Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 38 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4
Autors Ziņojums
 Tēma: W124 ventilators čīkst
AtbildeAtbilde saņemta: 03. Decembris 2006, 21:19 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:35
Atbildes: 5262
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Peugeot 508

Citēt:
[user]8980|Bismarks|[/user]Es ,kad savulaik jaucu, man pie rokas bija virpotājs ,virpa ,un t.t. ,no piemēroti nopirktas buksītes tika izvirpota vajadzīgā (jo pirms mums jau bija remontēts) ,smērēts tika ar kādu tur speciālo gultņu smēri(kāda -neatceros ),ja reiz esi dabūjis ārā ,varbūt ir vērts dot kādam ,kurš to var izdaeīt (kaut Nompeļa minētajā "Pārtinējā"),

Es neticu, ka kāds to var izdarīt, nesabojājot tās plastmasas daļas. Tās ir tur uzmauktas virsū stipri, bet to spieķi ir ļoti plāni. Nevar tā vienkārši noņemt. Man likās, ka tos salauzt ir kā 3 pirkstus apmīzt...
Ielikšu kādreiz arī kādu bildi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Decembris 2006, 22:05 
Lietotāja avatārs
To Renoir...Nu salauzām jau arī kādus tos spieķus ,tā jau nebija ;) To Dzieburs...Redz,ir arī 2.0 litru motoram +,nav jāņem nost radiators un t.t. :D

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Decembris 2006, 22:17 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 15. Jūnijs 2004, 07:32
Atbildes: 302
Atrašanās vietas: Latvija, Tukuma rajons
Mašīna: 2148 ccm
Citēt:
[user]8980|Bismarks|[/user]To Renoir...Nu salauzām jau arī kādus tos spieķus ,tā jau nebija ;) To Dzieburs...Redz,ir arī 2.0 litru motoram +,nav jāņem nost radiators un t.t. :D
Smejies, ja?! :D Bet man ir bijis arī divlitru gliemezis, un tāpēc zinu, ka radiatora noņemšanai patērējamo laiku esmu jau sen atguvis uz apdzīšanām vien! :D

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Decembris 2006, 22:25 
Lietotāja avatārs
Tas gan :D ,bet kad tas amortizatoriņš saiet čupā un pie galīgi izgrieztas stūres nomet visu to garo siksnu, tad uzlikt atpakaļ 3.0 litrīgajam siksnu tumsā ir varen jautrs pasākums, laikam 2.5 litri ir optimālais ,i jauda ir ,i klāt cik necik var tikt...

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 04. Decembris 2006, 08:24 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Maijs 2006, 05:19
Atbildes: 2188
Atrašanās vietas: Latvija, Jūrmala, Dzintari
Mašīna: Automobīli
Citēt:
[user]398|Renoir|[/user]Tā, nu tikko nobeidzu ventilatora jaukšanu. Izdevās to izdabūt ārā!!
Tikai izjaukt es neņēmos. Manam ventilatoram ir divas apaļās plastmasas daļas, kas dzenā gaisu. Noņemt kaut vienu no tām nelikās prāta darbs, jo izskatījās, ka tās pat ir balansētas, lai griežas vienādi. Uz vienas no tām bija tāda kā dzelzs drāts, kurai nekādu citu nozīmi kā tikai atsvaru neredzēju. Secinājumi tādi- izdarīt var arī bez izjaukšanas un uzlabojumus dabūt var, BET novērst to čīkstoņu pavisam šādā veidā nevar. Tās čīkstošās "vtulkas" (no stāsta par 190) manam ir divas. Vienai no tām var piekļūt no abām pusēm un uzlikt uz malām smērvielu, kas tur gan karstumu, gan aukstumu -30. Uz otras var tikai no vienas puses. Smērviela ar laiku iegriežas iekšā un čīkstoņa mazinās būtiski. BET... pa laikam uznāk atkal.
Nu, redzēs kā tagad būs. Varbūt notiek brīnums un pazūd pavisam...

Par WD-40. Aizmirstiet par to. Vienīgais noturīgais "labums" no tā ir smaka salonā, kas turās kādas 2 nedēļas.
Tas draņķis taču izgaro. Biju to iepūtis uz abām vtulkām pirms 3 nedēļām. Šodien viss jau bija sauss. Un čīkstoņa kļuva arvien zvērīgāka.

No savas pieredzes varu teikt, ka tā ir pagaidu lāpīšanās. Vai tas palīdzēs uz nedēļu, vai uz 3 mēnešiem , tas ir cits jautājums un noteikti atkarīgs no smērvielas kādu pielietosim, bet ja buksītes ir nolietojušās, tad viņas ir jāmaina. Vai nu piemeklējam no cita a/m, vai virpojam ( tautā sauktās- fosforbronzas, viņas sastāvā esot daudz grafīta).
WD 40 vairāk domāts dabūt vaļā, kas iekaltis, ierūsējis. Kā smērvielu noteikti neieteiktu nevienam. Kā rūsas atēdāju-smērvielu vajadzētu skatītie aerosolus kuru sastāvā ir kāds molibdēns, vai grafīts.... ( sakatīt uz iepakojuma).
Kaut kā tā.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 04. Decembris 2006, 09:32 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:35
Atbildes: 5262
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Peugeot 508

Jā, ticu, ka tā varētu būt pagaidu lāpīšanās. Tikai manā gadījumā cerības vieš fakts, ka pa vasaru man tas ventilators nečīkstēja nemaz. Sāka tikai ar pirmo auksto dienu un sniegu.
Es secināju, ka smērviela ir diezgan būtiska šajā pasākumā. Ja jau pa vasaru pildīja savas funkcijas, bet aukstumā vairs ne.
Šodien jau pa laikam uzčīkstēja, bet ātri pārgāja. Pagaidām esmu ļoti apmierināts.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 04. Decembris 2006, 10:10 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Cik zinu, MB Bus var dabūt ventilatorus pa daļām... Tikai tad pie viņiem ir jāaizbrauc ar veco izņemtā veidā, jo ļoti viegli pasūtīt nepareizu detaļu un no galvas viņi to neuzņemas darīt. Līdz noteiktai pakāpei tos ir paredzēts izjaukt. Vienkārši stāvēju rindā un redzēju / noklausījos pārdevēja sarunu ar vienu, kurš atnesa savu bojāto ventilatoru.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 04. Decembris 2006, 10:14 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 15. Jūnijs 2004, 07:32
Atbildes: 302
Atrašanās vietas: Latvija, Tukuma rajons
Mašīna: 2148 ccm
Citēt:
[user]398|Renoir|[/user]Jā, ticu, ka tā varētu būt pagaidu lāpīšanās. Tikai manā gadījumā cerības vieš fakts, ka pa vasaru man tas ventilators nečīkstēja nemaz. Sāka tikai ar pirmo auksto dienu un sniegu.
Es secināju, ka smērviela ir diezgan būtiska šajā pasākumā. Ja jau pa vasaru pildīja savas funkcijas, bet aukstumā vairs ne.
Šodien jau pa laikam uzčīkstēja, bet ātri pārgāja. Pagaidām esmu ļoti apmierināts.

Skaties, ka nebūs līdzīga problēma kā man, ko nedaudz augstāk aprakstīju. Jo, ja pavasarī pa slapjumu vēl čīkstoņa bija, tad vasarā ne skaņas un, līdz ko palika vēsāks un mitrāks, čīkstoņa atgriezās. Personiski zinu trīs 124tos (savējo ieskaitot), kam bija jāmaina gultnis siksnas spriegotājam. :scratchchin:

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 38 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012