|
nu ja, tagat jau visi laiž cenas zemē, Valvoline, Mobil jau arī lētāks palicis,Statoil vispār par sviestmaizi var dabūt.. Un negribu tā īpaši nevienu izcelt, jo īstenībā jau pateikt ko par ielieto eļļu var tikai tad kad ir veikta tās fiziski-ķīmiskā pārbaude, pēc kādiem 10 000 nobrauktiem km. tad var redzēt kas tai kanniņai bijis vēderā, un ne vienmēr tas rezultāts ir tik labs kā tam vajadzētu būt. varu pateikt kas man nepatīk, man nepatīk no Beļģijas/Holandes/Anglijas nākušās mazo brendu eļļas, jo principā tieši uz turieni iet sastāviem krievijā ražotās I20/I40, ko var izmantot kā lētu bāzes eļļu smērvielu ražošanai. Principā jau visu lielo brendu eļļas ir pērkamas un lejamas dzinējos, neskatoties ka lielākoties tās jau tagat nāk no austrumu kaimiņiem, jo kā man stāstīja cilvēks , kas principā bija Shell konkurējošās firmas pārstāvis, tad Shell rūpnīca Turcijā esot galvas tiesu pārāka par tā paša Shell rūpnīcu Somijā.Bišķiņ jau viņi seko saviem brendu labajam vārdam, kaut gad dažreiz gadās arī kāzusi, arī tepat Latvijā ir bijuši. kas attiecas uz mazākiem ražotājiem, tad pirms liešanas būtu vērts uzzināt, vai viņi paši ražo bāzes eļļas, (minerālajām eļļām) jo pussintētikai un sintētiskajām motoreļļām, lai vispār dabūtu sertifikātus un klasifikācijas, ir jābūt ražotām no konkrētām sintētiskajām bāzes eļļām, ko principā ražo tikai Exxon/Mobil un Shell, un vēl kaut kādas 2 kompānijas...tā ka principā, ja pērk sintētiku vai pussintētiku, tas pats Mobils vai Shell ir visiem iekšā, ja nu protams tas nav vispār kaut kāds kreisais produkts.
|