Tā kā nemanu ka kāds par šo modeli būtu izteicies, sniegšu nelielu subjektīvu vērtējumu par 2000. gada lexusiņu ar 2.0 V6 24V 6 ātrumu manuālu sedanu.
Ar šo auto sanāca regulāri pārvietoties praktiski divus gadus, un pa šo laiku viņš tika pārbaudīds visos iespējamos ceļos un bezcoļos, kā ziemā tā vasarā.
Jāsaka uzreiz ka braucot ar IS priecājos ka ziemas mums tādas švakas, jo bieži nepatika kā viņš uzvedas uz slidena ceļa. Bija vairākas reizes kad ESP sāka strādāt absolūti nevietā (viņš automātiski ir ieslēgts iedarbinot mašīnu), un neatļāva normāli kāpināt ātrumu kamēr mašīna nebija pilnībā stabila. Bet trakākie joki bija uz Gaisa tilta, kad man nejūtamas minimālas sānslīdes rezultātā viņš ātri kaut ko nobremzēja un tikpat ātri palaida vaļā, kā rezultātā es atrados pretējā joslā tilta augšā (labi ka naktī)
.gif)
Ieslēdzamās / izslēdzamās funkcijas Winter jēgu tā arī nekad nesapratu. Uz laukuma vai trases drošā vietā protams cita lieta - pakaļas iedziņas un v6 patīkamās rūkoņas pavadībā, atslēgtām drošībām, varēja skaisti izpildīt jebkādus manevrus.
Vasarā pavisam cita lieta. Atklāju iepriekš neizjustu prieku ko sniedz dažādi viadukti un asāki līkumi. Mašīna vienkārši perfekti turas uz ceļa un arī pēc dinamikas ir kā radīta asfalta sacīkstēm.
Tas par gadalaikiem.
Lai arī sākumā sešu pakāpju kārba likās interesanta, tomēr ļoti drīz radās nesapratne par tā sestā ātruma jēgu. Jo cik ir sanācis braukt un vienkārši novērot citas sešinieces, tad tas ātrums dod ekonomiju, jo ir zemāki apgriezieni, bet šitam kustonim pie 110 ir tie paši 3 tk rpm - tāpat kā piecpakāpju kārbām. Štepselēšanās protams ne pa jokam - pirmais ātrums tik tādai fiksai un īsai uzsākšanai vien der. Un lai arī kopš aizpagaišās ziemas tā mašīna vairs nav, un ar citiem sešiniekiem manuāļiem neesmu braucis - vel joprojām bieži nepareizi pārslēdzos ar 5pakāpju kastēm un vienmēr vienu ātrumu par augstu
.gif)
Bet tas ir mazākais - sliktākais ieradums ir mest sestajā ātrumā pie 80< un izdzirdēt zobratu strīķēšanos un auto kategorisku atteikšanos sākt braukt atpakaļgaitā
.gif)
Salons šaurs bet foršs. Mašīna neliekas maza, bet sēžot pie stūres visu laiku sanāk ar kreiso elkoni bakstīt stiklā un durvīs, kaut galīgi neesmu liela auguma. - tas pilsētā, kad no garlaicības korķos nodarbojas ar visu iespējamo. Bet aktīvākai braukšanai ļoti piemēroti - brīžiem sajūta kā kartingā. Noformējums protams gaumes lieta, bet man liekas pietiekami moderns, labi izgaismots, un pats instrumentu panelis kā no sacīkšu mašīnas.
Komplektācijas viņiem labas un ļoti labas, bet bez sviestainiem pereboriem. Man bija pirmais variants - bez ādas (ar labu lupatnieku), bez gps (tam paredzēta speciāla vieta uz paneļa) un bez pacmit pozīcijās programējamiem krēsliem. Pārējais viss bija - īpaši sakarīgs likās klimats, jo strādāja ātri un precīzi.
No trūkumiem varu minēt rūpnīcā iebūvēto sešu disku maģi (visi diski smuki liekas pašā maģī, nevis bagāžniekā zem zapaskas - tas ļoti ērti), kurš visiem vismaz pa kādai reizei sačakarējas, jo cik sapratu diski sajūk savā starpā. Vel, ja nav parkinga sensori (man nebija) ir pagrūta parkošanās atpakaļgaitā, jo aizmugurējasi logs ļoti šaurs, un tam vel priekšā galvas atbalsti. Tapēc ik pa brīdim sanāca kāds kuriozs
.gif)
.
Kopumā vērtējums pozitīvs - stabils, vidēji mīsts, ne pārāk ekonomisks, bet atbilstoši (ap 14l pilsētā), labām gaitas īpašībām, un super skaņu no v6:) Kaut arī šo to sanāca paremontēt, tuvāk nepieskaršos, jo tās cenas jūs negribat zināt. Bet remonti tikai tapēc ka auto kopš dzimšansa bija žmiegts bez žēlastības. Paziņas kas paņem tādus no normāliem saimniekiem nesūdzas ne par ko.
Kaut arī droši vien šis tas piemirsts - tas koncentrētā izklāstā viss.