Citēt:
[user]225054|exteam|[/user]un kaa ir ar diizeljiem un turbodiizeljiem? esot baigi skaljie. par taam autmaatiskajaam kaarbaam gan neko nezinu, vai 4 vai 5 poakaapes... man tik teica ka labaaks esot 3 litriigais diizelis nekaa turbodiizelis. kaapeec taa?
Atmosfēriskie dīzeļi jau ir skaļi, bet tas jau tikai no ārpuses. Salonā ir kluss (ne tik kluss kā benzīnniekā). Par dīzeļiem vispār neko daudz nezinu. Man nepatīk tie lēnie rupuči. CDI varētu būt ļoti ņemams variants, bet ne tie vecie daikti.
3l parastais dīzelis varētu būt uzticamāks, jo ir vienkāršāks. Bet mans viedoklis par tāda aparāta dinamiku nebūtu objektīvs
4-pakāpju kārbas ir senākas. 124 tādas ir pārsvarā.
5-pakāpju kārbai ir labāki rādītāji - mazāks degvielas patēriņš, labāks uzrāviens, labāka pārslēgšanās. Manuprāt, visas tās kārbas ir tās, kuras sāk ar pirmo ātrumu. 4-pak kārbas vienmēr sāk ar 2. pārnesumu, izņemot, ja uz vietas iespiež gāzi grīdā. Tāpēc tām var manīt tikai 2 pārslēgšanās. Savukārt, ja ir laba pieciniece, pārslēgšanos nemanīsi nemaz un 5. ātrums uz šosejas ietaupīs mazliet degvielas.
5p automātu ir dārgāk saremontēt. Manuprāt, ir diezgan reāli uzrauties uz kādu, kurš mirst, jo pārsvarā MB šeit tirgo ar 200 tk noskrējienu, kurš parasti tiek pielabots no sazin cik - varbūt pat 500 tk.
Piemēram, sāk slīdēt 2. un 3. pārnesums - pabraukt nevar - gāzes pedālis "iekrīt grīdā". Runā, ka arī kārbas vadības elektronika gļuko. Rezultātā - liela nauda jātērē. Tā kā 4p kārbu var arī uzskatīt par priekšrocību, jo tā ir lētāka remontos.