Publicēt atbildi

320CDI V6 pec restailinga degvielas paterina

22. Oktobris 2012, 21:56

Sveiki visiem! Nesen no Vacijas nopirku E320cdi v6 pec restailinga 2009 gada. Viss butu kartiba, bet degvielas paterins neapmierina. Braucot loti pratigi pa soseju mazak par 7.5 nevar dabut, pilseta 10.5 mierigi braucot, un videjo rada 9.6 kaut gan pec dokumentie jabut 8 litriem videjam. Biju uz MB servisu pie kompja piesledzu viss kartiba, neko neuzrada, bet pasi servisnieki saka, ka vajadzetu but mazak. Varbut kads ir saskaries ar tadu problemu un var kaut ko ieteikt? Paldies jau ieprieks!

Re: 320CDI V6 pec restailinga degvielas paterina

22. Oktobris 2012, 22:15

Varbūt tev tiešām smaga kāja ? Un nu, grozies kā gribi, 3.2L nav tas pats mazākais motors,
seši podi ir un paliek 6 podi, tie dod jaudu un griezi un prasa vairāk degvielas :)

Salīdzinājumam līdzīga auto patēriņš

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/531295.html

22. Oktobris 2012, 22:32

Vēl jau jautājums, ko pildi. Mums jau te gandrīz nav normālas degvielas, vismaz priekš CDI.

22. Oktobris 2012, 23:05

Piekrītu Misters X. 3.2 dīzelis nav auto tiem, kas sagaida ekonomiju - domāts 5l/100km. 3.2 ir paredzēts tādiem lietotājiem, kas grib benzīnam līdzīgu dinamiku, bet par benzīnu zemāku patēriņu, tādiem, kas šād tad vēlās bez piepūles vilk piekabi vai treileri, kā arī uz autobāņa mašīnai ''iedot iekšās''. Pat 'Tev šķiet, ka patēriņš nav precīzi normā, tad tas vienalga ir tuvs reālai situācijai. Pat ar 2.0 atmosfērisko dizeli nedabūsi mazāk par 5.5 šosejā un 7 pilsētā.
Pēc papīriem E 320 CDI ir šādi parametri 10.3/5.6/7.3 l/100km urban/extra-urban/combined, kam var pieplusot dīzeļa kvalitāti, auto tehnisko stāvokli, gadalaiku, reljefu un citus faktorus. To summā tie paši tevis pieminētie parametri vien sanāks.

22. Oktobris 2012, 23:18

Uz bāņa gan arī ar to nekas nebūs, tur nekas nepalīdz, tikai brutāli tilpums un ne dīzeļa motors. Galvenā priekšrocība pret citiem, mazākiem CDI būs lielāks maksimālais ātrums.

Nākamais paaugstināta patēriņa cēlonis būs sprauslas (arī degvielas ietekme). Tikai tās parasti pie mums nelabo līdz pēdējam, drīzāk ielej lieku litru degvielas. Savukārt citur tādus dīzeļus pārdod mums.

23. Oktobris 2012, 18:00

Servisa pie kompja piesledzam, viss kartiba, nu kaja ar diez ko smaga nav :). Nav jau ta, ka tas paterins ir tik traks, ka nevar atlauties degvielu liet, vienkarsi, rokas gramata ir tomer citi cipari, tapec. A ka var parbaudit, ka prauslas vainigas?

23. Oktobris 2012, 20:51

nesen paņēmu 2003. gada W211 E320 CDI, tikko biju uz tallinu un atpakaļ, 700 km, vidējo rāda 6.7-6.8, 95% šoseja, bet mazliet bija arī tallina un rīga. baigi uz šosejas netika sēņots, sanāca arī padaudz fūras ar kick-down vai tuvu tam apdzīt. +man vēl izskatās, ka ir nepareizi strādājošs termostats, jo motora temperatūra uz šosejas nokrītas līdz 40 grādiem, tā kā ir cerība, ka pēc tā nomaiņas ar siltu motoru braucot patēriņš varētu nokristies vēl par kādu puslitru. tā kā 7.5 liekas pa daudz šosejai. par pilsētu, manliekas man ir līdzīgi, bet precīzi nevaru pateikt. tas viss gan ir tikai pēc kompja, nevaru garantēt, ka tas atbilst reālajam patēriņam. kruīzā braucot uz 100 kmh un noresetojot kompi vispār rāda patēriņu 6.1 l/100km.
vēl gan arī jāskatās vai tev nav uzlikti mežonīgi lieli diski, tas arī patēriņu var diezgan iespaidot. man ir standarta 16" pagaidām..
dīzeli lēju statoilā.

23. Oktobris 2012, 21:04

Man ir 225/50/R17, ar tadiem jau nopirku, kaut gan originali laikam jau ka ir R16.
Es braucu Jelgava Ukraina 1300Km, videjais atrums 100 vietam 110 km/h. Nu nesapratu, viss jau butu labi, bet 7.5 tomer prieks tada atruma un masinas jaudas ir par daudz.
Bet del tam sprauslam var pateret vairak?

23. Oktobris 2012, 21:58

nu r17 nav nekas traks, tas tik daudz nevar ietekmēt. atšķirība ir jūtama ja r16 nomaina uz r19 :)
aizbrauc pārbaudi tās sprauslas, lai gan neesmu speciālists, par dīzeļiem vispār neko nezinu, mans pirmais dīzelis. tā kā varbūt kādam ir kāds zināšanu pamatotāks ieteikums.

16. Augusts 2015, 13:15

Varētu varbūt arī piekrist , ka tas i normāls patēriņš--- ja brauci agresīvajā stilā , ja ne ,tad tas nav galīgi normāli. Man vecais E270 ar manuālu ( Liepāja-- Rīgas lidosta-- Liepāja ) mazākais vidējais ir nostājies 4,7 uzliekot 105 kmh uz kruīza . Tā kā uzskatu ka kaut kas Tev nav īsti labi. ceru ka viss elementārais ir pārbaudīts 1.gaisa filtrs (ļoti iespaido patēriņu) 2.vai nav kāda gaisa noplūde no turbīnas līdz kolektoram. 3.derētu pārmērīt arī MAF 4.sprauslas. Jautājums , cik ātri autiņš iedarbinās, ja ilgāk jāpastartē ,tas varētu norādīt uz sprauslām.
Publicēt atbildi