Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 6 ieraksti ] 
Autors Ziņojums
 Tēma: Motora apgriezieni
AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2004, 15:27 
Lietotāja avatārs
Varbut kads varat pakonsultet - MB ar 2,3 dzineju ie velams slegties uz nakoso atrumu zem tahometra radijuma 1600 - 2000 apgriezienu. Dzinejs jau protams velk, ka jau mersim salona skanas nekadas, bet vai tas nav par maz un necakare motoru. Un vispar vai ripinat pa soseju ar 5 robu ir pareizi palaist apgriezienus paretam zem 2000???

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 03. Septembris 2004, 18:42 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 1053
Atrašanās vietas: Preiļi
Mašīna: VAZ 2101
Nu nezinu, mans piecpakāpju automāts visu laiku slēdzas pāri (Ja normāli brauc un neskrien) pie aptuveni 1800-2500....Tāpēc es domāju, ka tas neko sliktu nedara.....

PS> Tikai tiem, kas patstāvīgi tā braukā, es gan iesaku pa retam ļaut motoram pabraukt ar pilnu jaudu (Ticiet man, tas daudz ko dod)...

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 04. Septembris 2004, 10:53 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:14
Atbildes: 495
Atrašanās vietas: Latvija, Rīga
Citēt:
[user]8307|neitralais|Motora apgriezieni[/user]Varbut kads varat pakonsultet - MB ar 2,3 dzineju ie velams slegties uz nakoso atrumu zem tahometra radijuma 1600 - 2000 apgriezienu. Dzinejs jau protams velk, ka jau mersim salona skanas nekadas, bet vai tas nav par maz un necakare motoru. Un vispar vai ripinat pa soseju ar 5 robu ir pareizi palaist apgriezienus paretam zem 2000???

Cik es šo jautājumu esmu pētījis, izkristalizējās bilde:
optimālais braukšanas režīms (W 124 2.3E) ir pārslēgties uz nākamo ap 2KApgr/min., vai kaut kur līdz 2.5KApgr/min. ja vēlies ekonomēt degvielu, tad var arī pie 1.5Kapgr/min (šinī gadījumā par uzrāvienu vajag aizmirst). tas, ja tu paātrinājies.
Otrais moment ir tāds, ka dzinējam un pārējiem agregātiem "patīk" agrzieni starp 2000 un 3000. pie zemajiem apgriezieniem sāka palielināta dzinēja un agregātu vibrācija + kompleka nāk lēns degvielas degšnas laiks, kas noved pie degkameras piesarņošanu ar degvielas sadegšanas blakusvielām, kas arī samazina smērvielas (eļļas) smērrēšanas efektu. sekas var padomāt tāpat kādas (protams, ne uzreiz bet pēc pāris gadiem, porshņevaja grupa dos par sevi ziņu, vārsti sāks drrabināt, hirdokompemsatorem pienāks gals utt līd dzin.spilveniem un ātrumkarbai).
Vēl viens aspekts, ja ar 2.ātrumu pie 1.5KApgr/min tu piespidīsi akseleratoru pie grīdas - inžektors kompensēs apgriezienu (un tjagas) nepietiekamību ar degmaisījuma piesatināšanu ar benzi. kas pēc pazīmēm, apmēram, var tuvināties sausai dzinēja palaišanai => degvielsa notīra degkameru no eļļas pēdām, atstāj pēdas uz kameras sienām, palielinās degv.patēriņš utt.
Tas īsumā par šo daļu.
Rezumējums - ja brauc viens un cļā nav luksoforu (vienmērīgs brauciens - var turēt kaut 1200-1600apgr/min, bet ja bremzē , paātrinās (spēlē ar akseleratora pedāli), tad labāk ap 2000.tas būtu optimāls.

