Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 31 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Kaitinošo un satiksmi apdraudošo lietu TOP 10
AtbildeAtbilde saņemta: 25. Oktobris 2012, 22:03 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Marts 2010, 20:24
Atbildes: 1293
Atrašanās vietas: Kurzeme. Rīga. Jelgava.
Mašīna: Mercedes-Benz C200 CDI
Varbūt ir vērts veidot atsevišķu sadaļu paŗ kaitinošajām, satiksmi un tās drošību apdraudošām un citus satiksmes dalībniekus klaji necienošajām parādībām uz Latvijas ceļiem/ielām.
Šādam topikam būtu PEDAGOĢISKA NOZĪME - cik zināms, MBClub forumu lasa ne tikai MB fani/draugi, bet arī daudz visādu marku autobraucēji un pat rūdīti kājāmgājēji (kas noteikti savu reizi brauks kā pasažieri ar kādu un arī var ietekmēt šoferīšu uzvedību). Redzot to, kas kaitina, traucē, apdraud un satrauc arvien vairāk normālu autobraucēju, varbūt kaut daži apdomās savu attieksmi un rīcību.
Iemesls prozaisks - ikreiz atgriežoties no ilgākas uzturēšanās ārzemēs, Latvijā ir ļoti grūti braukt, jo te - pilnīgā atšķirībā no civilizētajām Rietumu zemēm - valda bezkaunības, bet ne pieklājības un savstarpējas cieņas likumi.
Pāris dienas pavizinoties apm. pusotru tūkstoti km pa LV ceļiem, varu šādu TOP aizsākt:

1) Pagriezienu nerādīšana.
Raksturīga praktiski tikai Krievijas bardakam un diemžēl arī LV (Igaunijā praktiski nē, LT ievērojami mazāk). Totāls empātijas trūkums, attieksmes demonstrēšana pret citiem. Kaut kāds izteikti urlisks stils.

2) Notoriska vilkšanās pa ātrgaitas šosejas 3. (ātrāko) joslu.
LV par to jārunā kā par masveidīgu parādību.
Man šķiet, patiešām kaut kāda debilitātes izpausme. Pamiedzot ar uguņiem, 90% gadījumos ieslēdzas kaut kāda infantīla spītība un ir principa jautājums, vilkties tālāk ar 80 pa 3 joslu...

3) Sieviete pie stūres ar mobilo pie auss.
Bez komentiem, apmēram tas pats, kas bremze 3. joslā – ne garām tikt, ne pāri pārkāpt, manevri principā neparedzami.

4) Apdzīšana un pēc tam vilkšanās pa priekšu.
Braucu uz Ventspili, pa ceļam saskaitīju vismaz padsmit tādus dīvaiņus.
Tu brauc uz 100 km/h, cilvēks tevi apdzen, pēc tam velkas pa priekšu uz 95.
Kad apdzen atkal viņu, piespiež uz apm. 110km/h, utt.
Iespējams, pie vainas psihiskas bērnības traumas (apdalītības un apdraudētības sajūtas).

5) Izbraukšana no sānu ceļa priekšā transporta līdzeklim, kas kustas pa galveno ceļu.
Šādus cilvēciņus grūti saprast.
Kāpēc dažas sekundes nepagaidīt, bet izbraukt kādam priekšā, kas spiests sabremzēt un vienalga tevi apdzīt?
Ir vēl citi īpatņi – vienalga izbrauks uz galvenā ceļa, un brauks pa ceļa nomali tik ilgi, kamēr ceļš atbrīvosies. Raksturīgi šosejām, ne Rīgai.

