Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 92 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Veca Mercedes izvēle.
AtbildeAtbilde saņemta: 09. Novembris 2011, 22:29 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 09. Novembris 2011, 21:57
Atbildes: 45
Sveiciens.

Manī rodas ideja par Mercedes Benz iegādi attālā nākotnē. Gribās tik nedaudz izzināt visu un konkretizēt kādu.

Man ir doma par w124(bet w201 it kā lētāks un vieglāks), bet nevaru īsti izdomāt par motoriem. Dīzelis būtu it kā burvīgs, ņemot vērā, ka vēl mācos un nav pārāk stabilu ienākumu. Bet manī tomēr mīt jaunība un gribētos kādreiz arī pamācīties šķērsām samest, kas nebūtu tik vienkārši paveicams ar dīzeli. Ar gāzi MB grūti atrast un es tā diezgan skeptiski uz gāzi skatos.
Īsi manas domas par katru no motoriem :
2.0D - ar tiem saviem ~70 zs, viņš tak būs pamatīgs nīkulis, uz šosejas noteikti būtu problēmas pat kādam garām tikt, bet degvielas patēriņa ziņā, pieļauju, ka būtu reti labs.
2.5D - ~90zs it kā liekas pietiekami, bet, ņemot vērā cik sver w124, tad tāpat samest nesanāktu, varbūt tikai ziemā :D Patēriņš, pēc manām aplēsēm, varētu būt pilsētā 8l un 5l ārpus.
2.5TD - ~120zs principā tas pats, kas 2.5D, it kā pietiek, bet svaram liekas par maz.
3.0D - ~110zs. Ja ņem vērā, ka nav turbīnas, tad tīri sakarīgi, bet kā būs šādam ar patēriņu?
3.0TD - 140zs, nu it kā tas arī ir man prātā kā labākais vairants, bet tādu manuālo grūti atrast būs. Patēriņš varētu būt ap 6 ārpus un 9 pilsētā?

Zinu, ka ZS neizsaka visu, pārsvarā viss atkarīgs tomēr no griezes, bet grieze nav tik uzskatāma, tomēr un tā vai tā, abi lielumi ir saistīti.

Nez, w201 liekas pavisam mazs, pietam, nav nekāda motoru klāsta. Vainu brauc ar 2.0d vai ar benzīnnieku. 2.5td ir vienkārši pamatīgs retums. Un šiem arī ne pārāk bieži var redzēt 5-pakāpju kārbu.

Un nepārprotiet, nedomāju pirkt MB, lai mētātu saulītes cauru dienu, bet šad tad, kad lietus uzlīst, gribās jau izbaudīt RWD priekus, ne tā?

Nu gadā nobraucu ap 10-15tk, daži teiks, ka nafig man tad dīzeli, bet man pārsvarā iznāk tādi garāki braucieni, kad mašīna tiek izkustināta, bet ir gana arī pa pilsētu vārtīšanās. Bet būs droši vien arī garie gabali, piemēram, Norvēģijas ziemeļi, Dānija utml.

Aptuveni šādi tas viss izklausās. Atvainojos, ja kaut kas īsti nav saprotams, jo nedaudz esmu noguris.

Ceru uz jūsu atsaucību, iesakiet, jūsuprāt, labāko variantu man.

Un kā katram no šiem motoriem ar izturību? Kā vispār w124 un w201 ar daļām un to izcenojumiem? Saprotu, ka enbūs nekāda medusmaize, bet viņš vismaz nav jālabo cauru diennakti(nenoliegšu, ka man patīk paķiemērties gar auto).

P.s. - viss šis attiecas tikai uz MB ar manuālo, automātu negribētu pirkt.

Pēdējo reizi laboja ttd - 09. Novembris 2011, 22:34, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Novembris 2011, 22:42 
Foruma leģenda
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 16. Aprīlis 2010, 06:42
Atbildes: 1614
Atrašanās vietas: Jūrmala,Sloka
Mašīna: w 203

Gribi ekonomiju - 2l dzinējs,gribi saulītes - virs 3. Visu vienā nevar dabūt!

Vai nu griez saulītes pagalmā,vai dragā uz Norvey turp atpakaļ!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Novembris 2011, 22:45 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Citēt:
09 November 2011 22:42:04 Ugis rakstīja:
Gribi ekonomiju - 2l dzinējs,gribi saulītes - virs 3. Visu vienā nevar dabūt!

Vai nu griez saulītes pagalmā,vai dragā uz Norvey turp atpakaļ!

Tieši tā, bet cenšos atrast `zelta vidusceļu`.

EDIT: Un vispār jau ir tā, ka reāli tāpat gāzi grīdā maukt nesanāk nemaz tik bieži tā vai tā. Reāli tas, ko gribu ir, lai motors nav kā sprāgonis, kas velk pēdējo dzīvību, bet jūtās labi un stumj to kasti uz priekšu bez problēmām. Salīdzinājums, piemēram - VW Passat B3 ar 2.0l motoru(bija kaut kur ap 116zs). Nu tas tā, piemēram. Vēl kā piemēru varētu minēt Volvo 850 2.5TDI, tas savu kasti arī velk brīvi. Nu aptuveni tā. Negribās tā, kā bija čomam - 2.0d iekš Audi 100 c3. Braukt var, bet motoram dikti smagi.

Un riepas tīt netaisos, nav naudas liekiem riepu komplektiem. Kā jau minēju, tā nevainīgi paslidināties kādā aplī, kad uzlijis lietus. Nu tā aptuveni.