Informācijai, lietošanas instrukcijā ir dota tabula ar maksimālo ārtumu(km/h) pret apgriezieniem un tjagoj katram pārnesumam. interesants vispār

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Septembris 2004, 09:40 
Lietotāja avatārs
Citēt:
[user]374|Eximer|[/user]
Citēt:
[user]8307|neitralais|Motora apgriezieni[/user]Varbut kads varat pakonsultet - MB ar 2,3 dzineju ie velams slegties uz nakoso atrumu zem tahometra radijuma 1600 - 2000 apgriezienu. Dzinejs jau protams velk, ka jau mersim salona skanas nekadas, bet vai tas nav par maz un necakare motoru. Un vispar vai ripinat pa soseju ar 5 robu ir pareizi palaist apgriezienus paretam zem 2000???

Cik es šo jautājumu esmu pētījis, izkristalizējās bilde:
optimālais braukšanas režīms (W 124 2.3E) ir pārslēgties uz nākamo ap 2KApgr/min., vai kaut kur līdz 2.5KApgr/min. ja vēlies ekonomēt degvielu, tad var arī pie 1.5Kapgr/min (šinī gadījumā par uzrāvienu vajag aizmirst). tas, ja tu paātrinājies.
Otrais moment ir tāds, ka dzinējam un pārējiem agregātiem "patīk" agrzieni starp 2000 un 3000. pie zemajiem apgriezieniem sāka palielināta dzinēja un agregātu vibrācija + kompleka nāk lēns degvielas degšnas laiks, kas noved pie degkameras piesarņošanu ar degvielas sadegšanas blakusvielām, kas arī samazina smērvielas (eļļas) smērrēšanas efektu. sekas var padomāt tāpat kādas (protams, ne uzreiz bet pēc pāris gadiem, porshņevaja grupa dos par sevi ziņu, vārsti sāks drrabināt, hirdokompemsatorem pienāks gals utt līd dzin.spilveniem un ātrumkarbai).
Vēl viens aspekts, ja ar 2.ātrumu pie 1.5KApgr/min tu piespidīsi akseleratoru pie grīdas - inžektors kompensēs apgriezienu (un tjagas) nepietiekamību ar degmaisījuma piesatināšanu ar benzi. kas pēc pazīmēm, apmēram, var tuvināties sausai dzinēja palaišanai => degvielsa notīra degkameru no eļļas pēdām, atstāj pēdas uz kameras sienām, palielinās degv.patēriņš utt.
Tas īsumā par šo daļu.
Rezumējums - ja brauc viens un cļā nav luksoforu (vienmērīgs brauciens - var turēt kaut 1200-1600apgr/min, bet ja bremzē , paātrinās (spēlē ar akseleratora pedāli), tad labāk ap 2000.tas būtu optimāls.

Informācijai, lietošanas instrukcijā ir dota tabula ar maksimālo ārtumu(km/h) pret apgriezieniem un tjagoj katram pārnesumam. interesants vispār

Nu man domat ka tomer 1,2 - 1,5 bus par maz - jo ar 5 atrumu pie sadiem apgriezieniem mazliet iespiezot pedali vispar nekas nenotiek! Par zemakiem atrumiemt tur motora jauda izdalas savadak, bet ar lielo parnesumu laikam nebutu labi ta experimentet - tas var atsaukties stipri uz motoru. Un pat ar 4 atrumu pie 1,5 apgriezieniem ir stipri mazaktivs.

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 11. Janvāris 2005, 20:46 
Lietotāja avatārs
Man liekas ka tas ir normali apgriezieni, bet ir tada doma ka tas ir saistits ar elektroniku. 8)

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 07. Marts 2005, 09:28 
Lietotāja avatārs
Siltam VW neitrālajā nestabili apgriezieni, melni dūmi.
1. Degvielas piedeva sprauslu tīrīšanai
2. Labot braukšanas stilu pārslēdzot uz augšu ne zemāk par 2500
Rezultāts: Iespējams lielāks degvielas patēriņš, bet dzinēja darbība uzlabojas

Uz augšu

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 6 ieraksti ] 

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 2 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012