Auto ar mehānisko ātrumkārbu, diemžēl automāti ir ļoti reti. Rūpnīcas tūninga pakete. Vizuāli auto man vienmēr simpatizējis. Tagad praktiskie iespaidi braucot. Iekāpjot automašīnā saproti, ka ir ērti un ērtī būtu arī vēl garāka auguma cilvēkam, kam patīk sēdēt zemu un diezgan tālu no stūres. Vizuāli auto ir ļoti, ļoti pārdomāts, līdz pēdējam sīkumam. Ar dizaineru darbu esmu ļoti apmierināts. Tas, ka pieklibo, ir izpildījums, jo auto tomēr no lētā gala — instrumentu panelis izskatās kā bērnu rotaļlieta. Vizuāli ļoti pārdomāts un saskaņots ar jebko salonā, bet izskatās pēc plastmasas rotaļlietas. Dīvana bija sajūta justis kā pagrabā, jo logi ir mazi un pirmās asociācijas bija ar šaujamlūkām. Arī vējstikls ir tik mazs un zems, ka neviļus bija vēlme piesēsties tuvāk — neesmu pieradis, ka debesis nav redzamas. Konkrētajam aprīkojums bija bagātīgs, salīdzinot ar citiem tā laika TT. Sīkumos iedziļināties nav vērts, tas vienkārši bija adekvāts. Jānorāda, ka atverot durvis loga stils pabrauc uz leju un aizverot piesūcas vietā. Patīkami, tomēr lielos ātrumos tas tik un tā trokšņoja vairāk, kā braucot ar Mercedes-Benz. Standarta stereosistēma + Becker izklausījās labi, tomēr visa skaņa nāca no priekšas. Bagāžniekā ieliekot subu, skaņa jau ir pilnīga.
Braukšana. Uzrāviena ziņā tas auto ir pietiekami iespaidīgs. Tehniskos paramerus nepateikšu, bet ar turbīnu ieskrējiens ir labs jebkurā ātrumā — kā no vietas, tā ātrumos virs 150 km/h, sanāk laikam 125 zs uz litru. Patika, kā slēdzās kārba. Stūre pasmaga, bet loģiski tādam tūnētam Golfam (tā pati ritošā daļa) 225/45 R17 ir daudz. Ieskrienoties auto sniedz patīkamas izjūtas, bet braukšana ar to ir... ļoti grūta. Šim auto bija jau veikta stabilizācijas pārbūve t.i. aizmugurē uzstādīts spoileris, bet tas daudz nepalīdzēja. Nezinātājiem — sākumā TT bija bez spoilera un notika daudz avāriju, jo auto lielos ātrumos izrādījās grūti vadāms. Rūpnīca vainu neatzina, auto neatsauca un kompensācijas neizmaksāja, tomēr spoileri ieviesa. Tāpēc nav ieteicams pirkt TT bez oriģinālā spoilera uz bagāžnieka vāka. Kāpēc braukšana grūta? Auto ir mazs un ar visiem riteņiem reizē iebrauc vienā bedrē. Droši vien labākais, ko varēja izdarīt ar Golfa ritošo daļu bija auto nosēdināt pēc iespējas zemu un padarīt cietu. Tas noteikti ir palīdzējis, tomēr problēmas palikušas. Auto ļoti jūt katru ceļa negludumu un stūre tiešām jātur abām rokām. Nekad nebiju iedomājies, ka Vācijā uz bāņiem ir atrodami tramplīni — pēc vairākiem lidojumiem nolēmu, ka auto tik ātri pabraukt var, bet labāk nevajag. Tie paši ceļi ar C36 AMG arī lielākos ātrumos šķita gludi kā dēlis. Gan jau pierodot tā vairs nav problēma, bet daudz vairāk par 170 km/h pat pa bāni nebija patīkami. Tika pamēģināts arī 240 km/h, bet tā bija robeža, pie kuras tas auto noteikti jau jebkuram ir bīstams dzīvībai. Secināju — tas motors var ļoti daudz, bet diemžēl pats auto ne.
Auto nobraukums ap 130000 km. Tikko veikts turbīnas remonts, tās visas pie šāda nobraukuma esot jālabo, nomainīti logu pacēlāji (arī nekalpojot daudz ilgāk) un vēl pāris līdzīgas lietas, kas MB kalpo daudz ilgāk. Mani pārsteidza, ka auto panelis jau bija daļēji izdedzis un tas jāmaina, piedevām, borta dators arī stipri vien murgoja un izmeta dažādus paziņojumus kaut tie bija pilnīgi nepatiesi, piemēram, paziņojums par tukšu degvielas tvertni var iedegties pat jau pēc 200 km nobraukuma. Un tas viss automašīnai vēl esot ar rūpnīcas garantiju — iepriekšējais īpašnieks to pērkot nopirka pagarināto garantijas laiku un šobrīd auto vēl 3 mēnešus ir spēkā garantija, kuras laikā par garantijas remontu jāmaksā tikai 30% no cenas. Tā kā automašīnai joprojām ir garantija, tad arī visi iepriekšējie remonti ir veikti Audi centrā un nav pamata runāt par to, ka konkrētais eksemplārs ir ar viltotu vēsturi.
Secinājumi:
Auto man joprojām patīk un visu cieņu dizaineriem. Man arī patika motors un ātrumkārba. Bet vadāmības un uzvedības uz ceļa, īpašie lielākos ātrumos, tas auto viegli pieskaitāms pie pašnāvības ieročiem. Tas auto var, bet labāk nevajag. Labāk ar to relaksēti pabraukāt pa pilsētu, droši var paskrieties no krustojumiem, bet tas arī viss. Pilsētā tas izskatās labi un pietiekami cienījami, tas ir dizaina objekts un domāju, ka vēl ilgi būs moderns tā kā šādiem nolūkiem es to iesaku. Devielas patēriņš lielākos ātrumos pārsniedza rūpnīcas norādītos datus, bet pilsētā patēriņš ir zemāks pat braucot agresīvi.