Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 51 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Par un pret biodīzeļdegvielu
AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 22:13 
Lietotāja avatārs
āāā, pašu galveno aizmirsu. Visi draudzīgi vienojās,ka zeme ir plakana 8D :lol: :lol:

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 22:38 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 04. Decembris 2006, 13:57
Atbildes: 2784
Atrašanās vietas: LV, Vlm.
Citēt:
[user]222998|_atkal_es_|[/user]
Citēt:
[user]203592|the_jok3rz|[/user]
Citēt:
[user]156395|Nompelis|[/user]
Savulaik taksisti arī radīja mītu, ka gāze beidz nost dzinēju (tāpēc, ka gāzi kannā nenoliesi, un kaimiņam nepārdosi),...

Vismaz viens kurš nepiekrīt tam ka gāze bendē motoru! :handshake:

Es ar piekritu ka tas tikai mits... tapat ka ZZZ burti AUDI/VW vin kodā! Pardeveji iestastij aka trisreiz cinkots! isteniba vienkarshi tuksho vietu aizpildishana!

Par to cinkošanu runājot!Es savukārt dzirdēju ka meršiem(nezinu vai arī citas markas auto) kad atver durvis augšā uz kuzava ja esot tristūrīši tad kuzavs esot cinkots!kā tad īsti ir?tā ir vai nav?!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 22:54 
Lietotāja avatārs
Senie acteki reiz teica: "būs aitas, būs cirpēji". Un tā jūs mānija ar viesiem ZZZ uz audi, ar stūrīšiem par meršiem, ar eļļas vāciņiem uz dīzeļa utt. Tirgoņi stāstīs to,ko pircēji grib dzirdēt un rāda to, ko grib redzēt. Tā dara ar odometriem un tā dara ar tūningu.
Un turpina ar lētām gāzes iekārtām un nemākulīgu apkopi un pilnīgi zemē lejamu biodīzeli, kuru vācietis ieraugot atmestu pekas, jo tik nekvalitatīvu ļergu tas pat petrolejas lampiņā nelietu. Ne velti daudziem auto ailiedz to biodīzeli liet, jo ne jau visā ES visi ražotāji ievēro vienādi kvalitātes standartus. Tas attiecas arī uz gāzi ;)

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 22:56 
Lietotāja avatārs
Paradi kursh razotajs un kadam modelim aizliedzis lietot biodizeli???

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Jūlijs 2007, 01:40 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Janvāris 2007, 15:10
Atbildes: 120
Ja nemaldos, tad 5% biomasas piejaukums dīzelim, dzinējam neko nenodara un tādu arī kolonkās ir jātirgo. Tirgotājam ir jānorāda, cik % ir biomasa piejaukta...

LV visu laiku šie standarti nebija (nesen pieņēma), tāpēc arī bija 30% biomasas piejaukums, kas dzinēja sūkņiem, gumijām bija vakars uz ezera...

Biodegvielai kā tādai LV ir ļoti lielas perspektīvas, tikai kaut kur Zemkopības Ministrijā sēž viens vai vairāki p*****, kas šo procesu bremzē - apzināti, jo lielie degvielas tirgotāji, loģiski, ka nav ieinteresēti to izplatīšanā, tāpēc arī Mažeiķi visu laiku LV tirgoja tādu benzīnu ar oktāna skaitli, kurai tīri ķīmiski biomasu nevarēja piejaukt...

Tā visa ir "netīrā" politika, tikai pateicoties EU šajā sakarā LV kaut kas sāk notikt un nujau biodīzeļdegviela ir pieejama vairāk, jo ir jāpatērē 6% biodegviela no kopējā degvielas daudzuma - tāda ir EU direktīva... :)

Gāze - es pa 13 latiem iepildu 42 litrus un bēdu nezinu...maniem senčiem astra nogāja 4 gadus un nekas nenotika - VIENKĀRŠI GĀZES IEKĀRTU VAJAG KVALITATĪVI UZSTĀDĪT, nevis uzticēt to darīt nekompetentiem cilvēkiem, kuri "visu māk, visu prot"... :(

Braukt ar gāzi - tā nav kapeiku pi*****!!! :)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Jūlijs 2007, 05:58 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Maijs 2006, 05:19
Atbildes: 2188
Atrašanās vietas: Latvija, Jūrmala, Dzintari
Mašīna: Automobīli
http://www.mbclub.lv/board/?parentid=41 ... 20#p176087

Te jau runājām...

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Jūlijs 2007, 08:23 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 04. Septembris 2006, 10:06
Atbildes: 248
Citēt:
[user]222998|_atkal_es_|[/user]Bio dizels pec ipashibam ir tads pats ka parasta degviela, tik izmeshi tiraki! Ludzu nejaukt ar traktoriem kam gaz ieksha tiru rapshu ellu bet vinus pirms tam parbuve! Esmu gan dzirdejis ka laikam no 2005 gada ari mershus esot varejis vacija nopirkt jau partaisitus braukshanai ar ellu!

Sievas auto ir opcija:
921 dzinējs paredzēts darba ar rapšu eļļu. Tā kā dzinēji nāk pielāgoti jau rūpnieciski.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Jūlijs 2007, 09:31 
Lietotāja avatārs
Citēt:
[user]222998|_atkal_es_|[/user]Paradi kursh razotajs un kadam modelim aizliedzis lietot biodizeli???

Paklau, man Tev viss ar pirkstu jārāda?

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Jūlijs 2007, 09:56 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 11. Aprīlis 2007, 14:07
Atbildes: 392
Mašīna: A150 w169
Klausos jūsu sarunu - interesantu tēmu esiet aizsākuši, bet pirms kaut ko gudri spriežam vajadzētu papētīt dažus ES dokumentus par degvielas kvalitātes prasībām. Es jau ar neesmu spečoks, bet principā nevajadzētu jaukt biodīzeli ar bioetanolu. Par biodīzeli praktiski ir izmantojama jebkura škidra augu eļļa. Fosilās saļaras piemaisījumam te nav būtiska nozīme. Tam ir nozīme tikai tāpēc, lai piemērotu attiecīgu akcīzes nodokļa likmi. 100% biodīzelim visā Eiropā ir 0% akcīzes nodoklis. Biodīzelim nav nekāda sakara ar spirtu (nu varbūt ka kāds ražotājs to priekš kaut kā piepilina, bet principā nav vajadzīgs). Savukārt benzīnu var aizstāt ar bioetanolu, bet te ir jābūt gan vismaz 15% fosilajam bezīnam piejauktam. Pēc Eiropas standarta tas ir E85.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 24. Jūlijs 2007, 10:18 
Lietotāja avatārs
Es par bio dizli varu teikt vienu vecos autiņos to štelli var liet un nekas nau jataisa,bet tiklidz ir jaunie dizeļi un it ipaši CDI dizeļi tā lieta ir citāda!!!
Redz grāk praktiski visas degvielas trubiņas bija metāla bet tagad plastmasas un biodizelis šis trubiņas ēd kopā un tās ir speciali japielago uz bio dizeli savādāk ir Auzas!!
Ja kads netic var pameģimnat bet CDI remonts krietni parsniegs ietaupito :!

Uz augšu

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 51 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012