Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 39 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Lūdzu, esiet uzmanīgi uz ceļiem!!!
AtbildeAtbilde saņemta: 22. Jūlijs 2007, 23:01 
Lietotāja avatārs
Mana laba drauga paziņa šodien gāja bojā uz ceļa. iespējams, ka ālējās, nēsājās, apdzina kolonnu, pārsniedza ātrumu un smagi riskēja. iespējams...
Ziniet...gan jau katrs ir bijis bērēs. Citiem tas saistās ar iespēju satikt sen neredzētus radus, labi paēst un atcerēties senus laikus. Bet iemesls tam visam ir zudusi dzīvība. Pats esmu bijis piecās bērēs. Četrās no tām mira gados vecs cilvēks ar dažādām kaitēm un nogurumu no dzīves. Bet kad mirst jauns cilvēks, kuram visa dzīve ir priekšā... tas ir savādāk. Padomājiet cik dzīvība ir trausla un kādas tam ir sekas.
Mājās gaida meitene, maz dēlēns, kuram tik daudz vajadzēja iemācīt. Vecāki, kuri gaida atbalstu grūtā brīdī. Draugi, kolēģi. Padomājiet vai ir vērts steigties, pārsniegt ātrumu par nieka 20-30 km/h uz pāris sekundēm vai minūtēm ,lai galamērķī nonāktu par 10 minūtēm ātrāk. Tas ir muļķīgi...tas ir risks, kur cilvēks riskē ne tikai ar savu dzīvību, bet arī ar citu dzīvībām. Jo biežāk avārijās iesaistās vis maz divas mašīnas. Un otrajā mašīnā arī ir dzīvi cilvēki ar ģimenēm, ar savu dzīvi! Un viņi nav nemaz vainīgi,ka kādam ir jāsteidzas.
Padomājiet kam ir uzstādīti ātruma ierobežojumi. Ne jau naudas slaukšanai sodu veidā. Nē...lai pasargātu jūsu dzīvības.
Es pats esmu ar auto pabijis neskaitāmās avārijas situācijās, kur tikai Dieva pirksts ir paglābis no smagām sekām. Un ticiet man, es par sekām domāju tikai pēc tam. Bet pirms tam man galvā ir domas par steigu, par kaut kādu sēni uz ceļa,kas velkās uz 90 un bremzē tos,kuri var braukt uz 110.
Ziniet...mirt uz ceļa ir muļķīgi.Bet tā ir un paliek nāve ar visām izrietošām sekām.
Lūdzu, brauciet uz 90 pa šoseju un neapdzeniet tos,kuri brauc lēnāk. Bet tie,kuri nevar pabraukt ātrāk, respektējiet pārējos un pabīdieties maliņā vai brauciet kad ir mazāk intensīva satiksme. Un neapdzeniet kolonnas. Tas ir pārāk bīstami un nav lietderīgi, jo laiks ko ietaupīsiet ir pārāk niecīgs. Padomājiet par to, lūdzu,lūdzu!!!
P.S. Esmu daudz te rakstijis, jo sirds pilna. Es jūtu,ka pārdzīvo mirušā tuvinieki. Ir attieksme uz ceļa aizgājusi par traku :(
P.P.S. Komentēt šo topiku nav obligāti. Es vēlējos,lai jūs padomājiet.

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 22. Jūlijs 2007, 23:11 
Lietotāja avatārs
Citēt:
[user]261791|Doberman|Lūdzu, esiet uzmanīgi uz ceļiem!!![/user]Mana laba drauga paziņa šodien gāja bojā uz ceļa. iespējams, ka ālējās, nēsājās, apdzina kolonnu, pārsniedza ātrumu un smagi riskēja. iespējams...
Ziniet...gan jau katrs ir bijis bērēs. Citiem tas saistās ar iespēju satikt sen neredzētus radus, labi paēst un atcerēties senus laikus. Bet iemesls tam visam ir zudusi dzīvība. Pats esmu bijis piecās bērēs. Četrās no tām mira gados vecs cilvēks ar dažādām kaitēm un nogurumu no dzīves. Bet kad mirst jauns cilvēks, kuram visa dzīve ir priekšā... tas ir savādāk. Padomājiet cik dzīvība ir trausla un kādas tam ir sekas.
Mājās gaida meitene, maz dēlēns, kuram tik daudz vajadzēja iemācīt. Vecāki, kuri gaida atbalstu grūtā brīdī. Draugi, kolēģi. Padomājiet vai ir vērts steigties, pārsniegt ātrumu par nieka 20-30 km/h uz pāris sekundēm vai minūtēm ,lai galamērķī nonāktu par 10 minūtēm ātrāk. Tas ir muļķīgi...tas ir risks, kur cilvēks riskē ne tikai ar savu dzīvību, bet arī ar citu dzīvībām. Jo biežāk avārijās iesaistās vis maz divas mašīnas. Un otrajā mašīnā arī ir dzīvi cilvēki ar ģimenēm, ar savu dzīvi! Un viņi nav nemaz vainīgi,ka kādam ir jāsteidzas.
Padomājiet kam ir uzstādīti ātruma ierobežojumi. Ne jau naudas slaukšanai sodu veidā. Nē...lai pasargātu jūsu dzīvības.
Es pats esmu ar auto pabijis neskaitāmās avārijas situācijās, kur tikai Dieva pirksts ir paglābis no smagām sekām. Un ticiet man, es par sekām domāju tikai pēc tam. Bet pirms tam man galvā ir domas par steigu, par kaut kādu sēni uz ceļa,kas velkās uz 90 un bremzē tos,kuri var braukt uz 110.
Ziniet...mirt uz ceļa ir muļķīgi.Bet tā ir un paliek nāve ar visām izrietošām sekām.
Lūdzu, brauciet uz 90 pa šoseju un neapdzeniet tos,kuri brauc lēnāk. Bet tie,kuri nevar pabraukt ātrāk, respektējiet pārējos un pabīdieties maliņā vai brauciet kad ir mazāk intensīva satiksme. Un neapdzeniet kolonnas. Tas ir pārāk bīstami un nav lietderīgi, jo laiks ko ietaupīsiet ir pārāk niecīgs. Padomājiet par to, lūdzu,lūdzu!!!
P.S. Esmu daudz te rakstijis, jo sirds pilna. Es jūtu,ka pārdzīvo mirušā tuvinieki. Ir attieksme uz ceļa aizgājusi par traku :(
P.P.S. Komentēt šo topiku nav obligāti. Es vēlējos,lai jūs padomājiet.

