Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 10 ieraksti ] 
Autors Ziņojums
 Tēma: ZAS
AtbildeAtbilde saņemta: 27. Februāris 2014, 00:22 
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 24. Februāris 2014, 22:21
Atbildes: 6
Mašīna: CLK200 convertible; S600, u.c
Jautājums par ZAS (tiem kuri zin kas ir ZAS :) )
w220 S600 (2000g)
Kad un pie kādiem nosacījumiem tas atslēdz, kad pieslēdz cilindrus?
Kas sistēmai ir devējs/devēji?
Kā var kostatēt ka tā darbojas/nedarbojas?

Uz augšu
 Profils  

Tēma: Re: ZAS
AtbildeAtbilde saņemta: 27. Februāris 2014, 01:09 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Īsi un konkrēti ir te: http://www.drive2.ru/cars/mercedes/s_class/s_class_w220/medved01/journal/164215/
Pats to nekā īpaši nepamanīsi, tikai pēc degvielas patēriņa. Un pieslēdzot pie datora. Visa vadīšana no datora — gan kļūdas, gan sistēmas ieslēgšana / izslēgšana.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Marts 2014, 00:10 
Lietotāja avatārs

Lielais paldies!

Šobrīd pētam ko un kā tas dzinējs dara un bija tāda aizdoma ka viņš, patvaļīgi izsledz attiecīgos cilindrus,
bet mūsu valstī par šo info maz un maz tādu kas būtu ķērušies risināt ZAS mehāniskās problēmas.
Tākā paldies par info!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Marts 2014, 00:12 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

PDaugava rakstīja:
Lielais paldies!

Šobrīd pētam ko un kā tas dzinējs dara un bija tāda aizdoma ka viņš, patvaļīgi izsledz attiecīgos cilindrus,
bet mūsu valstī par šo info maz un maz tādu kas būtu ķērušies risināt ZAS mehāniskās problēmas.
Tākā paldies par info!

Kas tie "jūs" esat? Jo ZAS ir pietiekami populāra sistēma un vietējie meistari sen visu atkoduši — cik gadi jau pagājuši. Varbūt serviss jānomaina?

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 04. Marts 2014, 21:35 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 21. Jūlijs 2007, 10:58
Atbildes: 845
"Jautājums par ZAS (tiem kuri zin kas ir ZAS :) )
w220 S600 (2000g)
Kad un pie kādiem nosacījumiem tas atslēdz, kad pieslēdz cilindrus?
Kas sistēmai ir devējs/devēji?
Kā var kostatēt ka tā darbojas/nedarbojas?"

Tad pirmais, kā tiek diagnostika kā tiek veikta?
:google:= Cerams, ka zini ka bez Stara te nav ko darit.

Ja ir jautājums par m137 motoru.
Tad ir EPC-WIS-ASRA :love:
Tur ir viss aprakstīts : texdoc, shēmas, step by step, shēmas ar detaļu numuriem.
Kā arī ir Stars, pēc kā var diagnosticēt , change settings utt...

Silti Iesaku nečakarēties un aizved, lai sataisa:
Vai nu uz vinss zl2 vai Tuf. (tur nemās ar šīm vecām auto)

Ja ir daudz $ vari ari uz domenikss saut..

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2014, 22:27 
Lietotāja avatārs

Konkrētu servisu neminēšu, bet arī no domeniks nekādas gudrības nestaroja :)
vispirms jau detaļu cilvēks man pajautāja vai man esot pagarinātā un pēc brītiņa vai gadījumā nav 4M..

un servisa pieņēmējs zināja tikai teikt, ka viņa pati kautkad iesledzas un pati kautkad izsledzas, ko jau nojaušu pats :)

