Salona apdare, paneļi, krēsli, ...
Tēma slēgta

Veco kupeju salona izjaukšana

18. Jūnijs 2004, 14:08

Kurš var padalīties pieredzē veco kupeju, teiksim, W123, salona izjaukšanā? problēma tāda, ka pajaucu sānu pakaļējai sēdekļu rindai, t.i. izņēmu benķi, atskrūvēju kas nu skrūvējams pie durvīm, no pārējām stiprinājumu vietāmapšuvumu tāpat izvilku (tas tur vienkārši iespiežas), bet atdūros pret to, ka kārtīgi nevarēju to noņemt, jo nepratu atvienot augšpusi pie loga... Šķita, ka tur vajadzētu tāpat varēt uz augšu izvilkt, bet tie stiprinājumi tādi, ka neļaujas, iespējams, tā nemaz nav paredzēti... Kā atbrīvot pie tās spalvotās gumijas (W123 laikam parasta gumija), kāds nezina?
Attiecīgi nākamais, jo to, kas apakšā, es jau redzēju, bet netiku klāt... -- kur tur slēpjas elektrisko logu mehānisms un kā tam vispār var tikt klāt? Man tur nekādu "caurumu" nav, turpat visa vienlaidu metāla siena + kaut kāds atskrūvējams aplis -- kas zem tā varētu būt, jo neesmu pārliecināts, ka pa to var tikt pie loga atvērēja? Nākamajā skrūvēšanas reizē gribētu jau zināt, kas kur, lai nav lieki pētījumi jāveic. Ir kāds zinātājs?

18. Jūnijs 2004, 14:10

Mizx, a tu pamēģini ar lomiku :-)
.
PS. Neapvainojies, man vienkārši piekdiena pa galvu jau ir iedevusi :-)

18. Jūnijs 2004, 14:19

Ar lomiku tur nav kur aizķert... Un pēc tam auto atgādinās bruņmašīnu, jo tās metāla kārtas 15 cm biezumā... kā tikt tām pa vidu? Autogēns lai paliek pēdējais variants...

21. Jūnijs 2004, 23:09

Uz MB w123 salonā viss ir skrūvējams vaļā un tik pat viegli pieliekams. Esmu jaucis w123 ārā un licis tos kopā. Viss ko tew vajag ir labu manuālīti pa w123 (man ir 3 dažādi), tajos viss ir apraxtīts un parādīts līdz pat pēdējam sīkumam. Visgrūtākais, kas ir no MB salona ir: aizmugurējo durvju mazā lodziņa nomaiņa, jo tad ir jāņem arī sānu logs ārā un saules sargu paneļa atskrūvēšana un pieskrūvēšana, jo rodas problēmas ar spoguli. 8)
Vispār parādīt ir vieglāk nekā stāstīt. :)

22. Jūnijs 2004, 08:37

[user]473|Janka|[/user]Uz MB w123 salonā viss ir skrūvējams vaļā un tik pat viegli pieliekams. Esmu jaucis w123 ārā un licis tos kopā. Viss ko tew vajag ir labu manuālīti pa w123 (man ir 3 dažādi), tajos viss ir apraxtīts un parādīts līdz pat pēdējam sīkumam. Visgrūtākais, kas ir no MB salona ir: aizmugurējo durvju mazā lodziņa nomaiņa, jo tad ir jāņem arī sānu logs ārā un saules sargu paneļa atskrūvēšana un pieskrūvēšana, jo rodas problēmas ar spoguli. 8)
Vispār parādīt ir vieglāk nekā stāstīt. :)

To, ka MB ir vienkāršs konstruktors, ja zina no kura gala pieķerties, esmu pārliecinājies, galvassāpes sākas, ja ko nezini... No W123 kupejas "jaukšanas" manuālīša man jēga maza, tā vismaz domāju, jo W123 kupejas ta nav, bet gribu zināt (noderēs pēc analoģijas), kā lai atvieno paneli, kas atrodas zem loga aizmugurē sēdošajiem, precīzāk, kā atvienot tā augšmalu gar stiklu, ar pārējo tieku galā bez problēmām... lauzt ta negribas... varbūt der ideja no jebkuras MB kupejas???

27. Jūnijs 2004, 11:18

Tādu lietu, laikam, nevienā manuālītī neatradīsi. :| Tiemžēl nebiju jaucis nevienu w123 kupeju, tapē arī nezinu kā tas darās. :(

27. Jūnijs 2004, 18:08

wo !

jautajums, mosh kaads ir jaucis w126. briest salona paarjaukshana ar visadam paarpakoshanas lietaam utt... kaa pareizi jaucaas nost prieksha salonaa? vienreiz vaidzeeja nonjemt, nesanaaca... meginaaju shaa un taa... tik vien sapratu ka vinsh naak nost VISS gabalaa... bet kur vinsh stiprinaas?

un naakamais jautajums - par pakojumu. ir taa, ka salonaa naak skanja no aara nepatiikami daudz. piemeeram, dzirdu ka daudz kas naak no griidas (!!!). nezinu kaa izskataas originaalais veco mershu pakojums, paraujot uz augshu griidas paklaaju bija ne visai biezs (paaris centimetri) ar melnu spiidiigu materialu parklaats paklaajs... bet neizskaatas ka vinsh parak liidzeetu. varbuut ka man kaukas tur ir izkjidaats aaraa ??

attiecigi varbuut kaads var parekomendeet kaa labaak dariit - likt kaut kaadu universalu pakojamo materiaalu vai meeginaat mekleet kauko lidzigu originalajam?

