Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 149 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: MB Foto Studija
AtbildeAtbilde saņemta: 06. Janvāris 2011, 14:16 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 25. Augusts 2010, 09:51
Atbildes: 2304
Atrašanās vietas: Rīga,Lavija
Mašīna: Mercedes-Benz
Kā bieži saka, tad daudzus nerealizētus sapņus izdodas piepildīt pēc 40-it. To arī izdarīju attiecībā uz kvalitatīva foto aprāta iegādi.
Man pašam nav specializētas foto mākslas izglītības, bet šādi tādi kursi reizēm ir izieti, kaudze literatūras izlasīta. Pirms iegādājos pirmo spoguļkmeru (NIKON D70S) , daudz konsultējos un vienalga paliku dilemmas priekšā. Bet no Singapūras tika atvesta tieši šī kamera, jo toreiz tā bija tikko kā sākta ražot. LV par šo bija dzirdēts tikai no i-neta. Uzreiz iepirku objektīvus 70-200 (bez VR), un 18-50 (arī bez VR). Tikai tad sākās visas nianses attiecībā uz pašu fotografēšanu kā tādu. Sākumā protams ar AUTO režīmu... tad jau šādas tādas fokusēšanas iemaņas, pēc tam jau ar visām atverēm, aizverēm un statīva režīmiem..... Protams viss tas prasīja zināmu laiku un pacietību, jo no piem. 100 gab. foto it kā plašākai publikai skatāmi palika tikai kādi 5-6 gab. foto. Tad tika iepirkts objektīvs ar VR (18-200). Pilnīgi cita lieta. Pēc laika iepirku NIKON D90. Protams matrica jau labāka, plus vēl šis tas jauns. No sava ,kā neprofesionāla lietotāja viedokļa, varu teikt, ka spoguļmakerai būs ļoti laba ātrdarbība, plus daudzas iefokusēšanas iespējas. Ar mazo ziepju trauku to nu nekādi neizdarīsi. Man ir pieredze tikai ar NIKON, un par CANONu neko labu vai sliktu nevaru teikt. Lai gan MENU Nikonam no lietotāja viedokļa man patīk labāk- loģiskāks. Iegādājoties šāda veida kameras, vispirms ir jāpievērš uzmanība matricai un objektīvam. Tie lielie megapixeļi neko būtisku neizsaka. Piem. Uzņem foto ar HT Desire ( 8 megapix) un kaut vai to pašu NIKON D70S (6,1 megapix) . Uzvarēs tie 6,1 Megapixeļi. Domāju, ka starp CANON un NIKON ir tāda pati atšķirība, kā MB un BMW.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Janvāris 2011, 14:22 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 20. Novembris 2007, 22:43
Atbildes: 5184
Atrašanās vietas: ba-na-na-land
Mašīna: NO-KIA

Daniels tur jau tā lieta, ja gribi burties cauri grāmatām un settingiem, tad spogulene ir labs pirkums, bet ja auto, tad vējā izmesta nauda, to arī uzreiz SZ prasiju.

SZ, tīri pārdomām tev pašam.

Citēt:
Tieši šī Kamera būs domāta ceļojumiem un tā
vai tiešām ceļojot vēlies visur stapiīt tos kg uz kakla? Man pāris radi,kas sapirkuši spogulenes, tieši ceļojumiem ņem mazos ziepjus, jo ir izbesijis to ķieģeli kaklā turēt.:hmz:

Lai, gan, ja tev ir jau ziepis, tad klasi Versipelli un Daniels un pērc nopietnu kameru, ar ko spēlēties.

Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 06. Janvāris 2011, 14:24, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Janvāris 2011, 14:23 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 20. Novembris 2007, 22:43
Atbildes: 5184
Atrašanās vietas: ba-na-na-land
Mašīna: NO-KIA

delete it :navsuper:

Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 06. Janvāris 2011, 14:23, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Janvāris 2011, 14:30 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Janvāris 2008, 08:33
Atbildes: 2815
Atrašanās vietas: Ropaži
Mašīna: Honda CBR 900RR StreetBlade
Zigi, man tev grūti pateikt! Abi aparāti ir vienlīdz labi, tad lūk meklē papildus bonusus!
1. Canon servis rīgā, nikonam nava!
2. Canonam ir labāki objektīvi. L sērijas.
3. Canonam ir lētāki objektīvi
4. Canonam ir plašākas iespējas iegādāties un izvēlēties lietotos objektīvus un pārējos aksesuārus
5. Canonam nav nekādas nesakritības failos ar apstrādes programmām. Nikonam ir gadījumi, kad PS nesaprot RAW failus

Izlasot šo, tu saproti manu nostāju.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Janvāris 2011, 14:34 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Janvāris 2008, 08:33
Atbildes: 2815
Atrašanās vietas: Ropaži
Mašīna: Honda CBR 900RR StreetBlade
Citēt:
06 January 2011 14:22:57 Amakatanav rakstīja:
Daniels tur jau tā lieta, ja gribi burties cauri grāmatām un settingiem, tad spogulene ir labs pirkums, bet ja auto, tad vējā izmesta nauda, to arī uzreiz SZ prasiju.

