Publicēt atbildi

Toma ''Noslēpums''

12. Augusts 2018, 12:51

Sveiki.
Beidzot ir atradies laiks arī man uzrakstīt un parādīt ko esmu izdarījis ar savu S124. Auto no rūpnīcas izripoja ar 3.0 neturbo dīzeli ar vesaliem 113HP, bet pielauju, brīdī, kad auto nonāca pie manis tur stallis ar kumeļiem bija izbēdzis, jo apdzīšanas manevram bija ļoti jāsagatavojās. Tad ar laiku dzinējs sāka ēst dzesēšanas šķidrumu, ēļļu un dīzeli gandrīz divtik.
Tad slavenākajā Latvijas sludinājumu mājaslapā atradu OM606 no W210 ar gandrīz visu apkari par 250 eiro, uzreiz uzvanīju, sarunāju tikšanos. Nākamajā dienā dzinējs tika iegādāts un nogādāts glabāties, jo sākās komandējumi un nebija laika sākt pārbūvi.
Pārbūve bija ieplānota, vecais arā, jaunais iekšā... Tomēr manās rokās bija nonācis, manās acīs labākais, Mercedes 3.0TD dzinējs un redzot ko Zviedri, Somi ar viņiem dara nolēmu ,ka mazliet pacelt jaudu pirms ceļu iekšā nebūtu slikta doma, nedaudz lielāku turbo varētu uzlikt, sūkni sagriezt... Un te arī sākās prieki ,un bēdas, veiksmīgi un ne tik veiksmīgi risinājumi, dusmas un prieks kā mazam bērnam.
Vēlos piebilst, ka visus darbus darīju viens pats, neskaitot nelielu palīdzību no sievas pie salona. Turpmak gan būs daudz bildes un mazāk teksta.

Ar šo mēs sākām, man pietika ar vienu vasaru, lai saprastu, ka Latvijā "low life" nevar būt ikdienas auto
Attēls

Tāpēc tika uzliktas HD atsperes un bilstein b4 amortizatori

Attēls

Izņemts pelēkais drēbes salons
Attēls

Atrasts un aizmetināts caurums
Attēls

Attēls

Attēls

Uzlikta vibroizolācija vecās vietā.

Izmantoju šo jau trešajam auto, nopērkams depo, nesmird karstumā, nedrūp aukstumā
Attēls

Attēls

Attēls

Attēls

Viss pelējums tika noberzts, jo bija tāda nejauka smaka
Attēls

Tad ķēros klāt dzinējam, pirmā lieta bija adapteris jaunajai turbīnai uz orģinālo kolektoru

Attēls

Attēls

Attēls

Šeit jau pabeigts, ar turbobandit 60mm wastegate
Attēls

Tika iegādāta taxi konsole un audi mērinstrumenti
Attēls

Tiku arī pie salona, ko ļoti gribēju

Attēls

Attēls

Attēls

Attēls

Attēls

Attēls

Bija laiks vecajam dzinējam pamest virsbūvi
Attēls

Attēls

Jaunais dzinējs tika sagatavots, lai varētu likt iekšā
Tika izmantoti om603 dzinēja stiprinājumi
Attēls

Uztaisīju "quick spool valve", lai jauno turbo iegrieztu mazliet ātrāk
Attēls

Attēls

Pirmais test fit ar turbo
Attēls

Attēls

Downpipe

Attēls

Attēls

Attēls

Attēls

Re: Toma ''Noslēpums''

12. Augusts 2018, 13:15

Tika uztaisīts neliels uzlabojums dzinēja dzesēšanai, udens sūkņa korpusā izurbu caurumu un iegriezu m16x1.5 vītni, blokā jau ir caurums uz m18x1.5 vajag tik izskrūvēt korķi.