:iagree:

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 07:55 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Oktobris 2004, 15:15
Atbildes: 917
Pilnībā piekrītu visam rakstītajam, 10 minuutes ietaupītas ceļā neizsaka neko. Labāk 10 minūtes vēlāk ierasties darbā nekā pēc piecām minūtēm atrasties morgā!

:?

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 09:08 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

piekrītu visam...... braukšana pa šosejām uz 130 km/h ieteupīsi maximāli 15 Min....diez vai ir tā vērts...

BET dažķārt tu pats vari uzmanīties, bet nezini, ko citi darīs..... :cry:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 09:19 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Maijs 2006, 05:19
Atbildes: 2188
Atrašanās vietas: Latvija, Jūrmala, Dzintari
Mašīna: Automobīli
Bet liktens bij lēmis,
Pa ātru Tu brauc,
Vairs neziedēs rozes, un nepukstēs sirds...
kaut kā tā.

Nu tā viņš ir, bet diez vai `varēs iestāstīt to visu kādam, kas skrien..

Savulaik braukājot pa Krievijas ceļiem (vairāk gan pie Ukrainas), uz ``koļčikiem`` pa vidu bija betona postamenti, uz kuriem tad par biedu un info pārdomām, bija uzlikti ``nodauzīti auto``....
Varbūt mums ar tā vajag?

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 09:52 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 11. Aprīlis 2007, 14:07
Atbildes: 392
Mašīna: A150 w169
Jā tā viņš ir. Bet vai vakar vakarā kāds nebrauca uz Rīgu no Jūrmalas caur Spuņņciemu? Vot tas ir pašiznīcināšanās tieksmes apliecinājums. Brauc kolonna no Slokas līdz pašai Jūrmalas šosejai, viens aiz otra, vidējā distance kādi 20-30m. Visa tā kolonna raustās no kādiem 60 līdz 100km/h. Visu laiku ir kaut kādi, kas ir krutāki par pārējiem un močī garām un spraucās iekšā. Apdzīt kādu, kurš brauc uz 90 vai pat 120km/h nav nekas, ja tu nevienam netraucē, bet šitādās situācijās, kad nav kur apdzīt, tie "krutie" pēc kāda laika sāk besīt. Varbūt kādam ir kāda metode, kā izturēt šādu braukšanu?

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 10:21 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Maijs 2006, 05:19
Atbildes: 2188
Atrašanās vietas: Latvija, Jūrmala, Dzintari
Mašīna: Automobīli
Mazliet pārtulkojot seno acteku:
- kuprainu cilvēciņu tikai zārks iztaisnos!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 12:01 
Lietotāja avatārs
tas laikam baltic beach party... kas tur darījās uz ceļa... ārprāts, reizēm bija tā, ka kāds "braucējs" izlīda peretējā joslā un gāja uz sadurmsi ar maršruta autobusu pilnu ar cilvēkiem. Es pat nezināju kur dēties uz ceļa. :jawdrop:
Tajā pašā piekdienā braucu atpakaļ no Liepājas. Ceļa malās mētājās auto grāvjos un arī sadegušu auto vraki.

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 15:44 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 04. Decembris 2006, 13:57
Atbildes: 2784
Atrašanās vietas: LV, Vlm.
Njāā piekrītu!Lietā noder vecais labais teiciens lēnāk brauxi tālāk tixi!
Arī es neesmu no tiem
loti godīgiem atsīšos ka ir sanācis pārsniegt ātrumu(kuram gan nav), arī vienā autoavārijā cietu(kā blakus sēdētājs), un pēc tās reizes kad iedomajos to mirkli kad ielidojām kokā, viss tā kā sastingst un negribas vairs braukt ātri!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Jūlijs 2007, 16:10 
Lietotāja avatārs
Man patīk ātrums un gandrīz vienmēr braucu ar daudz lielāku ātrumu nekā atļauts,taču nekad neesmu izraisījis avārijas situāciju,daudzreiz esmu apdzinis kolonnu jo viņi kustās ar 80km/h un brauc viens aiz otra,starpā nav kur iespraukties! Ja reiz atļauts 90 tad arī tā brauciet,ja nē,tad ievērojiet distanci! 3 gadi atpakāļ mans labākais draugs gāja bojā avārijā Biķernieku un Lielvārdes krustojumā ātrums bija virs 150! Uzskatu,ka avāriju iemesls mazāk ir ātrums nekā pārgalvība!

Uz augšu

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 39 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 0 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012