Pēdējo reizi laboja ttd - 09. Novembris 2011, 22:55, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Novembris 2011, 22:59 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Decembris 2006, 14:54
Atbildes: 318
Atrašanās vietas: Rēzekne
Mašīna: HP-555

Man liekas ka w124 3.0 TurboD gāja tikai ar automātu:hvz:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Novembris 2011, 23:04 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 20. Novembris 2007, 22:43
Atbildes: 5184
Atrašanās vietas: ba-na-na-land
Mašīna: NO-KIA

ņem 300 3l 12v benzīnu ar gāzi.. būs cik tur 188Zs un gāzes patēriņš 13-15l uz simta..

Dīzelim 2.5TD,3TD būs virs 10l dīzeļa..

Vai nu 2.0,2.5 dīzeli ekonomijai, vai 3l ar gāzi. 2.8 un 3.2 (M104) neņem ar tiem ir problēmas (motora vadi, galvas blīves)

Es ņemtu veco 3l ar gāzi..

Dīzelis būs tikai un vienīgi lēnai braukšanai..

man pašam ir 2.5l dīzelis.

p.s. slapjā laikā es arī ar savu dīzelīti māku apli frēzēt:shura:

Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 09. Novembris 2011, 23:06, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Novembris 2011, 23:17 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Janvāris 2007, 15:10
Atbildes: 120
Jau 6 gadus braucu ar W201 2.0 D....

Remontos nekas tragisks nav noticis..nobraucis esmu jau pats 180tk....izturígáku auto dzívé neesmu sastapis! Ja kaut kas sáks plízt, tad ar pieticígiem ienákumiem lídz detalja nobeigsies pavisam, sakrát paspési! :D:D:D

Patérinjs: pa taisnu shoseju iet uz gaisu, pilsétá, ja kája nav párák smaga man vairák pa 7 nav bijis nekad!

Já, pirmais sniegs uz ielám ir medusmaize, vasará uz mazajiem apljiem, kur pikja asfalts, paákstíties var, ja pakaljéjás riepas paplikas! :D:D:D...bet aizrávies neesmu, jo mílu to auto un pári nedaru! Mílu tik ljoti, ka pédéjos 2 gadus vizinos ar vinju pa UK un bédu nezinu!

Detaljas: vairák vai mazák viss ir pieejams, nekas tragisks nav....visu ko pie Vasjas esmu pircis, otru reizi esmu mainíjis tikai priekshéjos gultnjus!

Ja nopirksi vecu, bet labás rokás bijushu mercedesu - bédu nezinási!!! :super:...

To, ka w201 ir mazs, netici tam....:D...érti var pamílét meitenes gan priekshá, gan aizmuguré, protams, ja tas bija pamats satraukumam? :D

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Novembris 2011, 23:18 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Maijs 2011, 05:53
Atbildes: 152
Atrašanās vietas: Līvāni
Mašīna: ko pagadās
neko diži nezinu par par merša dzinēju plusiem vai mīnusiem,bet izbrīnu rada tas kad nerekomendē 2.6 benzīndzinēju,neizdevies dzinējs vai kā?domājams ka 201 ar 2.6 varētu diezgan labi griezties.(tas tikai minējums)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Novembris 2011, 07:24 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Citēt:
09 November 2011 23:18:18 heinrx rakstīja:
neko diži nezinu par par merša dzinēju plusiem vai mīnusiem,bet izbrīnu rada tas kad nerekomendē 2.6 benzīndzinēju(es gan tomēr skatos uz w124, bet dzinēji jau abiem vienādi),neizdevies dzinējs vai kā?domājams ka 201 ar 2.6 varētu diezgan labi griezties.(tas tikai minējums)

Mjā, ja jau par gāzi sāk iet runa, tad mani interesē kas ir ar šiem 2.6 katliem, jo tos ar gāzi varētu dabūt biežāk un, pēc datiem, 2.6 izskatās tīri patīkams - ~160zs un ~230nm grieze. Gāze uz šosejas varēu būt kādi litri 9 vai 10, kas ir kādi 5ls uz 100. Pilsētā 15/16, kas ir 8ls/100km. Nemaz tik traki nav - pas pats, kas braukt ar parastu dīzeli.

Pie reizes - cik īsti izplatīta ārzemēs ir auto gāze?

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Novembris 2011, 09:20 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

TTD, ieteiktu apsvērt w201 2.3L 16v versijas apskatīšanu. W201 nav mazs, detaļu ir daudz un pieejamas (vēl)un 2.3L 16v sniedz arī prieku , braucot nedaudz sportiskāk.

Ja tomēr izvele par labu W124- tad ieteikti ņemt tikai un vienīgi E220 vai E320 versijas.Bez gāzes.

Pēdējo reizi laboja ZV - 10. Novembris 2011, 09:21, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Novembris 2011, 09:28 
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 02. Maijs 2011, 18:49
Atbildes: 19
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: MB 190
Es ar katrā ziņā ieteiktu W201` Man ir W201 2.6 16V` ideāls līdzeklis gan līdzsvarotai brauksānai, gan "apdzīšanas" variantos :)

- taču jāatdzīst ar sāpošu sirdi, ka drīz būšu spiests pārdot viņu` bet tas ir saistīts tikai un vienīgi ar pārbaurxanu uz citu valsti` citādā gadījumā nekad` turētu garažā kaut vai kā suvenīru :)

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 92 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012