Attēls

Uzlikts jaunais sūknis
Attēls

Attēls

Nieka 2h un iecēlu dzinēju
Attēls
Attēls

Izmantoju orģinalo 3.0 atmo radiatoru, pieliku 2x =80w 25cm ventilatorus
Attēls

Attēls

Sāku arī piemērīt Intercooler

Attēls

Attēls

Attēls

Labākais un arī paliekošais variants

Attēls

Attēls

Attēls

Auto ir 722.6 kārba kurai atiecīgi vajag citu shifteri un TPS sensoru
Attēls

Attēls

Attēls

Attēls

Esmu tuvu finišam
Attēls

Attēls

Attēls

Palicis vēl izpūējs, iztīrīt un sakopt salonu, daži šķidrumi, noregulēt spiedienu turbo, samainīt lokus rocenei. Man šis viss šobrīd ir aizņēmis 4 mēnešus. Ļoti daudz lietas vajadzēja izdomāt pašam, prasīju padomu biedriem, zviedriem. Ļoti daudz lietas nav aprakstītas forumos par dažnedažākiem sīkumiem, ar kuriem nākas saskarties parbūves laikā. Varu diezgan droši teikt, ka w124 universāli esmu apguvis ļoti labi.
Ir vel čupa ar video, bet tos kaut kad ielikšu. Nākamo divu nedēļu laikā ceru, ka auto varēšu vest uz tehnisko apskati.

12. Augusts 2018, 13:52

Крутой проект! Хоть кто-то в Латвии довел тему 606 турбо до конца!
Дополнительный радиатор на коробку ставил? Если нет будет греться, масло жидкое, фрикционы горят.
Редуктор с ASD? Если простой то полуоси будут расходник-сворачивает. Надо делать блокировку.
Сколько расчётная мощность?

12. Augusts 2018, 14:19

Andrey45 rakstīja:Крутой проект! Хоть кто-то в Латвии довел тему 606 турбо до конца!
Дополнительный радиатор на коробку ставил? Если нет будет греться, масло жидкое, фрикционы горят.
Редуктор с ASD? Если простой то полуоси будут расходник-сворачивает. Надо делать блокировку.

Paildus radiators kārbai nav, izmantoju oriģinālo kas ir iebūvēts lielajā dzesēšanas radiatorā. Ir ASD reduktors. Pagaidām ne vairāk par 300hp

12. Augusts 2018, 14:35

Tomas_Kayn rakstīja:
Andrey45 rakstīja:Крутой проект! Хоть кто-то в Латвии довел тему 606 турбо до конца!

Paildus radiators kārbai nav, izmantoju oriģinālo kas ir iebūvēts lielajā dzesēšanas radiatorā. Ir ASD reduktors. Pagaidām ne vairāk par 300hp

На моём белом есть радиатор коробки оригинальный.

12. Augusts 2018, 16:14

Es zinu ka vajadzētu uzlikt, pagaidām vnk gribu iziet skati, lai varu braukt. Temperatūras kārbā arī pagaidām nav redzētas tādas ka vajadzētu, bet to redzēs pēc pirmajiem 1000km

12. Augusts 2018, 16:42

Tomas_Kayn rakstīja:Es zinu ka vajadzētu uzlikt, pagaidām vnk gribu iziet skati, lai varu braukt. Temperatūras kārbā arī pagaidām nav redzētas tādas ka vajadzētu, bet to redzēs pēc pirmajiem 1000km

У меня на стандартном :D двигателе 6я коробка греется так что до штока селектора не дотронуться.
Как сделал управление 6й коробкой?

12. Augusts 2018, 17:59

:super: :super: :super:

Gaidam rezultātus, visu cieņu!

13. Augusts 2018, 06:45

Nu ta biedzot! :D :rox: :rox: :rox:

:super:

13. Augusts 2018, 17:00

Labs! Pievienojos Andrey45 par kārbu, un ne tikai tās dzesēšanu. AMG jau arī ar līdzīgu zirgu skaitu iespringa un nemaz tik ātri nenonāca līdz izstrādājumam, kas var nokalpot auto garantijas laiku un vēl. Diez vai baigais prieks būtu reizi gadā to pārlasīt. Te bija kaut kāds vecs mājiens, ko ar līdzīgu kārbu citi darījuši arī nopietnākai jaudai: http://www.silcom.com/~neilv/C36turbo/index.htm
Publicēt atbildi