šobrīd jau esmu ticis mazliet uz priekš un šķiet ka Ar ZAS vis būs labi, bet joprojām it kļūda par to ka nestrādā 7; 8; 9; cilindris, spoles jau tika remontētas pie vīra Birznieka upīša ielā; bet kļuda paliek un škiet ka tie arī nestrādā netikai ir kļūda. (motors m137)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2014, 23:29 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 21. Jūlijs 2007, 10:58
Atbildes: 845
PDaugava rakstīja:
Konkrētu servisu neminēšu
un servisa pieņēmējs zināja tikai teikt, ka viņa pati kautkad iesledzas un pati kautkad izsledzas, ko jau nojaušu pats :)

Tu saprati ko mēģina Tev teikt.Nolasa ar Staru kļūdas - kodi pēc tiem ko var pateikt. Izdruku paprasijis kaut būtu vai kodus, pēc tā problēmu novērsis...

PDaugava rakstīja:
, bet arī no domeniks nekādas gudrības nestaroja :)
vispirms jau detaļu cilvēks man pajautāja vai man esot pagarinātā un pēc brītiņa vai gadījumā nav 4M..

Tu tur ko detaļām cenas brauci uzzināt vai vedi pie pc auto pieslēgt?
Cik tam auto gadu? - 15 Tu tiešām domā ka kāds vēl to ved uz domeniku labot vai bieži w220 tur detaļas pērk?

[quote="PDaugava"spoles jau tika remontētas pie vīra Birznieka upīša ielā; bet kļuda paliek un škiet ka tie arī nestrādā netikai ir kļūda[/quote]
Te bez kļūdu kodiem ir tukša runāšana un detalizētas informācijas. = Tas pats, kas dakter man sāp. Kur kas nav zināms. Kādas zāles man dzert :doh:
Normāla diagnostika un serviss sen jau būtu ticis galā ar diagnozi.

Sorry. Godīgi pateikšu man šķiet ka ir problēma tikai $. Tāpēc arī nevar sataisīt.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 11. Marts 2014, 23:04 
Lietotāja avatārs

"un servisa pieņēmējs zināja tikai teikt, ka viņa pati kautkad iesledzas un pati kautkad izsledzas, ko jau nojaušu pats :)" - šis texts ir par domeniks abrenes ielā, jautāju ko viņš var pateikt par ZAS.

Abrenes ielā biju pēc daļām + pie servisa pieņēmēja daži jautājumi, par To kā strādā ZAS, izdruka par orģinālo aprīkojumu, pēdējais nobraukums pie dīlera un vēl daži jautājumi par atslēgu un KeylessGO.

Vai pie officiālā dīlera detaļu cilvēkam ir jāzin vis par konkrēto auto, droši vien ka nē, bet es saigaidu ka zinās vismaz tik pat cik es, ņemot vērā ka man konkrētais auto ir tikai 10 dienas.

Wess select, man pieņēmējs varēja sīki un smalki visu izskaidrot, gan par 1987 gada BMW, gan par 2009.g. un diezvai viņam bieži kāds ko pērk 1987 gada mašīnai.

Bet ir ok, puisis Abrenes ielā bija gana atsaucīgs, lielu pretenziju nav.

Par ZAS jautājumu nav tur vis ok.

Kļūdu kodu norakstīšu, bet latviskojot "neaizdegās" 7 un 9 cilindrs un vajadzētu nomainīt spoļu bloku, bet tākā Domeniks par to prasa 1600 Euro, tad gribējās mazliet paķimerēties ap to. Ļoti iespejams ka ir bojātas tikai 3 spoles, kuras par 100,- euro var pārlikt no citas beigtas spoles (citiem cilindriem).
Ja visu kas ir beigts pērk jaunu, tad jau laikam forums nebūs ļoti noderīgs, aizdzen auto uz Tuf vai Domenikss un pēc dažām dienām vis būs ok.

Man navigācija nelasīja un nedeva ārā disku, vis ticamāk, ka to dīlers piedāvā nomainīt pret jaunu, par kādiem 2,5 KEuro, vai to tiešām vajag darīt tapēc ka aparātā iekšā ir putekļi un mati, kurus var iztīrīt 1h laikā un vis darbojas?

