Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 2118 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 212  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Politika
AtbildeAtbilde saņemta: 16. Marts 2010, 20:16 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Nu, jā, šodien bez šī laikam nekādi. Ko tur daudz diskutēt — man vecaistēvs 9 gadus Sibīrijā atsēdēja par to, ka gadījās būt nepareizā formā un cīnīties par pēc austrumu kaimiņa domām nepareiziem mērķiem. Vectēva dēļ man ir tiesības šo dienu pieminēt. Un "grēki" jau tur Sibīrijā tika izpirkti, tā kā nav ko tos joprojām bāzt degunā no tiem, kam nav labāku lietu ar ko nodarboties.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 16. Marts 2010, 21:18 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 16:27
Atbildes: 5310
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Mercedes-Benz
... ja jau man uz e-pastu sāk pienāk šāda tematiska "spam" vēstule, tad padalīšos:

"Mācītāja Kārļa Zuikas uzruna Mores kauju piemiņai:

Mani, leģionāru, daži sauc par nacistu...
...un es neesmu apvainots, jo saprotu, ka viņš ir muļķis un ir austrumu «civilizācijas» vaņģībā, pazudis cilvēks, tādēļ ka pats nezina, ko viņš runā. Viņš nav vairāk vērts, kā tas, ko zirgi min zem pakaviem.
Mēs bijām trīs brāļi, leģionāri – virsleitnants Roberts Zuika, Kārlis Zuika, Pēteris Zuika. Iesaistījāmies Ļeņingradas frontē. Vai mēs cīnījāmies Vācijas dēļ? Nē, leģionāri cīnījās par savu zemi, savu tautu un ne tikai – viņi aizstāvēja arī Rietumu civilizāciju.
Man šorīt bija divi piedzīvojumi, pie kā es gribu pakavēties tikai vienā teikumā. Mani intervēja pa ceļam uz autobusu, un viņa jautāja, ko es gribētu par nākamo ministru prezidentu. Es gribēju būt diplomātisks, teicu, ka par Latvijas ministru prezidentu gribu to, kas ir Dieva patiesības un taisnības cilvēks, kam ir mīlestība sirdī priekš latviešu tautas un Latvijas valsts un kas visu sevi ziedo latviešu tautai un Latvijas valstij. Lūk, tādam ir jābūt ministru prezidentam!
Es šodien pirku kioskā avīzi. Acīmredzot manas baltās apkakles dēļ pārdevēja sacīja: «Kur jūs iesiet?» Es teicu: «Iešu Mores cīnītājus slavēt!» Un ziniet, ko viņa sacīja? Es biju pārsteigts.
– Visiem latviešiem pasakiet, ka katram latvietim ir jābūt kā šiem Mores cīnītājiem. Tam, ko mēs solām, ko mēs sakām, tikai tad ir nozīme, ja mēs par to stāvam. –. Tā viņa teica.
Arī ticība bez darbiem nav nekas. «Ko tas palīdz, mani brāļi, ja kādam ir ticība un nav darbu,» to saka Dieva vārds. Mēs dzirdējām arī deputātus runājam šodien. Bet es jums gribu pateikt: «Beidziet par pilsonību ākstīties! Kopš Gorbunova ēras, cik daudz laika jūs esat iztērējis par pilsonību. Tas, kas ir jādara mūsu tautas un tēvzemes labā, to jūs neesat darījuši.» Kad man intervētāja par ministru prezidentu prasīja, es viņai vēl sacīju, ka tie ir sātana kalpi, kas mūsu tautu ir noveduši pie pekles. Pilsonība mums jādod bērniem? Krievi taču nekad nebūs mierā, ka ar viņiem runās latviski. Viņu mērķis ir Latvijas valsts iznīcināšana. Cik daudz laika ir iztērēts, un dažiem vēl šodien nav skaidrs. Es biju radio un teicu, lai man ļauj radio runāt, pateikt vienu teikumu: «Mūžīgā, latviskā Latvija nav iedomājama bez latviešu valodas. Tāpēc es balsošu par pilsonības likuma grozījumu atcelšanu.» Viņi man to neļāva, jo tas esot politiski. Un es viņiem sacīju: «Jūs nezināt evaņģēliju. Tur nav nekā no polītikas, ja es gribu savu tautu glābt, tas ir mans svēts pienākums. Kā jūs varat teikt, ka tā ir politika.» Ko jūs, deputāti, darāt? Lai Dievs pasarga mūsu tautu no tādiem cilvēkiem, kas nerūpējas par savu tautu.

