Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 36 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Uz ko ir spējīgs MB dzinējs un aerodinamika
AtbildeAtbilde saņemta: 25. Septembris 2012, 18:08 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Septembris 2012, 11:01
Atbildes: 327
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: S500, Porsche 911
Vēlējos padalīties ar savdabīgu novērojumu:
Man ir w124 divu litru atmosfēriskais 1993.g. dīzelis, kuru šeit klubā, tā dinamikas dēļ nereti dēvē par ''lokomatīvi'', kam es pilnībā piekrītu. Šis dzinējs, ja nemaldos, ir dizainēts kaut kad tālajos 70tajos. un izmantots arī w123. Pasē tam rakstīts 55kw.
Lieta tāda, ka uz Lietuvas bāņa izdomāju, ka vajag notestēt to, cik no šādas lokomatīves, kas pie visa klāt ir ļoti ekonomiska, var izspiest. Iesēžoties ''astē'' Audi A6, Biju noskaņojies uz 150km/h kā maksimumu. Līdz 130 uzcēla diezgan raiti, lēnām pienāca gaidītie 150, tomēr jutu, ka vēl ir gāzes rezerve. Tā kā Audi arī turpināja ''dod iekšās'', arī es nolēmu turpināt, jo bija intereanti, kur spidometrs apstāsies. Neticēsiet, bet ''lokomatīvei'' tas aizgāja līdz galam, proti, 180km/h ar visu to, ka mašīnā bijām 4.cilvēki.
Šeit ir skaidri redzams, ko dod w124 virsbūve, kas testēta airodinamikas trubā, kad ar ''golfa'' motoru var tādu govi uzkurīnāt līdz tādiem ātrumiem. Vot tā ir īsta E-klase, pat neskatoties uz to, ka zem pārsega ir nabagu motors!

Uz augšu
 Profils  

Tēma: Re: Uz ko ir spējīgs MB dzinējs un aerodinamika
AtbildeAtbilde saņemta: 25. Septembris 2012, 21:50 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Konkrētais motors nav no tik veciem laikiem, cik atceros, 1993. gadā vajadzēja būt 1989. gadā atjaunināta tā motora versija. W123 bija pilnīgi cits, tā ka līdzību nekādu, W124 2,0D bija pašam savs, kam, kā jau minēju, šķiet, ka 1989. gadā notika modernizācija.

Par pārējo — tieši tas, ko es saku par to motoru. Arī sanāca kādu laiku ar tādu pabraukāt, kaut kā šķiet, ka vairāk tieši pa Vāciju un Alpu kalniem. Jā, līdz 160 km/h tas tika viegli (norādīts kā konkrētam motoram maksimālais), bet bieži mierīgā garā tika arī līdz 180 km/h. Palielināts degvielas patēriņš bija ātrumos virs 140 km/h, līdz tam joprojām braukšana "par brīvu".
Bet... kad servisu līku roku dēļ tika piebeigts motors un tam it kā uztaisīts kapitālais remonts (jau cita īpašnieka izpildījumā), patēriņš bija palielinājies par vismaz 2 litriem uz 100 km un šādi ātrumi vairs nebija sasniedzami. Morāle — Tev tas motors vēl ir labā kārtībā, vai vismaz neviens ar līkām rokām nav ticis klāt.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 25. Septembris 2012, 22:31 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Par tiem motoriem info. biju smēlies filmas par mersedesiem, kur bija sacīts, ka visiem w124 (pie modeļu maiņas) ir tikuši modernizēti motori, izņemot 2.0 dīzeli, bet iespējams, ka runa bija par pirmajiem šās sērijas modeļiem līdz 1989.gadam. Varbūt arī par tiem, kas bija pēc feislifta 1995.g. Tāpēc sorry par dezinformāciju.

Paldies par info. par ekonomisku braukšanu līdz 140km/h. To nezināju, precīzāk tikai nojautu, jo šāda tipa auto nav tahometra ar ko novērtēt apgriezienus. Iepriekš izvairījos dot vairāk par 120 - 130km/h, jo pēc motora skaņas likās, ka apgriezieni ir tuvu rekomedējamajam maksimumam. Tātad slieksnis ir 140.

Par dzinēja performaci piekrītu, jo kā vēlāk izrādījas, esmu nopircis savam gadam netipiski svaigu w124 tsk. bez rūsas. To pierāda iepriekš minētais fakts un arī tas, ka iepriekš konstatēju traktora skaņas neesamību. Dzinējs strādā netipiski klusu. Tāpat pamanīju, ka pie slodzes neparādās nekādi lieki dūmi. Tāpat arī tāds sīkums: eļļu neēd vispār. Odometrā ir 200 000, bet domāju, ka reālais ir 300 000, bet ne vairāk. Vienīgi virs -20c sāk palikt grūti iedarbināt. Kvēlsvece ir jāsilda vairākas reizes. Bet es pieņemu, ka iedarbināšana nav 100% saistīta ar kompresiju. Auto pirms 2 gadiem pirku Latvijā (no Vācijas dzītu), Tukumā, placis ar nosaukumu ''četri riteņi'' par 2100Ls.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 26. Septembris 2012, 14:25 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 21. Janvāris 2007, 18:41
Atbildes: 1158
Atrašanās vietas: Jēkabpils, Rīga
Mašīna: W211 E320CDI