6) Arī kaut kas, kas citādi raksturīgs tikai Krievijai – agresivitāte un gatavība uz vardarbību elementārās ikdienas lietās.
Raksturīga neattīstītiem, psihiski labiliem, seksualitātes un dažādu baiļu/kompleksu māktiem indivīdiem. Nožēlojami, ka agresivitāte tiek uztverta kā kaut kāda vīrišķības zīme (faktiski tas norāda uz personības problēmām).
Esmu atskatījies, kā priekšroka ir lielākajam, biezākajam un bezkaunīgajam, vai arī – cik daudz mums „skolotāju”, kuri pa urlu modei par nenozīmīgām kļūdām satiksmē ne tikai aizlīst priekšā un sabremzēt, nolamāt cilvēku necenzētiem vārdiem, bet arī gatavi fiziski izrēķināties.
Vai arī – ko varu atļauties (ko drīkstu) es, to nedrīksti tu. Piemērs: Braucu pa Vienības gatvi uz Jelgavu. Pie Graudu ielas 2 joslas, abās normāla auto plūsma. Braucu pa 2. joslu, ievērojot minimālu drošu distanci lietus laikā. Pēkšņi no 1. joslas bez pagrieziena rādīšanas manā joslā priekšā ielec sudrabains, jauns Landrover džips. Tā kā dabūju sabremzēt, uzmiedzu šim ar tālajiem lukturiem.
Reakcija bija klasiska, īstam orangutānam cienīga – sekoja sabremzēšana, braukšana priekšā (kad apbraucu pa 1. joslu), māšana ar roku un necenzēta krievu leksika....
Princips tāds – es varu nerādīt pagriezienus, varu ielīst tev priekšā, bet tu man pat aizrādīt nedrīksti (traumēti cilvēki parasti ātri aizvainojas).
Tieši šādas attieksmes lietas dara mūsu zemi par tik mazattīstītu un atpalikušu, salīdzinot ar Rietumu pasauli.

Uz augšu
 Profils  

Tēma: Re: Kaitinošo un satiksmi apdraudošo lietu TOP 10
AtbildeAtbilde saņemta: 26. Oktobris 2012, 21:09 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 03. Marts 2010, 12:30
Atbildes: 132
Atrašanās vietas: Latvija,Norway.
Mašīna: C280 W202

Pieminēšu vēl policijas patruļauto regulāro "vilkšanos" uz aptuveni 80km stundā maršrutā Valmiera-Rūjiena-Valmiera. Tik pat smuki 5-8 auto velkas no aizmugures! Nu,ja gribēsi apdzīt,tad var nākties visus! Un tad jau būs krietni virs atļautā. Sekas viegli paredzamas.. :doh: Kaitina konkrēti!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 29. Oktobris 2012, 12:13 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Oktobris 2010, 22:27
Atbildes: 99
Atrašanās vietas: Ventspils - Rīga [valsts nozīmes autoceļš A10]
Mašīna: w123, w201
Versipellis rakstīja:
Pāris dienas pavizinoties apm. pusotru tūkstoti km pa LV ceļiem, varu šādu TOP aizsākt:

+6

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 01. Novembris 2012, 17:21 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

Es gan Versipellim ieteiktu vienkārši informēt Tiesībsargajošās iestādes, ja redz citus cilvēkus apdraudošu situāciju uz ceļa. Diezgan bieži tās mudīgi reaģē, īpaši jau Rīgā.

Pašam atsaldeņus mācīt nav prāta darbs, diezgan daudz dzīvnieki mums ir ar tiesībām un nevar zināt, kā situācija beigsies, tapēc labāk šādus darbus uzticēt tiem, kas ir speciāli trenēti un sagatavoti.

Bet ,ja žēlojamies, tad te mans tops:

Nr.1 - pārgalvīgā braukšana, plikās riepas uz 300+ PS rullziem, wanna be drifti krustojumos, pagriezinu nerādīšana vai pagriezienu ieslēgšana pašā pēdejā brīdī pirms manevra

Nr.2 - daudzās dāmītes, kuras nejēdz sapārot Bluetooth telefonus ar saviem džipiem,ir kaitinošas un bīstamas. Es par tādām saku- Bīstamās Mājsaimnieces.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Novembris 2012, 11:41 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:35
Atbildes: 5262
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Peugeot 508

Misters X rakstīja:

Nr.2 - daudzās dāmītes, kuras nejēdz sapārot Bluetooth telefonus ar saviem džipiem,ir kaitinošas un bīstamas. Es par tādām saku- Bīstamās Mājsaimnieces.