Man sacīja, ka man jāsaka pāris vārdi arī par pieminekli. Bet vai jūs zināt, ka pieminekļi ir celti arī slepkavām? Un tāds ir mums Pārdaugavā. Vai tie, kas valdībā strādā, nesaprot, ka šis piemineklis ir celts par godu latviešu tautas iznīcināšanai?
Es atceros, kā krievi ienāca Latvijā, viņi nodēvēja armiju, aizsargus, visu latviešu tautu par fašistiem, armiju iznīcināja, aizsargus iznīcināja un tautu izveda, un tam par godu uzcēla pieminekli. Bet neviens no Saeimas nesaka, ka šim piemineklim jāpazūd no Latvijas zemes. Tas ir kauna stabs, un to, ko nedara valdība, to gribēja darīt šie jaunie cilvēki – uzspridzināt šo «pieminekli», tagad viņi sēž cietumā. Deputāti, Jūsu pienākums ir dabūt viņus ārā, lai viņi var turpināt iesākto. (Aplausi).
Arī Kārlis Skalbe bija karavīrs. 1916. gadā no astoņiem bataljoniem izveidoja astoņus zvaigžņu pulkus. Tajos bija Grīns, Skalbe, Akuraters u. c. Šie zvaigžņu pulki nebija lielība. Ienaidnieks, vācu augstākā militārā vadība, tos nosauca par zvaigžņu pulkiem – par viņu varonību, par viņu ziedošanos savai tautai, tēvzemei. Šajā brīdī Dieva vārdā pasludināt 15. un 19. divīziju arī par zvaigžņu pulkiem un lai Dievs iededzina debesīs divas zvaigznes! Turpmāk leģionāri skaitīsies – 15. un 19. divīzija – arī par zvaigžņu pulkiem. Tas ir svēts pienākums, un, kas grib leģionāru vārdu izteikt, tas lai ņem to mutē kā svētu vārdu. Vai mēs būtu tajā brīdī cīnījušies, un vai mēs būtu šodien, ja nebūtu Mores kaujas? Dievs taču redzēja, par ko latviešu leģionāri cīnās, un iedeva brīvību. Nekad mēs Dievu nedrīkstam atstāt ārā no mūsu ikdienas, no mūsu mērķiem un mūsu cīņām. Lai šos vārdus arī deputāti dzird – Dievam ir jābūt, un, kad Saeimā reizēm dzied «Dievs, svētī Latviju», tad puse nedzied. Šī ir svēta zeme, tāpat kā Brāļu kapi un visur tur, kur atdusas mūsu cīnītāji, karotāji. Dzīvība taču ir dārgākā cilvēkam, un nolikt savu dzīvību, – viegli ir pateikt – bet iet un nolikt dzīvību, ko tas nozīmē? Visi viņi bija jauni cilvēki, – kā Morē, tā Kurzemes cietoksnī– cīnījās par latviešu tautu, par latviešu zemi, šo skaisto zemi, par šiem laukiem, šīm birzīm. Tur, viņā pusē, bija krievi, un Mores kaujinieki te stāvēja, lai sargātu Latviju.
K. Skalbe saka:
« No tumšā trūdu kapa es gribu izaugt vēl,
Man spožās saules un zilās debess ir tik žēl.»
Kāpēc viņš tā saka? Izaugt vēl pie savas tautas. Pie savas tautas viņš stāv ar saviem darbiem, un katrs vārds ir domāts latviešu tautas garīgās dvēseles kopšanai, garīgai dzīvei, līdzīgi kā evaņģēlijs. Kā izaug arī no kapiem Mores kaujinieki, tā izaug brīvības cīnītāji, bet mums viņi ir jāsaņem, jāuzklausa viņu balsis, lai mēs varētu iet tālāk dzīvē, kā pats Dievs piešķīris no savas žēlastības. Dievu mēs nedrīkstam izmest no savas dzīves, un es noslēgšu ar lūgšanu, kas izskanēs dziesmā. Lūgsim Dievu!
«Dievs, sargi mūsu tēvu zemi, ka viņa ziedoša un stipra top,
Pats viņai saules mūžu lemi un to ar tēva uzticību kop,
Ka taisnība un miers še sastopas un augļu pilnas druvas līgojas,
Dievs, mūsu dārgo tautu svētī un vienprātībā uzturi,
Ar mantām pildi viņas klēti, kas nezūd viesulī, nedz ugunī.
Tad tikumiskie spēki pastāvēs un visās cīņās viņa uzvarēs.
Lai Dieva svētais gars tos pilda, kam tautas labklājība rūpēt rūp,
Lai mīlestība sirdis silda, ka ienaida un melu ēkas drūp,
Tad būsim viena sirds un dvēsele un gaiši staros mūsu nākotne.»
Tautas vienība ir noteicošā, un, ja mums tā būs, nekas mūs neuzvarēs. Dievs lai mūs svētī un lai mūs pasargā. Tas kungs lai apgaismo savu vaigu pār mums un lai ir mums žēlīgs, tas kungs lai paceļ savu vaigu pret mums un dod mums savu mieru. Āmen!