SZ, tīri pārdomām tev pašam.

Citēt:
Tieši šī Kamera būs domāta ceļojumiem un tā
vai tiešām ceļojot vēlies visur stapiīt tos kg uz kakla? Man pāris radi,kas sapirkuši spogulenes, tieši ceļojumiem ņem mazos ziepjus, jo ir izbesijis to ķieģeli kaklā turēt.:hmz:

Lai, gan, ja tev ir jau ziepis, tad klasi Versipelli un Daniels un pērc nopietnu kameru, ar ko spēlēties.

Pārāk tu te iespringsti! Ja viņš grib, tad lai pērk. Cik zinu, tad domā jau kādu gadu par šo pirkumu un diez vai viņš nav apsvēris plusus un mīnusus! Ja cilvēkam vajag, tad vajag!:super:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Janvāris 2011, 14:57 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Marts 2010, 20:24
Atbildes: 1293
Atrašanās vietas: Kurzeme. Rīga. Jelgava.
Mašīna: Mercedes-Benz C200 CDI
Pilnīgi visiem ražotājiem un visām kamerām ir savi plusi un mīnusi.
Visu galu galā izšķirs maciņa biezums, personīgā gaume un un tā...
Japiebilst, ka Canon dārgajā galā ir patiešām laba optika.
Tās ir tā saucamās L-lēcas ar Karl Zeiss stikliem (vislabākā optika šodienas pasaulē). Tautā tos sauc par "objektīviem ar sarkanajiem riņķiem".
Bet tas nu tā - reālu atšķirību mana praktiski tikai studijas mākslas darbos.
Pārējā Canon optika, cik pats esmu mēģinājis, ne ar ko neatšķiras no Nikkor optikas. Varbūt Nikon ir nedaudz demokrātiskāks cenu ziņā.
Nepatīk profesionāļu snobisms Canon sakarā, ar to daudz esmu saskāries LV. Canon vnk skaitās kruti, tā ir sava veida zīmēšanās, ko varu atļauties, bet pamatojuma tam loģiska nav. Te jau pareizi viens teica, ka salīdzināt Nikon ar Canon ir tas pats, kas salīdzināt BMW ar Mercedes...
Par failiem - nevajag bildēt parastajā JPG standartā, tad ar apstrādāšanu nebūs nekādu problēmu.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Janvāris 2011, 15:00 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

Citēt:
06 January 2011 14:57:55 Versipellis rakstīja:
Par failiem - nevajag bildēt parastajā JPG standartā, tad ar apstrādāšanu nebūs nekādu problēmu.

bet gan... ?

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Janvāris 2011, 15:07 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:35
Atbildes: 5262
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Peugeot 508

Citēt:
06 January 2011 15:00:39 Misters X rakstīja:
Citēt:
06 January 2011 14:57:55 Versipellis rakstīja:

bet gan... ?

Kas cits ja ne RAW.
Esmu bijis pārāk slinks, lai kaut ko darītu ar bildēm pēc fotogrāfēšanas, tāpēc labumu no RAW neredzu. Fails 10x lielāks nekā JPG.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Janvāris 2011, 15:15 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:35
Atbildes: 5262
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Peugeot 508

Par brendu runājot, esmu kļuvis par Canon fanu. Kāpēc, nemaz nezinu (zinātniski pamatot nevaru).
No Vika minētā jāsaka, ka servisa tuvums ir patīkams.
Es pirms gada paņēmu Canon PowerShot SX20 IS.
Tāds ziepinieka un spoguļa krustojums.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Janvāris 2011, 16:29 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Canon tiešām pie mums tāda kulta lieta, attiecīgi vienkāršāk dabūt kaut kādus aksesuārus. Par servisu nepiekritīšu — tas te ir tikai ķeksītim. Ja reāla vaina, te tāpat neko nesalabos un priekšrocību šajā ziņā nav.

Man pēdējā laikā sanācis krāmēties ap 2 gab. Nikoniem, man nepatika tas, ka jebkāda režīma pārregulēšana pa savam aizņēma vairāk laika un pūļu, bija dziļāk jārokas "programmā", lai kaut ko mainītu, citiem tas vienkāršāk. Bet pie visa pierod, tas man tā subjektīvi. No manipulēšanas viedokļa Canon būs ērtāks.

Pašam savulaik izvēle krita uz Olympus cenas / kvalitātes un svara (!!!) attiecību dēļ. Ja gribu vazāt to līdzi tajā pašā lidmašīnā, nevaru pirkt smagu kluci. Nu, jā, katram aparātam savi + un savi -, Olympus izdomājuši savu pieslēgumu datoram, vads īpatnējs, tas tāds viens piemērs no ražotāju klikšķiem.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 149 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012