Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 16 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Problēmas ar jaudu un izplūdes gāzēm.
AtbildeAtbilde saņemta: 16. Oktobris 2012, 21:19 
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 16. Oktobris 2012, 14:24
Atbildes: 6
Atrašanās vietas: Limbaži
Mašīna: Mercedes C200 CDI
Sveiki MB biedri ... Rakstu, jo ir problēmas ar manu c200 CDI (2,2 dīzelis 85kW), pietrūkst jaudas un stipri dūmo (dūmiem asa, kodīga smaka) ... Par jaudu esmu nosecinājis to, ka nevaru izspiest vairāk par 160 km/h, ja nu vienīgi pa kalnu uz leju ^^ .. un nejūtu to brīdi, kad turbīna pieslēgtos, drīzāk liekas, ka pēc 3000 rpm motors kļūst tāds kā nevarīgāks. Esmu pārbaudījis degvielas filtru, gaisa filtru .. tur problēmu nav. Pataustīju trubu no turbīnas uz interkūleri ... un tā piepūšas, taču īsti nezinu cik stipri tai jāpiepūšas. Kad mēģinu tā kārtīgi iespiest ... tad kkur pie 3000 rpm aizmugurē man parādās dūmi tādā kā miglas izskatā .... (ne melni ne zili) un daudz, bet tas uz vienu momentu, pēc tam tie pazūd.
Diagnostiku vēl nēesmu veicis, jo baidos, ka tā neko neuzrādīs un būšu izmetis naudu.

Varbūt kāds, kuram ir kādas idejas vai ir saskāries ar ko līdzīgu var man izpalīdzēt, būšu ļoti pateicīgs.

Paldies.

Uz augšu
 Profils  

Tēma: Re: Problēmas ar jaudu un izplūdes gāzēm.
AtbildeAtbilde saņemta: 16. Oktobris 2012, 22:43 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 06. Septembris 2011, 23:04
Atbildes: 102
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: MB C220d

Nu dīzelim dūmiem ir jābūt, tur neko. :ata: Iespējams turbīna izdilusi, bet tur viss kas var būt, šeit darbs kādam specam.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Oktobris 2012, 07:48 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

Domāju, ka bez pienācīgas diagnostikas te nekādi.
Tikpat labi sprauslas ir jāmaina (nokalpojušas) vai tiešām turbīnas problēma.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Oktobris 2012, 09:44 
Lietotāja avatārs

Paldies par atsaucību. :ata: Tad man vēl viens jautājums... Vai diagnostika spēs man uzrādīt problēmas ar sprauslām vai pašu turbīnu? :hvz:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Oktobris 2012, 15:06 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Februāris 2008, 20:53
Atbildes: 480
Atrašanās vietas: LV
Mašīna: Das Auto
Pirmkārt uz sakarīgu diagnostiku lai var nolasīt kļūdas un pārbaudīt potenciālās vainīgās detaļas.

Man tas izklausās pēc sprauslām,nav teikts ka jāmaina varbūt pietiek ar tīrīšanu.

Degvielu pildi tankā vai no kannām?

Vienā rītā uz Brīvības ielas brauca dāma ar BMW 530 E39 balts dūmu mutulis domāju ka kautkur kautkas deg bet izrādās BMW ar drošvien pa kaktiem lietu degvielu :D smirdēja arī briesmīgi. :doh:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Oktobris 2012, 18:44 
Lietotāja avatārs

Uzpildos tikai un vienīgi tankos .... Par iepriekšējo mašīnas īpašnieku nav ziņu ... ceru tāpat :hvz:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Oktobris 2012, 19:50 
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 16. Oktobris 2012, 19:24
Atbildes: 1
Mašīna: mersedesu
parbaudi vai EGR varsts pareizi strada un vai nav katalizators ciet

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 18. Novembris 2012, 00:17 
Lietotāja avatārs

Pēc ilga noilguma esmu atgriezies ar jaunumiem :ata: ... Biju Vidzemes dīzeļcentrā (Valmierā), kur atklājās, ka smidzinātāji čupā ... burtiski uzpūtušies. Kad tos samainīja pret jauniem, jauda bija nedaudz pakāpusies, taču ne pietiekoši un vēl aizvien dūmoja. Parakājoties dziļāk.. nonācām līdz kolektoram, kur atklājās, ka vārstu mehānisms bija salūzis un paši vārsti bija palikuši aizvērti. Man paskaidroja, ka uz maziem apgriezieniem tie var stāvēt ciet... un tas padarot ekonomiskāku un zaļāku braukšanu, taču tiem jāatveras pie lielākiem apgriezieniem, kas manā gadījumā tā nenotika un motors smaka, sita ārā dūmus. Vārstus no kolektora izrāva arā, kā to dara bembistiem... Bet īsti nezinu kā tagad būs ar degvielas patēriņu ... par cik tas pieaugs?!
Tagad dūmu praktiski nav un jauda ir ievērojami pacēlusies, BET cēliens pēc 3000 rpm stipri samazinās un pie beigām nedaudz izsit dūmus. Prasīju kāpēc tā... atbildēja, ka iespējams katalizators ciet. Tad man jautājums, kā es varu pārbaudīt vai pie vainas katalizators un ja to izņem, kas notiks ar atgāzēm! :hvz:

P.S
Ar EGR vārstu ok un turbīna strādā.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 18. Novembris 2012, 00:31 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Beigts katalizators parasti vienkārši grab — pacel mašīnu, pakrati izpūtēju un klausies.
Tomēr kopumā tas, ko Tev tam auto sadarīja, neizklausās sevišķi profesionāli pārdomāti. Kaut ko izdara, jo "citiem tā dara", bet pēc tam izmet laukā, lai domā pats un meklē citu servisu. Ka pēc tam citā servisā neliek tos vārstus atapakaļ utt. Normāli būtu aizvest auto (vēl pirms izrāva "lieko") pie normāla dīzeļu spečuka, kas visu izdara no A-Z un, ja tiešām kaut ko no oriģinālā rauj laukā, tad pirms tam paskaidro visus plusus un mīnusus konkrētām darbībām. Citādi tagad puiši paspēlējās, bet Tev nekādas skaidrības, ne kā ir tagad, ne kā remontu pabeigt.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 15. Novembris 2015, 10:39 
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 15. Novembris 2015, 10:08
Mašīna: MBC220
Sveiki! Esmu jauns si foruma lietotajs. Ceru ka man kads var palidzet ar padomu?Man sorit radas gandriz tada passa problema ka sseit minetam pilsonim, ar tadu passu problemu, isak-Pekssni pazuda jauda, lidz 3000 ir abgriezieni, spiezzot vairak abgriezieni nepalielinas, dodiet padomu, kas varetu but noticis?MB220-2004g? :doh:

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 16 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012