Kārlis Zuika, mācītājs
Morē, 26.09.98

Latviešu pašpārvalde bij finansu ministra Valdmaņa vadībā visu vācu okupācijas laiku cīnījās par savas valsts atjaunošanas tiesībām un tādēļ iesākumā atteicās veidot leģionus, pirms vācieši nebūs atzinuši latviešu tiesības uz savu valsti. Galu galā tas tika apsolīts un īsi pirms kara beigām arī apstiprināts oficiāli - ar vācu augstākās vadības apliecinājumu. Latviešu leģioni karā piedalījās ar Latvijas (nevis Vācijas) zīmotnēm, un viņi tiešām cīnījās par Latviju, kā to K. Zuika dziļi un patiesi attēlo. Tieši Tēvzemes mīlestība bija viņu sirdīs, un nekas cits, nekāda nacistu ideoloģija. Un, tā ir pilnīga taisnība, ka sabiedrotie neuzskatīja latviešu leģionu par nacistisku armijas daļu, un šo atziņu oficiāli apliecināja, starp citu, uzticot arī Nirnbergas procesa tiesas zāles apsardzību."

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Marts 2010, 00:25 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Marts 2010, 20:24
Atbildes: 1293
Atrašanās vietas: Kurzeme. Rīga. Jelgava.
Mašīna: Mercedes-Benz C200 CDI
Šodien arī Universitātē neiztika bez diskusijām 16. marta sakarā. Iznāca paklausīties arī Rietumu TV kanālus. Ko lai saka?
Lielās tautas ir pilnīgi nespējīgas un negribīgas uzrakstīt objektīvu vēsturi. Kā lai to izdarītu tautas, kuras novākušas no vēstures skatuves desmitiem mazāku tautu? Kaut cik objektīvu vēsturi var uzrakstīt TIKAI mazās tautas, kuras nepieder uzvarētājiem vai zaudētājiem.
Laižu gar ausīm visu to truli bezkaunīgo antifašistisko komiteju un Zurova žvadzēšanu - ja ir kaut kur tīrs fašisms un apzināta naida kurināšana, tad tieši šis ir tas gadījums!
Mani apbēdina kas cits - Rietumu populistiskā, divkosīgā attieksme (nerunāšu tikai par vāciešu mazohismu un pārspīlējumiem šajā jautājumā), un masveidīgā nezināšana tepat, LV.
Man sāp, ja latviešu leģionārus sauc par fašistiem un runā par fašistu gājienu (vai fašisma glorificēšanu). Mans vectēvs arī cīnījās SS19 leģionā, bet viņš necīnījās par Hitleru. Viņš cīnījās pret sarakano sarmiju, kas 1940. gada aneksijas laikā zvērīgi bija iznīcinājusi lielāko daļu viņa piederīgo. Cilvēki bija gatavi sabiedroties kaut vai ar pašu nelabo, lai boļševiku sērgu dabūtu ārā no mūsu zemes!