10. Septembris 2004, 08:44

Sveicināti ļaudis!
Man arī ir radusies problēma ar manu w123. Ir daudzas fiškas,kuras nestrādā un esmu nolēmis,ka vajag noņemt paneli un tās salabot.
Ja kāds varētu tā īsumā pastāstīt,kā tas panelis turās un kā viņu ņemt nost.Kam vajadzētu pievērst uzmanību veicot šo operāciju.
Man nestrādā degvielās lampiņa,nedeg paneļa apgaismojums,ir atvienojusies ventilācijas truba no paneļa.Tā ir tā,kura ir pa vidu panelim,kreisaja pusē.Sanāca viņu iespiest uz iekšu.
Būšu pateicīgs par padomiem.Operāciju gatavojos veik sestdien un manuāļa man arī naf :?

10. Septembris 2004, 10:19

[user]445|kristapz|[/user]wo !

jautajums, mosh kaads ir jaucis w126. briest salona paarjaukshana ar visadam paarpakoshanas lietaam utt... kaa pareizi jaucaas nost prieksha salonaa? vienreiz vaidzeeja nonjemt, nesanaaca... meginaaju shaa un taa... tik vien sapratu ka vinsh naak nost VISS gabalaa... bet kur vinsh stiprinaas?

un naakamais jautajums - par pakojumu. ir taa, ka salonaa naak skanja no aara nepatiikami daudz. piemeeram, dzirdu ka daudz kas naak no griidas (!!!). nezinu kaa izskataas originaalais veco mershu pakojums, paraujot uz augshu griidas paklaaju bija ne visai biezs (paaris centimetri) ar melnu spiidiigu materialu parklaats paklaajs... bet neizskaatas ka vinsh parak liidzeetu. varbuut ka man kaukas tur ir izkjidaats aaraa ??

attiecigi varbuut kaads var parekomendeet kaa labaak dariit - likt kaut kaadu universalu pakojamo materiaalu vai meeginaat mekleet kauko lidzigu originalajam?

Parādīsi, kas Tev tur ir, varēšu padalīties zināšanās, jo realitāte ir tāda, ka vismaz veco MB pakojums ir labāks par modernajiem materiāliem, ja tos neliek biezā slānī, tas noteikti jāņem vērā!

10. Septembris 2004, 10:27

[user]540|RICHY|[/user]Sveicināti ļaudis!
Man arī ir radusies problēma ar manu w123. Ir daudzas fiškas,kuras nestrādā un esmu nolēmis,ka vajag noņemt paneli un tās salabot.
Ja kāds varētu tā īsumā pastāstīt,kā tas panelis turās un kā viņu ņemt nost.Kam vajadzētu pievērst uzmanību veicot šo operāciju.
Man nestrādā degvielās lampiņa,nedeg paneļa apgaismojums,ir atvienojusies ventilācijas truba no paneļa.Tā ir tā,kura ir pa vidu panelim,kreisaja pusē.Sanāca viņu iespiest uz iekšu.
Būšu pateicīgs par padomiem.Operāciju gatavojos veik sestdien un manuāļa man arī naf :?

Paneli nost pats neesmu ņēmis, tur visu pietiekami vienkārši ir kā atrast, bet daudz to skrūvīšu... Bet varbūt to visu nemaz nevajag:
1) degvielas lampiņa, paneļa apgaismojums atrodas "spidometra blokā" -- noskrūvē stūri (tam gan ir 2 varianti, atkarībā no gada...), tas panelis vienkātši uzmanīgi no malas ir jāizvelk -- skrūvju nav. Tik vai Tev būs rezerves lampiņas? Tur viņas dažādas... Bet stūri noņemt varēsi tikai tad, ja tiksi līdz resnajai (lielumu no galvas neatceros) skrūvei pie tās pamatnes -- ja nav tāda piemērota instrumenta, var būt pagrūti to izdarīt...
2) Pie tām ventilācijas trubam var tikt arī no apakšas -- atskrūvē plastmasas zem paneļa (priekšā skrūves zem aizbāžņiem, ja tādi ir palikuši, tik uzmanies -- tiem ļoti viegli nolauzt ķepiņas -- neatliksi atpakaļ... Tad vēl pa izvelkamam plastmasas puļķim vai skrūvei abās malās apakšā, tie labi redzami.
Tēma slēgta