Misters X, lūdzu, nediskriminē vīriešus. Esmu redzējis vairāk pat večus pie stūres aparātiem, kuriem zilā zoba pārošana noteikti ir iekšā, bet kuriem truba rokā, jo laikam piere par šauru, lai kaut ko tādu kosmisku izdarītu.

No otras puses, nesen mēģināju sapārot savu HTC ar KIA zilo zobu. Teikšu, ka tas bija pasākums uz minūtēm 5-6 pat ar manu pieredzi tehnoloģijās. Viegli tas nebija. Bija jādomā daudz vairāk nekā gribētos.

Tādiem cilvēkiem vajag piedāvāt sapārošanas pakalpojumu pa 5-10Ls. Jo ir cilvēku kategorija, kuriem tas vienmēr šķitīs par grūtu un par ilgu utt.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Novembris 2012, 17:54 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 02. Marts 2010, 23:57
Atbildes: 4007
Mašīna: ne-Mercedes

Mani kaitina, ka rāvējslēdzēja princips LV joprojām ir pilnīgi svešs.

Krāniņa staipīšana un nelaišana, piemēram, intensīvas satiksmes apstākļos vajag pārkārtoties uz citu braukšanas joslu.

Versipeļļa pieminētais - man ir liels un biezs auto, man pieder Rīga.

Bezjēdzīga lēkāšana pa joslām.

Intensīvas satiksmes laikā aizšķērso krustojumu, līdz pārslēdzas signāli un nav ne pašam, ne kaimiņu Sašam.

Lielveikalu, stāvvietu, māju pagalmos un DUS teritorijās gājēju ignorēšana.

Tajās pašās pieminētajās vietās - Labās rokas princips, Kas tas tāds? Tā vien gribas ar kādu braucošu "mizu", jeb vecu abru pamācīt šitos.

Bezjēdzīga ātruma pārsniegšana, bet vienalga viņu krustojumā noķeru.

Pagriezienu nerādīšana.

Dziļā dzeltenā neizmantošana.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 04. Novembris 2012, 19:02 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 22. Aprīlis 2010, 22:07
Atbildes: 218
Atrašanās vietas: Riga
Mašīna: W210 3.2CDI

1.Tracina,ka daudziem nav vel pielecis ka jaizbrauc aplis...
2.Redzot tuvuma "mikrinu" jasak zilet kadus brinumus vins varetu izstradat.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 08. Decembris 2013, 16:42 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 23. Marts 2005, 11:36
Atbildes: 814
Uzmanību, Jūrmalas šoseja ledū, jo īpaši virzienā uz Rīgu pie Salienas!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 08. Decembris 2013, 17:19 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 06. Decembris 2011, 22:17
Atbildes: 1295
Atrašanās vietas: Vecāķi
Mašīna: Toyota Supra
Pedeja laika sak tracinat lauki kuri tumsaja laika nemak talas gaismas izslegt, gan Riga gan arpus Rigas.
Krutie, kuri pabrauc visai kolonai garam un nostaja prieksa, biezi to noveroju pie sarkandaugavas parbrauktuves.
Biezi kad velku smagu piekabi utem vajag iespraugties un tad smagi jabremze.
Citu autovaditaju cienisa uz cela, joka pec pabraukaju ar 8 ziguli pa vasaru, cienas uz cela nekadas, viens curka no bmw izlida un saka prasit kapec es smejos, wtf?
Biezi vien taxisti uz cela pigorus taisa.
Vel ir gudrinieki, kuri likuma dzen garam, paris reizes ir nacies uz apmales bremzeties.
Daudzi neskatas kad brauc atpakalgaita, brauc uz dullo.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 08. Decembris 2013, 17:46 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 16:27
Atbildes: 5310
Mašīna: Mercedes-Benz
Sodien topu papildina BMW ar vasaras riepam.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 31 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012