S600 nav lēts, par to šaubu nav, bet katrs tūkstotis ko varu ietaupīt noderēs:)
Esmu jau iegādājis jaunu un nomainijis Visu priekšejo piekari;
jauns kondicioniera radiators;
jaunas Visas eļļas un šķidrumi, filtri (hidrolika (ABC), motors, kārba, tosols u.c.);
jauni kluči, diski;
jaunas visas sveces;
jauni daži katalizatori;
jauns luktura mazgātājs;
jaunas dažas trubas, slēdži un vēl citi sīkumi kuri šķita aizdomīgi;

Tas tā ieskatam :) bet vēl jau šo to vajadzēs iegādāt un ja vajadzēs pirkšu arī spoļu bloku.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 12. Marts 2014, 01:28 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

PDaugava rakstīja:
"un servisa pieņēmējs zināja tikai teikt, ka viņa pati kautkad iesledzas un pati kautkad izsledzas, ko jau nojaušu pats :)" - šis texts ir par domeniks abrenes ielā, jautāju ko viņš var pateikt par ZAS.

Interesanti, ko gaidi, ja tā ir ātrā pareizā atbilde, ka ZAS kaut kad ieslēdzas un kad kad izslēdzas! Ja atvērtu manis likto saiti, tad saprastu, ka ZAS darbība atkarīga gan no apgiezieniem, gan slodzes konkrētā mirklī + braukšanas režīma tajā laikā vispār. Tā nav vienkārši skaidrojama lieta, jo dators sarēķina dažādus faktorus un izlemj, kad pieslēgties un kad atslēgties. Tāpēc pareizā atbilde arī ir "kaut kad pieslēdzas un kaut kad atslēdzas", reālajā dzīvē tie nebūs ne kaut kādi noteikti motora apgiezieni, ne manipulācijas ar pedāli, ne pārnesums, ne braukšanas apstākļi, bet viss uzskaitītais kopā un gan jau kaut kas arī neuzskaitīts. Un tikai dators var pateikt, vai attiecīgā smadzeņu bloka reakcijas pieslēgšanā / atslēgšanā ir pareizas. Pēc šādiem gadījumiem arī sākas muļķīgi apgalvojumi, ka Domeniksā kaut ko nezina. Klients tikai iedomājas, ka viss ir primitīvi un kāds kaut ko slikti zina.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 13. Marts 2014, 22:49 
Lietotāja avatārs

Kopumā jau Ar Domeniks vis ir ok, bet ir nianses kuras tomēr varēja būt maķenīt citā līmenī. Tā tomēr ir augstākās klases tehnika un vēlēties attiecīgu apkalpošanu ir tikai normāli. Un ja es vēlos zināt kādus faktorus dators ņem vērā ieslēdzot ZAS tad būtu jauki ja viņš būtu gatavs par to runāt. Bet man tomēr palika sajūta ka traucēju viņam darbu.
Ja saruna ar viņu ir maksas pakalpojums un tie ir 100,-euro/h, OK es neiebilstu, bet tā arī, manuprāt, jāsaka.

Un atbilde - "ZAS darbība atkarīga gan no apgiezieniem, gan slodzes konkrētā mirklī + braukšanas režīma tajā laikā vispār" jau ir Daudz, daudz labāka, par teikumu, ar vairākiem kautkad..

Principā jau par automāstiko kārbu var teikt tieši to pašu, ka viņa kautkad, kautko pārslēdz, bet vai tiešām tā ir? man šķiet ka mēs abi labi zinām kad, kā un kapēc viņa ko slēdz.

Bet stāsts jau nav par domeniks, bet par to, ka LV ir pagrūti atrasts cilvēkus kas zin (un ir gatavi ar to dalīties), kā tehnika strādā.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 10 ieraksti ] 

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012