Viņš mežabrāļu kustībā pret padomju režīmu Dundagas mežos noturējās līdz pat 60-to gadu sākumam (!). Nožēlojami, ka atrodas pat Rietumos (it sevišķi Vācijā) vēsturnieki, kas viņus nosauc par bandītiem... jo redzi, krievi "Eiropu atbrīvojuši no fašisma", bet`viņi karojuši fašistu pusē...
Nosaukt vācu karaspēkā iesauktos latviešu leģionārus (tas bija WaffenSS, nevis Wehrmacht SD vienības!!!) par fašistiem var tikai cilvēki, kuri principā uzspļauj starptautiskiem likumiem un starpvalstu līgumiem (skat. Nirnbergas lietas!) un lepojas ar savu stulbumu un trulumu vēstures jautājumos.
Jo 16. marts skatāms tieši Latvijas neatkarības cīņu kontekstā.
1944. gada 16.-19. martam notika viena no kaujām Austrumu frontē - latviešu SS15 un SS19 puiši, kuri bija apvienojušies virspulkveža Artūra Silgaiļa vadībā, skaistliski nevienlīdzīgā kaujā pie Veļikajas upes izcīnīja uzvaru pret padomju spēkiem, noturot stratēģiski svarīgu augstieni. Aiz viņiem bija Latvija, un latviešu puikas negribēja vairs sarkanos laist savā zemē (pēc visiem viņu noziegumiem, masu slepkavībām 1940. gadā). Tāpēc arī cīņas bija tik niknas.
Protams, ka leģionāri cīnījās pret sarkano boļševiku armiju - un tieši to nespēj "sagremot" Krievija un dažādi prokrieviski, proboļševiski spēki tepat LV, bet es esmu latviešu leģionāriem pateicīgs.
Tāpat arī neizprotu pat akadēmiskajās aprindās tik lielos aizspriedumus un bailes jautājumā, kad jāsalīdzina hitleriskās Vācijas un staļinistiskās PSRS noziegumi pret cilvēci. To tik ir vērts paklausīties, kādas atrunas un sliekām cienīgas lavierēšanas dzirdamas!
Atklāti sakot - man žēl to sirmo, cienījamo kungu, un man ir kauns, ko paši ar savu vēstures nezināšanu, gļēvumu, bailēm un iztapību svešu ideoloģiju priekšā esam izdarījuši.
Tagad šī mums svarīgā piemiņas diena ir absurdu kaislību pilna un tiek gaidīta ar bažām un vainas apziņu, kamēr 9. maija svinībās sarkanajiem fašistiem (kuri mūsu zemei un tautai nodarījuši vismaz tikpat lielu postu, kā vācu fašisti) tiek bez vārda runas ļauts visai agresīvā un netolerantā veidā izpausties, atklāti cildinot kara noziegumus un demonstrējot sarkanā fašimsa simboliku...

