc braukšanas stila. Tiem, kas brauc ātri un sportiski, tie ņem cietākas riepas un slidinās pagriezienos. Blondām cacām, kas brauc tikai kilometru uz veikalu un sporta klubu, tām parasti pārdod maksimāli mīkstas riepas, kas gandrīz pielīmējas pie asfalta. Ar dinamisku braukšanu no tādām riepām nekas līdz pavasarim pāri nepaliktu un būtu nestabila ļurkāšanās visos pagriezienos. Tā ka riepas no riepām atšķiras arī pēc tā, kā paredzēts lietot. Ja paņem centrāleiropas ziemas riepas, ja paņem ar ātruma indeksu virs 200 km/h, tad tās noteikti vairāk slīdēs, bet no tām gaida citus parametrus kā tādām, ar kurām brauks max 90 km/h. Dalot pēc lietošanas veida ar brendiem mazs sakars. Gluži kā par skaņu. Bet no tā nemainās parametri un tehniskā specifikācija.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Februāris 2017, 00:49 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Tā, atvēru vēl par jaunās S-klases stereosistēmu — The Burmester High-End 3D-Surround–Soundsystem provides its unrivalled listening experience by virtue of 24 high-performance speakers and 24 separate amplifier channels with a total output of 1.540 watts. Tātad ar pusotru tūkstoti vatu pietiek 24 (!!!) skaļruņu darbināšanai, nevis vienam subam. Basiem tajā sistēmā pietiek ar 400W.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Februāris 2017, 08:49 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 23. Maijs 2014, 17:36
Atbildes: 1441
Atrašanās vietas: Latvija, Rīga
Mašīna: Rīgas Satiksme
Ģirts rakstīja:
Es no savas pieredzes varu pateikt tikai to,ka ja no majak kasešnieka izravē pastūzi,iebūvē to ģitāras pastiprinātāja(2x4W sanāk) tad uzliekot uz kultūras nama skatuves to hlamu nevar iegriezt par līdz pusei,kad ģitāra ir par skaļu,bet toreiz izmantojām sintezatora bungas, skatuve tika tikko remontēta un nebija aizkaru ,attiecīgi skaņa kā baznīcā...Viss kas ir par skaļu pārvēršas nesaprotamā gaļā.Tiklīdz atnāca bundzinieks ar savu setu ,tad tie 4W varēja iet atpūsties.Priekš istabas māja normāls troksnis.Bet nu jā,krč nelielam gigam vai mēģim var pietikt ar 20-50w ampu,gigā tāpat apskaņos ar miķi.Reiz salaspilī spēlēju konkursā,tur man bija reāls wtf ka bija nolikts epiphone 5w lampinieks ar miķi klāt,problēma jau bija ne tajos 5w,bet tajā,ka skaļuruņa diametrs smieklīgs,attiecīgi skaņa nekāda.Aktīvajiem monitoriem ko izmantojam ir ap ~200w kaut kur,neticu,ka vairāk.Čaļi ņem mazos marshall 10w un pat 1w kombjus un slēdz pie 4x12'' kabinetiem un skan diezgan iespaidīgi priekš tās mazās jaudas,karoč neesmu ne vienā ,ne otrā pusē šajā kašķī,bet zinu no savas pieredzes,ka ar 20w stabili var iegriezt balli.Vajag tikai ģitāru :smokin:
shit,šitais nav par auto audio vairs,a auto audio mani uzjautrina tie kadri,kas velk MEGA svarkas kabeļus uz ampiem,kādreiz,kad paņem remontēt tādu ampu,atjauc vaļā tur strāvas vads jeļi 5mm ar visu izolāciju,a uz ampa virsū 1500watts power madafaka,pie tādas jaudas tas vads vairs tur neeksistētu :D
Salventy,man vispār vairs nelec,izdomāju pasūtīt lodbalstu mersim,kā man te ieteica,pasūtiju ģošo,ar domu,ka ja nu nav tas,tad vismaz būs jauns uzlikts kaut kāds,noteikti labāks par vecu,izvilkos no mājas ,braukšu pakaļ....pīīii skaņa no paneļa un vari iet mājās...zb tās akb problēmas,jānopērk beidzot aķis.Kāds zin cik A ir normāli patērēt w202?Parasti autiņiem 0.02A bija pieļaujams,man bija drusku vairāk.

Man viņš arī nomirst uz siltā motora, pieļauju domu, silta motorai ilgai griešanai ir saistība ar to problēmu, ka man kaut kur tek degviela prom, un visdrīzāk, tas ir sūknis, tāpēc, būs vien jādomā tālāk, ko darīt. :D

Profesionālisti, varat pateikt, vai ir iespējams pārstādīt no rindas sūkņa un VE tipa sūkni? Labprāt sev uzinstalētu VE sūkni, ar domu, ka to vēlāk varēs upgreidot.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Februāris 2017, 12:23 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Novembris 2012, 17:15
Atbildes: 279
Atrašanās vietas: Ogre
Mašīna: Mercedes Benz W124
Kamon,rindas sūknis ir merša dīzeļa slava un gods ,gluži kā :ceshka_tedeeshka: :D
VE sūknis ir kas,sadalītājtipa?Esmu dzirdējis par pereģelkām no lucas sadalītājsūņā uz rindinieku,bet otrādi...kāpēc lai kāds tā darītu :D bet gan jau ir āķis,man kombaini nepatīk.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Februāris 2017, 12:33 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Septembris 2012, 11:01
Atbildes: 327
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: S500, Porsche 911
Ko jūs tur strīdaties kā pirmklasnieki?

Pastiprekļiem un skaļruņiem ir divi parametri:
1) muzikālā jauda
2) nominālā jauda

Praksē, lai parādītu lielākus watus un lai ideotiem radītu lielākas emocijas, pieņemts uzrādīt muzikālo jaudu, kas parasti ir simtos watu. Piem, sūda skaļuņiem rakstot 150W jaudu. Tomēr nominālā jauda šādiem mēsliem nepārsniedz 5-10w. Ar pastiprinātajiem ir līdzīga dziesma. Visur uzrāda muzikālo jaudu. Nomināli parādās tikai ar maziem burtiņiem tehniskajās pasēs. Mašīnām pietiek 10-30W nomināla. Bet ja jums ir 100W pastipreklis (kas ir reti), tad ar to jau var spēlēt disenes.

Tāpēc, ja kāds šeit sāks melst par simtiem vatu mašinā, tad ir skaidrs, ka no raditehnikas viņš vairāk par eklāmas saukļiem un bildēm nav redzējis. Par fiziku vispār nerunāsim.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 9205 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ... 921  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 9 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012