Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 6 ieraksti ] 
Autors Ziņojums
 Tēma: C124 benķu fiksēšana
AtbildeAtbilde saņemta: 30. Augusts 2010, 12:33 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 04. Decembris 2006, 13:57
Atbildes: 2784
Atrašanās vietas: LV, Vlm.
Sveiki! Čomam ir sekojoša problēma, nefiksējas neviens no priekšējiem benķiem, pat braucot muguriņu var mierīgi kustināt.
Kur varētu būt problēma, ar ko sākt? Uz kāda principa viņi vispār fiksējas?

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 30. Augusts 2010, 13:47 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 05. Augusts 2009, 10:14
Atbildes: 4370
Atrašanās vietas: Varakļāni
Mašīna: W202 un C124
Problēma vakuuma sistēmā. Zem sēdekļa nāk caurulīte, savienota ar pogu sānos. Kad nospiež, atgaiso sistēmu, bet, ja caurule ir pušu, sistēma ir vienmēr atgaisota.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 30. Augusts 2010, 14:58 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 29. Novembris 2007, 02:39
Atbildes: 779
Atrašanās vietas: Latvia, Riga
Mašīna: MB C 124

U menja takaja zhe beda, kstati. A gde tam etu trubochku posmotretj mozhno? Daleko leztj nuzhno? Nadejusj razbiratj sedenje ne nado?:lol:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 30. Augusts 2010, 15:17 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 24. Februāris 2008, 11:47
Atbildes: 130
Atrašanās vietas: Latvija
Mašīna: CE300
Ir tā kā saka Ome. Sēdeķlus nav jājauc ārā, bet lai noskaidrot kas par vainu iesaku noņemt sēdekļus, tas ir diezgan ātri un vienkārši izdarāms. Iesākumam vari noņemt vadītāja sēdekli. Ir arī elektromagnētiskais vārsts, atrodās krejsajā pusē zem apšuvuma, tuvāk pie stoikas (varbūt kāds var precīzāk aprakstīt, bet domāju kad skatīsies caurulītes tad jau atradīsi). Ja durvis ir vaļā tad sēdekļi nebloķējās, jo vārsts ir atvērtā stāvoklī.

Darbojās uz vakuma sistēmas principa. Caur caurulītēm tiek atsūkts gaiss (darbojās kad ir iedarbināts dzinējs un aizvērtas durvis), un sēdekļu vakum bloķētāji lēnām aiztaisa ciet mugurīņu. Kad nospied pogu uz sēdekļa muguriņas sistēmā tiek ielaists gaiss un vakum bloķētāji ar atsperu palīdzību atlec vaļā, tāpēc ja caurulītēs nav vakūms muguriņās nebloķējās vispār.

Sistēma savā būtība ir ļoti prasta un unikāla. Es pat domāju vienkāršāka nekā ar trosītēm. Kad laboju savam sapratu cik MB ir forš autiņš, jo šī sistēma tiešām ir kas ģeniāls.

Lai salabotu pārbaudi vai ir vakums saurulēs pirms sēdeķļu bloķētājiem. Vakums ir ļoti vājš. Pārbauda tā pat kā riepām vai nāk gais no nipeļiem, tikai šēit rauj iekšā. Es pat sākumā domāju ka nav vakūma vispār tik vājš viņš ir, bet sistēma darbojās. Nakošais pārbaudi vai visas caurulītes pievienotas pie sēdekļu vārstiem ja nebūs kaut vienas abi sēdekļi nebloķēsies. Kad noņemti sēdekļi vari pārbaudīt vai paši vārsti darbojās atsūcot gaisu ar muti (muguriņai jānobloķējās).

Man nebija pievienpota viena caurulīte, un uz elektromagnētiskā vārsta bija nokritusi micīte (tur stāv trīnieks pie diviem nāk caurulītes bet trešam micīte, šeit es varu kļūdīties kā ir pareizi, bet savam uzliku un viss sāka darboties) Remontam izmantoju riteņu pumpja caurulīti.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 30. Augusts 2010, 16:59 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 04. Decembris 2006, 13:57
Atbildes: 2784
Atrašanās vietas: LV, Vlm.
Paldies visiem par info!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Novembris 2010, 00:58 
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 31. Augusts 2010, 00:51
Atbildes: 16
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: noKūpēja 88
jāsaka ka par tādu sistēmu kāda ir kupejām es nebiju iedomājies - labi ka ir forums kur var palasīties! ]
:super:
Es biju 100% pārliecināts, ka man arī ir salauzti - kad ataisa durvis tad arī benķi virinās! ka to būtu domājis ka viņi fiksējas tikai tad kad motors strādā un durvis ciet - respect!

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 6 ieraksti ] 

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012