Par tiem 140km/h un ekonomiju negribu piekrist. Man pašam ir 300D, pa štrāsi uz 90km/h - 5,5l; pilsētā - 10l(pēc papīriem, kas faktiski arī ir). man ap 130km/h jau ir pilnais 10l patēriņš, bet ja nesās kā slims 140-160km/h visus 12l esmu dabūjis

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 26. Septembris 2012, 14:44 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
RTXs rakstīja:
Par tiem 140km/h un ekonomiju negribu piekrist. Man pašam ir 300D, pa štrāsi uz 90km/h - 5,5l; pilsētā - 10l(pēc papīriem, kas faktiski arī ir). man ap 130km/h jau ir pilnais 10l patēriņš, bet ja nesās kā slims 140-160km/h visus 12l esmu dabūjis

Tas jau cits motors, citi spēles noteikumi! Tam jau dinamika parādās! Bet, kā jau teicu, patēriņš ĻOTI atkarīgs no motora stāvokļa. Benzīna motors var pusdzīvs braukt ilgi un ekonomiski, dīzelis ne.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 26. Septembris 2012, 15:46 
Foruma leģenda
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 16. Aprīlis 2010, 06:42
Atbildes: 1614
Atrašanās vietas: Jūrmala,Sloka
Mašīna: w 203

Braucu ar 2L w124D motoru - gan pa pilsētu,gan pa trasi,gan pa Eiropas bāņiem uz 120-130 - kā ēd apm 6.5L/100km tā ēd.Nekas nemainās.Attēls

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 26. Septembris 2012, 16:15 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Piekrītu Mizx, ka nevar salīdzināt dažāda tipa dzinējus, sevišķi turbīnveidīgos. Katram ir savs ''dizainēšanas'' mērķis. Vienam - ekonomēt, citam, efektīvi strādāt pie maziem apgriezieniem un citam ar dīzeli sasniegt benzīna dzinēja performanci.

Vēl varu padalīties, ka CLK 200 Kompresoram (manuālis) patēriņš krasi pieaug pie/ap 130km/h. Par lielāku ātrumu pieredzes nav.

Vizbeidzot priecē novērojums, ka MB kopumā patēriņš ir tāds, kādu to uzrāda papīros, CLK gadījumā pat nedaudz zemāks. Piemēram, ja W124 2.0D ar bāku var nobraukt 1080, tad to dzīvē tiešām var pieredzēt, pat īpaši neiespringstot. Savulaik ''Zebras'' veidotāji testēja citas markas un tām visām reālais patēriņš bija augstāks par to, kas ir tehniskajos datos. Tas ir vēlviens + MB markai.

P.S Tas, ka dīzelim patēriņš ir atkarīgs no motora stāvokļa, to es nezināju.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 26. Septembris 2012, 16:28 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 12. Oktobris 2010, 13:47
Atbildes: 330
Atrašanās vietas: Latvia, Rīga
Mašīna: MB 190d
Mr Brencis rakstīja:
Piekrītu Mizx, ka nevar salīdzināt dažāda tipa dzinējus, sevišķi turbīnveidīgos. Katram ir savs ''dizainēšanas'' mērķis. Vienam - ekonomēt, citam, efektīvi strādāt pie maziem apgriezieniem un citam ar dīzeli sasniegt benzīna dzinēja performanci.

Vēl varu padalīties, ka CLK 200 Kompresoram (manuālis) patēriņš krasi pieaug pie/ap 130km/h. Par lielāku ātrumu pieredzes nav.

Vizbeidzot priecē novērojums, ka MB kopumā patēriņš ir tāds, kādu to uzrāda papīros, CLK gadījumā pat nedaudz zemāks. Piemēram, ja W124 2.0D ar bāku var nobraukt 1080, tad to dzīvē tiešām var pieredzēt, pat īpaši neiespringstot. Savulaik ''Zebras'' veidotāji testēja citas markas un tām visām reālais patēriņš bija augstāks par to, kas ir tehniskajos datos. Tas ir vēlviens + MB markai.

P.S Tas, ka dīzelim patēriņš ir atkarīgs no motora stāvokļa, to es nezināju.

Cik liela bāka ir w124 2.0d ??
Es ar savu w201 2.0d šosejas režīmā, ar atļauto ātrumu šovasar ietrāpiju 1050km, bet tas ir ar 50 litriem.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 26. Septembris 2012, 16:49 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 15. Novembris 2008, 11:32
Atbildes: 142
Atrašanās vietas: Rīga,Balvi
Mašīna: w140,w124 diesel power
Mr Brencis rakstīja:
Auto pirms 2 gadiem pirku Latvijā (no Vācijas dzītu), Tukumā, placis ar nosaukumu ''četri riteņi'' par 2100Ls.

Es tur savu w124, arī pirms 2 gadiem pirku! Arī ļoti labs trāpījās, no sākuma, pat nevarēja pateikt, ka dīzelis pēc skaņas, motors bija ļoti kluss

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 26. Septembris 2012, 17:36 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Te ir precīzi cipari, jautājumam par bākas izmēru un pārējo:

Mercedes Benz W124 200 D Consumptions and Range
Fuel Consumption - Economy - Efficiency* :
5.3L / 7.0L / 7.9L / 6.7L (35 mpg)
Range : 1044 km
Fuel Tank Capacity :70 L

Avots: http://www.ultimatespecs.com

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 36 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012