Pēdējo reizi laboja Versipellis - 17. Marts 2010, 00:30, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Marts 2010, 00:54 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Jūnijs 2004, 21:07
Atbildes: 4763
Mašīna: Visu kas ripo
Stingrās nostājas trūkma dēļ 90to gadu sākumā viss tagad ir salaists pilnīgā dēlī. Lai neteiktu rupjāk.
Bet kā tas izskatīsies pēc gadiem 10-20 un vēlāk? Kad visi reālie notikumu dalībnieki būs miruši, un palikušas tikai tūkstošiem versijas...? Argumentācijas kaujas un diskusijas kļūst ar vien bezjēdzīgākas.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Marts 2010, 01:00 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Marts 2010, 20:24
Atbildes: 1293
Atrašanās vietas: Kurzeme. Rīga. Jelgava.
Mašīna: Mercedes-Benz C200 CDI
Tur jau tā lieta, ka paši esam palaiduši šo lietu. Regulāri sadarbojamies ar igauņiem Tartu universitātē - viņi brīnās par mums. Vidējais latvietis nezin savu vēsturi. Igaunijā ir pat nelielas, vienkāršas, ļoti solīdas brošūriņas ar galvenajiem vēstures faktiem un pagrieziena punktiem - izlasāmas ikvienam muļķim. gan igauņu, gan krievu valodās.
Mums pat 20 gadu laikā nav skaidrības, kuru īsti no padsmit vēstures mācību grāmatām lietot, skolās Latvijas vēsturi vairs nemāca. Protams, ka jāsāk ne tikai ar šīm, bet arī ar šīm lietām.
Tas tāpat, kā latviešu valodā (rados ir latv. val. skolotāja) - esot apm. 60 latv. val. mācību grāmatas - katrā skolā praktiski sava.
Vēl jau jautājums, ko īsti māca krievu skolās. Lielā mērā bērniem naidu pret valsti, latviešu valodu un tautu ieliek tur strādājošās skolotājas, kurām mūsu universitātēs studiju programmas beidzot, neviens pat nav pacenties apskaidrot elementāras vēstures lietas!

Pēdējo reizi laboja Versipellis - 17. Marts 2010, 01:02, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Marts 2010, 01:13 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

1) Tik traki jau vairs nav. Eiropas prese ir pārstājusi šausmināties par 16. marta pasākumiem šeit, jo sāk saprast, par ko tas ir un ka te nav nekādi "fašistu marši". Pagooglējot var palasīt lielo Eiropas laikrakstu viedokļus — ir OK.

2) Tas, ko šajā sakarā jau esmu citējis: “There cannot be a nation if there is not a common history.” NICOLAS SARKOZY

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Marts 2010, 01:21 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Jūnijs 2004, 21:07
Atbildes: 4763
Mašīna: Visu kas ripo
Jā, tā Sarkozī doma ir dzirdēta un patiesa. Viņš viņu nav no kāda `aizņēmies`? :)
Paralēli man gan šķiet, ka mums tie vēstures jautājumi būtu jāmēģina padarīt arī mazāk aktuāli. Citādi mums pilns gads ar visādiem notikumiem, viens par otru sensitīvāki.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Marts 2010, 11:07 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Nē, it kā tas oficiāli ir viņa citāts. Ja nācijai vēsture viena, tad nav problēmu ar sensitīviem svētkiem, jo nevienam nav jautājumu, kāpēc tāda diena jāatzīmē / nav jāatzīmē. Kamēr katrs liks savus uzsvarus, citi pretosies. Principā un demžēl būtu vajadzīga ļoti konkrēta valsts politika, kas vienus svētkus publiski noliedz principā un pamatos, bet otrus padara oficiālus — ātrākais veids nonākšanai pie "vienotās vēstures". Citādi te grb ar visiem pa labam un rezultāts ir nekāds... kas vairāk maksā, tam klanamies. Nu, tas viss tā filozofiski.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Marts 2010, 17:40 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 05. Augusts 2009, 10:14
Atbildes: 4370
Atrašanās vietas: Varakļāni
Mašīna: W202 un C124
http://www.delfi.lv/news/national/politics/tp-pamet-dombrovska-ministru-kabinetu-valdibu-negazis-plkst-1645.d?id=30660575

Un izrāde tiek pasludināta par atklātu! :doh:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 17. Marts 2010, 19:11 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

mja....

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 2118 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 212  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012