Čau visiem!
Esmu oficiāli piepulcējies, laikam jau, visai lielajam 190nieku pulciņam! Atklāti sakot neoficiāli jau esmu pulkā no 1996. gada 27.augusta, kad tētis šo atdzina no Vācijas. Tā kā auto nopirkām 27.augustā, tad par godu arī iedevām vienu no tās dienas jubilāra vārdiem - Žanis! Vācijā autiņu bija lietojis viens latviešu vīrs, kurš maz braukāja, pēc viņa īpašnieks bija viņa dēls un uzgriez lielāko daļu no noskrējiena. Šodien autiņam ir gandrīz 307 000 km - nav daudz, bet nav arī vairs nekāds svaigums.
Tātad par auto:
1984.gads 2.0 dīzelis
noskrējiens ~307 000 km
ekstras - manuāla lūka, ... un ar to arī uzskaite beidzas
.gif)
aprīkojums ir klasisks - vienīgā elektronika ir reidio un lukturi. Ir airējamie logi, superīga Silberpfeil stūre, kuru nespētu aizvietot neviena cita stūre.
varbūt maza ekstra ir koka apdarīte ap ātrumpārslēgu.
ģimenē ir kopš 1996. gada un viņš man ir kā mazais brālis - kopā jau 16 gadus un tā kā man pašam ir tikai 22, tad tas ir pietiekami daudz, lai būtu iemesls viņu nepārdot, bet uzfrišināt!
Diemžēl ir divas reizes arī cietis CSN - abas reizes mums "paveicās" ar ļaundariem - vienā reizē aizbēga (+/- maksimāli izārdija priekšējo kreiso spārnu), bet otrajā bija tik nabags, ka neesot spējīgs par mūsu remontu samaksāt (šajā reizē iedava sulīgu buču uz pakaļas).
Septembra sākumā tika izieta skate ar vieninieku trio - viens par nenozīmīgu eļļu, viens par nenozīmīgu ruslanu un viens par traumu lukturī.
Ir daudz ķibeles un pēdējā laikā ruslans arī sāk likt par sevi manīt. Zemāk ir saveidots saraksts kas tad nu ir plānots sadarīt tuvākā vai tālākā nākotnē, skatoties kā būs ar finansēm un laikiem.
Obligāti jāizdara1 Jāsameklē bampera klucītis
2 Jāsašuj krēsls
3 Jāatrod spoguļa kloķis, laikam ar visu spoguli
4 Jāatrod bagāžnieka plastmass (tas, kas nosedz zapasku)
5 Jādabū ātrumkloķis
6 Jāsalabo antena (lai var ielaist iekšā)
7 Jāsataisa bagāžnieka aizvēršana (lai nav jāuzmodina viss rajons, ja grib izņemt šmotkas)
8 Jānovērš visa veida grabēšanu (grab aizmugurējo un priekšējo durvju apšuvumi)
9 Jāuzliek nummura paliktņi
10 Jāsataisa krēsla augstuma regulēšana
11 Jādabū aizmugurējais paklājiņš
12 Jāieliek bardačoka lampiņa
13 Jāsašuj stūre
14 Jānomainīa priekšējais lukturis
15 Jānovērš knikšķis motorā (pie maziem apgriezieniem un auksta motora to var dzirdēt)
16 Jāsataisa lūkas mehānisms un izolācija (lai nav jābrauc bez rociņām, kamēr aiztaisa lūku ar abām)
17 Jāizdabū no paklāja pleķis
18 Jānomaina viduskonsoles paklājiņš (ir biš puvels iemeties)
19 Jānovērš vēja troksnis(jāpaceļ durvis)
20 Jānomaina šofera drošības siksnas gals
Vajadzētu izdarīt21 Noņemt visu rūsu
22 Iztaisnot to, kas ir līks, vai skrāpēts
23 Pārkrāsot
24 Nomainīt ritošās daļas dzelžus
25 Nopakot (lai ir klusāks, protams)
26 Ielikt solīdu audiosistēmu (radio, 4x kvalitatīvi skanošas tumbas, bez nejedzīgiem subwōferiem utt)
27 Jāsamaina aizmugurējās atsperes (šo vajadzētu pacelt uz augstāko sadaļu)
28 Dabūt jaunu/pārhromēt "190" zīmīti
29 Jāpārkrāso diski
30 Jānopērk jauni lielāki diski (vasarai)
31 Ielikt krēslu ar rokas balstu
32 Ielikt spidometru ar tahometru
Izdarīt, ja ir iespējams (saprotams, ka viss ir iespējams, bet doma ir bez speciālas pielāgošanas utml čakarēšanās)
33 Ielikt ādas salonu (varbūt pāršūt, pārejot no atsperu uz polsteru krēsliem)
34 Ielikt koka elementus
35 Nomainīt ātr. kārbu uz 5nieci (gribētos, lai ir vēl ekonomiskāks)
36 Uzlikt plastmasa aizsargus no jaunāka w201 (lai aizsargā no šķembu skrāpēm un piķa)
37 Uzlikt bamperus no jaunāka w201
Tā, nu tad bilžu laiks:

Ir man vēl kaut kādas bildes, bet sākumam varbūt pietiks!
Nu ko, jāsāk braukāt pa šrotiem, jāmeklē detaļas un varbūt uz pavasari varētu iesākt kādas plašākas pārmaiņas, piemēram, kaut ko no saraksta otrās daļas "Vajadzētu izdarīt"!
.gif)