Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 2182 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 219  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Quo Vadis, Lettonie?
AtbildeAtbilde saņemta: 27. Maijs 2010, 11:28 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Maijs 2006, 05:19
Atbildes: 2188
Atrašanās vietas: Latvija, Jūrmala, Dzintari
Mašīna: Automobīli
Citēt:
Pirmais, kas būtu jāiznīcina, ir melnbaltā domāšana. Un es runāju par abām "ierakumu pusēm".

:super:
Tā viņš ir. Vis pārējais ir politika.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Maijs 2010, 11:29 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:35
Atbildes: 5262
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Peugeot 508

Citēt:
27 May 2010 12:16:02 Roma rakstīja:
Ne mani šī valsts interesē, ne viņas vēsture. Es jau no skolas laikiem vēsturi ciest nevaru, jo tai nav jēgas. Ir jādzīvo tagad.

Hm. Ja cilvēks nezina vēsturi, tad ar viņu var izspēlēt tādus pašus trikus, kā ar cilvēkiem pirms viņa. Tu gribi būt tas, ar kuru var manipulēt tāpat kā iepriekš?
Vēsture ir jāzina kaut cik, lai varētu saskatīt tendences mūsdienu sabiedrībā. Principā nekas jauns nenotiek, notiek tikai ar atšķirīgu intensitāti. Sabiedrība, kura nezina, kā pie varas nāca Hitlers un Ļeņins/Staļins, pieļaus, ka tas notiek vēlreiz. Un tad pašiem nebūs labi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Maijs 2010, 11:30 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Roma, tak viss ir elementāri un pasaulē par to ir skaidrs:
"“There cannot be a nation if there is not a common history.”
NICOLAS SARKOZY

Attiecīgi kamēr vieni sajūsmā spiegs par 9. maija uzvaru, bet turpat kaimiņam visas radinieces tajā dienā izvaroja, jo viņš bija iesaukts leģionā un bija pret krievu uzvaru, būs problēmas un konflikti! Šīs lietas nevar līdzāspastāvēt, kamēr ir pompozi pasākumi!!! Tiešām valstiskā līmenī ir jānosaka visiem viena politika un viedoklis par notikušo un "svētki" jānovienādo atbilstoši katras dienas (leģionāri / uzvaras diena) izraisītajām sekām Latvijā. Viss, karš beidzās, tas 9. maijs tika nosvinēts, bet tagad ir sapuvusi vēsture, šie svētki Latvijā vairs nav aktuāli. Dzīvojam tālāk! Mēs esam Eiropā, kur 9. maiju nesvin, jo Eiropai kopumā ir cits viedoklis par notikušo. Un tur neviens uz šiem pasākumiem vecas mūmijas laukā nevelk.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Maijs 2010, 11:30 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 02. Decembris 2004, 01:30
Atbildes: 6224
Mašīna: CDI
Nu ir tāda sajūta, ka, pārsavarā visiem, tas ir vienkārši princips, nevis uztraukšanos par vēsturi un nākotni. Tāpēc, ka senči ielika smadzenēs savu viedokli un uzskatus par šo tēmu.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Maijs 2010, 11:33 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Citēt:
27 May 2010 12:29:20 Renoir rakstīja:
Citēt:
27 May 2010 12:16:02 Roma rakstīja:
Ne mani šī valsts interesē, ne viņas vēsture. Es jau no skolas laikiem vēsturi ciest nevaru, jo tai nav jēgas. Ir jādzīvo tagad.

Hm. Ja cilvēks nezina vēsturi, tad ar viņu var izspēlēt tādus pašus trikus, kā ar cilvēkiem pirms viņa. Tu gribi būt tas, ar kuru var manipulēt tāpat kā iepriekš?
Vēsture ir jāzina kaut cik, lai varētu saskatīt tendences mūsdienu sabiedrībā. Principā nekas jauns nenotiek, notiek tikai ar atšķirīgu intensitāti. Sabiedrība, kura nezina, kā pie varas nāca Hitlers un Ļeņins/Staļins, pieļaus, ka tas notiek vēlreiz. Un tad pašiem nebūs labi.

Nē, tik, cik man vajag, es zinu. Bet negribu iedziļināties tajā tēmā, jo man tā neinteresē. Manuprāt, dzīvē tagad ir citas problēmas, kuras vajadzētu risināt, bet, ja cilvēkiem prātā ir tikai viena problēma, tad redz, kā mēs dzīvojam.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Maijs 2010, 11:35 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Citēt:
27 May 2010 12:23:44 Renoir rakstīja:
Jo mērķim būtu jābūt izaudzināt sabiedrību, kas negrib izraisīt karu, nevis to, kas ir redzams tagad. Tik ilgi kamēr tiks kultivēts uzvarētāja tēls, tik ilgi būs vajadzīga un tiks atrasta otra puse.
Tieši tā! Tas ir padomju mantojums — visus dalīt labajos un sliktajos! Lai kādus sauktu par uzvarētājiem, obligāti jāatrod sliktie zaudētāji! Un atkal un atkal jāpazemo, nu, vismaz reizi gadā. Nezinu, neesmu pārliecināts, ka tas tā notiek arī citur pasaulē, bet mums te no bērnības ir kultivēts šis dalījums labajos un sliktajos jau uzreiz iestrādājot domu pa uzvarētājiem un zaudētājiem. Un ir skaidrs, ka uzvarētāju pusē spēlētāji izvēlas, kuri būs uzvarētāji, pārējos atgrūž, pārējiem principā jābūt zaudētājiem, jo bez tiem tak nevar! Un šīs spēlītes turpinās arī pieaugot, piemēram, šīs kara svinības, būtībā kara glorificēšana kā patiesības nesēja pasaulē.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Maijs 2010, 11:36 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Citēt:
27 May 2010 12:30:22 Mizx rakstīja:
Viss, karš beidzās, tas 9. maijs tika nosvinēts, bet tagad ir sapuvusi vēsture, šie svētki Latvijā vairs nav aktuāli. Dzīvojam tālāk! Mēs esam Eiropā, kur 9. maiju nesvin, jo Eiropai kopumā ir cits viedoklis par notikušo. Un tur neviens uz šiem pasākumiem vecas mūmijas laukā nevelk.

Nu re, tieši tā.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Maijs 2010, 11:40 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Ja es būtu baigais Krievijas patriots, es noteikti, tur arī dzīvotu. Un šeit, noteikti, neietu pie pieminekļa svinēt 9.maiju. Lielākā daļa to cilvēku nerunā latviski, bet turpina šeit dzīvot kā Krievijā. Tad rodas jautājums, priekš kam?! Cilvēki paši vainīgi. Citi speciāli uzpūš baigos svētkus, citi cepās dēļ tā. Jautri visiem.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Maijs 2010, 11:42 
Lietotāja avatārs
Roma, un pēc tāda principa Tu esi gatavs aizmirst savus parādniekus?
Vēsture tas nav mācību priekšmets, tā ir programma, ko ieliek maziem bērniem skolās un uz kā pamata veido viņu redzējumu uz pasauli, kurā viņi dzīvo. Ja tie ir apzināti klaji meli, tad es nevaru stāvēt malā un uztraukties tikai par savu kabatu un vēderu.

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Maijs 2010, 11:46 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Tad es kaut ko nesaprotu. Kurā brīdī ir meli? Visi tak uztraucas par to, cik krievi bija slikti, ka tā un šitā izdarīja ar manu tanti utt.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 2182 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 219  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 3 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012