Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 2182 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 219  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Quo Vadis, Lettonie?
AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2010, 08:56 
Lietotāja avatārs
Nu protams, ka ASV un UK sabiedrisko domu neietekmē :D
Kāda vajadzība Latvijai, kurā sabiedrība jau sen ir noslāņojusies kā latvieši pret krieviem, 20 partijas? Priekš kam? Ko viņas pārstāv?
Kādēļ tādai lielvalstija kā UK pie varas ir tikai divas partijas? Demokrātijas trūkums? Vai politisko partiju nepieciešamā daudzuma maksimums?

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2010, 09:12 
Foruma leģenda
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 23. Jūnijs 2007, 17:32
Atbildes: 1848
Mašīna: mella raķete
Latvijā sabiedrības noslanošanās ir izdevīga abām pusēm, un par to abas puses nemitīgi arī rūpējās. Iekšējais ienaidnieks ir vajdzīgs, lai novērstu sabiedrības uzmanību no citām kretni svarīgākām problēmām. Pārvaldīt divus netālu domājošos aitu barus ir vieglāk, nekā vienu inteliģentu sabiedrību.

un īsumā ar UK: Lielbritānijas vēlēšanu sistēma - first past the post, - nosaka, ka konkrētajā reģionā uzvar tikai tā partija, par kuru nobalsojis vislielākais vēlētāju skaits. Ir daudzpartiju sistēma, taču ir trīs ietekmīgākās politiskās partijas, kuras savstarpēji cīnās par vietām parlamentā.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2010, 09:51 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

Bite- politologs :O

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2010, 09:52 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 20. Novembris 2007, 22:43
Atbildes: 5184
Atrašanās vietas: ba-na-na-land
Mašīna: NO-KIA

bite mutes brūķētājs :shura:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2010, 10:04 
Lietotāja avatārs
Bite, izstāsti savu viedokli par K.Ulmaņa vadīšanas rezultātiem.
Man šķiet, ka tur bija daudz labāki rezultāti, nekā tagad.

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2010, 10:44 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:35
Atbildes: 5262
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Peugeot 508

Es jūtu, ka baigi nāk modē tieksme pēc autoratīva režīma. Es saskatu tos mītiskos labumus, kas varētu asociēties ar tādu režīmu. Ulmaņlaiki utt.
Tomēr es šajā ziņā saskatu arī sabiedrības vēsturiskās atmiņas trūkumu, jo neviens vairs nezina, kā tieši bija Ulmaņlaikos, jo gandrīz visi ir jau miruši un tā sistēma gadu desmitiem ilgi tika noliegta padumjajos laikos. Tagad tikai šķiet, ka tiek glorificēta.

Nosliece uz autoratīvismu šodien ir vairāk emocionāla nekā pragmatiska. Es nebūtu pret uzlabojumiem savā dzīvē. Tikai es neticu tiem, kurus es saredzu kā autoratīvas personības politikā. Es saredzu tikai izveicīgus cilvēkus, kas ir pratuši izmantot savā labā psrs sabrukumu un kļuvuši caur to nepieklījīgi bagāti un joprojām vēlas visu kontrolēt un kļūt vēl bagātāki. Es redzu cilvēkus, kas vienmēr ir domājuši par sevi vispirms un nekas mani nepārliecinās, ka šie tagad kļūs savādāki.

Tas ir tik banāli, ka ir jāpiemin tautas folklora "apetīte rodas ēdot". Tomēr nekā labāka es te neredzu. Jautājums - vai miljonārs negrib kļūt par miljardieri saņem tādu pašu atbildi, kā jautājums, vai Misters X grib zaļo rimi ratiņu vietā braukt ar SLS.
Kaut gan no malas skatoties - kāda vaina ir E320 Coupe tādā stāvoklī kā SZ?

Es esmu pret autoritārismu. Tam nav ilgas nākotnes. Tā ir sistēma, kurā viens cilvēks uzņemas milzīgu atbildību pret visiem citiem. Tas ir ļoti smagi viņam pašam un, kā vēsture rāda - noved pie kraha. Ulmaņa sistēmai punktu pielika krievu okupanti. Sazin, kā tā beigtos citādos apstākļos. Visdrīzāk ar viņa veselības pasliktināšanos vai nāvi Latvija atgrieztos pie parlamentāras sistēmas.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2010, 10:44 
Foruma leģenda
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 23. Jūnijs 2007, 17:32
Atbildes: 1848
Mašīna: mella raķete
Vēsture ir kutelīgs temats, it īpaši jautājumos par Ulmaņa vadīšanas laikiem, PSRS okupāciju un t.t. Mēs to neesam piedzīvojuši, iepazīties varam tikai no vēstures grāmatām, kuras raksta dažādi cilvēki un kuri mēdz dažādi interpretēt faktus. Vel ir tāda interesanta lietā kā, "man Ome vai Opis stāstija" tas arī nav subjektīvi, zinot to ka tomēr informācija tajos laikos tā neizplatijās, kā tagad, un cilvēku izglītības līmenis arī bija savādāks.

Tā pavisam īsumā, forši jau bija, ka viņa laikā mēs bijām pirmie sviesta un bekona eksportā, ekonomika uzlabojās pēc rādītājiem, bet nu tā pat tas tomēr bija autoritatīvais režīms ar visām no tā izrietošām sekām. Tajos laikos tas principā bija vienīgais reālais valsts pārvaldīšanas veids, tagad gan nē.

Pēdējo reizi laboja bite747 - 03. Septembris 2010, 10:46, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2010, 10:49 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Citēt:
03 September 2010 11:44:00 Renoir rakstīja:
Es jūtu, ka baigi nāk modē tieksme pēc autoratīva režīma. Es saskatu tos mītiskos labumus, kas varētu asociēties ar tādu režīmu. Ulmaņlaiki utt.

tas ir tikai loģiski, jo ,lai cik tā tauta te ir kūtra, tā tomēr redz, ka 20 gados ir bijis viens vienīgs bardaks ar kampējiem u.c. personāžiem.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2010, 10:49 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Bite,

klasisks autoritārais režīms tas gluži nebija.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2010, 10:52 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Citēt:
03 September 2010 11:44:00 Renoir rakstīja:
vai Misters X grib zaļo rimi ratiņu vietā braukt ar SLS.

Toč nevēlētos, kam man SLS ? Ir svarīgāki mērķi dzīvē.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 2182 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 219  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 4 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012