Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 2182 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 219  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Quo Vadis, Lettonie?
AtbildeAtbilde saņemta: 02. Septembris 2010, 08:29 
Lietotāja avatārs
Es gan uz to skatos nedaudz savādāk.
Jā, protams... labi, ka esam sākuši paškritiku. Bet nevajadzētu aizmirst, ka pie visas augstās kultūras attīstības 30to gadu beigās, Latvija tik un tā tika iekļauta lielvasts interešu sfērā. Pie tādiem apstākļiem, vari balsot, vari nebalsot, bet pie varas nenokļūs "nevajadzīgi" cilvēki.
Pastāv teorija, ka trešā atmoda nemaz nebija tautas atmoda no A līdz Z. Tur neiztika bez citu lielvalstu interešu sfēru dalīšanas. Un ar to būs jārēķinās, ka pie varas arī tagad nebūs "nevajadzīgi" cilvēki.
Ļoti šaubos, ka par vadošu partiju kļūs kāda partija, kura domā par tautas interesēm. Tas taču būtu apvērsums, bet tādas lietas rietumu demokrātijās ir aizligtas.

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Septembris 2010, 08:30 
Lietotāja avatārs
Un ar visu šo, es gribēju publiski paziņot, ka vēlēt neiešu, jo neviena no partijām nepiedāvā man pieņemamu programmu. Netaisos vēlēt par mazāko no ļaunumiem, jo rietumu demokrātijai neticu.

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Septembris 2010, 08:39 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 30. Decembris 2006, 15:31
Atbildes: 2588
Atrašanās vietas: Rīga
Citēt:
01 September 2010 21:27:08 Versipellis rakstīja:
Vienmēr ar neslēptu izbrīnu esmu raudzījies uz cilvēkiem, kuri nemaksā nodokļus un mēģina valsti tikai izmantot un līdzcilvēkus "apčakarēt", tajā pat laikā gānoties par to, ko viņi no valsts saņem nekvalitatīvi vai nesaņem vispār.
Par to cilvēku grupu, kuri rīkojas tikai savās interesēs - tā jau taisnība, BET - arī tur tas pats jautājums par tautas (mūsu visu) atbildību. Paši vien balsojam par korumpētajiem politiķiem, partijām, vai nebalsojot nemaz un atdodam savu balsi ej tu sazini, kam.
Esam pārāk bezatbildīgi un vienaldzīgi, un prasām no citiem to, uz ko paši neesam gatavi. Ir jāmainās cilvēku domāšanai, attieksmei, ētikai.
Nomainot politiķus, partijas pret citām, pat radikāli mainot valsts iekārtu - tas nelīdzēs ne nieka, ja paši cilvēki un viņu domāšana nemainīsies, ja vidējais Latvijas iedzīvotājs turpinās būt tikpat mūdzīgs, zaglīgs, agresīvs, neizglītots, utt.
Viennozīmīgi - notiekošais Latvijā ļoti uzskatāmi parāda vairākuma morāli. Morāli aplamai rīcībai un attieksmei ir tieši tādas sekas un izpausmes, kādas tās redzam šodienas Latvijā.
Pie morāli nobrieduša (arī: izglītota, demokrātiska, cilvēcīga, utt. ) vairākuma
kaut kas tāds vispār nebūtu iespējams.
Ar populismu un stulbībām varētu paņemt tikai dažus muļķus, kas pa lielam neko neietekmētu.

Nu un pastāsti kas mainītos pie "izglītotā,demokrātiskā, cilvēcīgā LV vidēji statistiskā cilvēciņa parādīšanās"?
Visi tikai "gudri dir..u" augstākā kulturālā līmenī!
Sājā valstī kaut ko mainīt var tikai ar pātagu, par nožēlu bet visas "humānās teorijas demosam" ne pie kā laba nav novedušas vēsturiskā aspektā!
jo stulbāka tauta, jo vairāk vajag viņu vai nu kāst un nelikties ne zinis - kā šobrīd notiek vai nu likt strādāt ar durkli pie pakaļas!
Šo baltu dienu - kāds būtu bļāviens ja uzliktu piemēram ierobežojumu tirgo alkoholu un cigaretes sievietēm līdz loģiskajai reprodukcijas funkciju izpildei piemēram līdz 30 gadiem!
kas tik tādā gadījumā nesāktos - visādi nīdētāji sākot no cilvēktiesībām un beidzot ar vispasaules lillā ļesbu organizācijām!
A pēc būtības - kādā rakā nodrošināt lai tās mazgadīgās kucītes kuras jau no gadiem 12 staigā zili zaļas būtu kaut kāds pamats LV kā nācijas izdzīvošanai?
Ar propagandu vai?

Tā kā nevajag aizskart pat valstiski nozīmīgus jautājumus kā no visām pusēm jau sākās sviesta bazūnes ar visa veida tiesību aizstāvjiem!
Tā kā nebūs te nekas labs ne īsā nedz ilgā laika posmā!
Lai cik jocīgi tas neliktos bet arābu valstīs ir kudīšs lielāka iespēja veidot kvalitatīvu valsti!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Septembris 2010, 08:46 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

Citēt:
02 September 2010 09:30:37 RG rakstīja:
Un ar visu šo, es gribēju publiski paziņot, ka vēlēt neiešu, jo neviena no partijām nepiedāvā man pieņemamu programmu. Netaisos vēlēt par mazāko no ļaunumiem, jo rietumu demokrātijai neticu.

Tad tava balss tiks izmantota citā veidā - no tā profitēs lielākais ļaunums. Vēlēt IR jāiet.

Tāpat kā ar tiem referendumiem, mums bija iespēja parādīt, kam ir vara- nē, pietrūka 5% balsu ....

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Septembris 2010, 08:48 
Lietotāja avatārs
Kādēļ man ir jāpiedalās procesā, kuru es uzskatu par prettiesisku?
Un izstāstiet man juridisko mehānismu, kā mana balss tiek izmantot, ja es nebalsoju?

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Septembris 2010, 08:53 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Jūnijs 2004, 21:07
Atbildes: 4763
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Visu kas ripo
Bieži dzirdu, ka cilvēki negrib iet balsot. Būtu jau interesanti, ja vēlēšanas neieskaitītu dēļ mazā apmeklējuma.
Vel būtu izdevīgi balsot maz cilvēkiem, lai uz nākošo referendumu (kad atkal prasīs atlaist saeimu vai ko citu) vajadzētu maz cilvēkus lai to ieskaitītu :)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Septembris 2010, 08:57 
Lietotāja avatārs
Ta nekad nebūs vēlēšanās, bet tas ir pilnīgi iespējams neērtos referendumos.

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Septembris 2010, 09:02 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Decembris 2008, 00:54
Atbildes: 3033
Mašīna: isuzu
Citēt:
02 September 2010 09:48:21 RG rakstīja:
Un izstāstiet man juridisko mehānismu, kā mana balss tiek izmantot, ja es nebalsoju?

dēļ tādiem urlām kā Tu :shura: toreiz saeimu atlaist neizdevās!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Septembris 2010, 09:04 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Maijs 2008, 09:15
Atbildes: 211
Atrašanās vietas: Rīga, Jugla
Mašīna: E-250D (s124)
Citēt:
02 September 2010 09:48:21 RG rakstīja:

"Pčolka" balso Par, tu pret... tobiš +1 vs -1 = 0
Ja tu neej vispābā, tad ir +1

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Septembris 2010, 09:07 
Lietotāja avatārs
Un ko Tev dos Saeimas atlaišana?
To aprēķinu Tu pats tikko izdomāji?

Uz augšu

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 2182 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 219  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 4 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012