Publicēt atbildi

MB A (W168)

13. Jūlijs 2011, 15:46

nu labi, lai būtu tā aizture, bet nu baigi bēdīgi velk, pirms gada bija kudi labāk... ko ar to darīt?

MB A (W168)

28. Jūlijs 2011, 21:06

Man bralim bija 2005g 160 dizelits niprs eda 5litri bet par zemu lv bedrem riga jauzmanas pie ietvem nenormali. Nupat atklajas ka 2005g mashinai baka ir no metala un pil ,nonema, sarusejusi caura.. Omg.. Auto ne sists lv pirkts domenika. Sis pardeva.

MB A (W168)

28. Jūlijs 2011, 22:49

Kolēģis vienu laiku brauca ar A-Klasi, bija nopircis izcilā stāvoklī, lietoja maršrutā Rīga-Kandava-Rīga. Ātri vien pārdeva un atgriezās pie normāla formāta MB. Daudz neko nekomentēja, bet varēja saprast, ka šosejām un ziemai tas pilnīgi garām.

MB A (W168)

29. Jūlijs 2011, 01:34

07 December 2010 00:36:49 Versipellis rakstīja:
A140 man interesētu kā ikdienas automobilis pilsētai.
Tomēr vairāki kolēģi un paziņas, kuriem pašiem tāds ir, brīdināja, ka neesot nemaz tik ekonomisks un ritošajā daļā izturīgs. It sevišķi pēc apm. 200 000 km sākot viss jukt nost lavīnveidīgi. Un pilsētā iekļauties zem 8 litriem neesot vēl izdevies, ziemā tā ap 9-10, ne mazāk...
Konkrēti A140 īpašnieki vēl minējuši sekojošus mīnusus:
- lētā plastmasa salonā un viegli lūztošās plastmasas detaļas,
- augstais trokšņu līmenis salonā,
- elektronikas bojājumi: slēdzīši, klimatkontrole un "tetra" spidometra kompī.
- salīdzinoši sliktās gaitas īpašības, auto drebelīgs, ciets un LV ceļos kratīgs.
- ļoti jūt sānvēju.
Esmu jautājis par nestabilitāti, to gan īpašnieki noliedz, saka, ka neesot nestabilāks par C-Klasi.
Man šis jautājums aktuāls, rēķinoties ar min. prognozēto recesiju -20% jau nākamā gada sākumā, benzīna cenām, progresīvajiem nodokļiem utt. Ikdienā pa Rīgas sastrēgumiem dzenāt 5.0 litru limuzīnu nav prāta darbs :D

Par 200 t km remontiem daudz nezinu bet pārējais ir ļoti precīzi

Pašam man pie mājas stāv w210 4matic (jau gadu tapēc, ka UK nereģistrēts) un ikdienā pārvietojos ar Mazda 6

Man nezin kapēc jau sen bija nepārvarama vēlme iepazīties ar A class un iegādājos te vienu ar domu izbaudīt MB minimum/maximum ...un ir nežēlīgs aplauziens. Godīgi sakot tas ir drausmīgs dranduļets, pēc pāris dienām būs svaiga apskate un bye bye.

Pieļauju, ka pa centrālajām Berlīnes ielām doties nesteidzīgos izbraucienos uz kindergarden ir ok bet UK ceļu kvalitāte visā valstī daudz neatšķiras no ielu seguma kvalitātes Jelgavā tapēc kratīšanās, drebelēšanās un visāda veida svārstīšanās ir vienkārši neizturama + vel tie drausmīgie ādas sēdekļi, kas A class ir pielīdzināmi sēdēšanai uz koka soliņa ...un tā smieklīgi tieviņa stūrīte, kuru turklāt nevar sev pievilkt tuvāk, dēļ ka savukārt tā pamatīgi jaizstiepj rokas ...un uz stūres ir tikai viena poga(MB!!! un 2000 gada aparāts!!!), kas paredzēta loģiski, ka taures kontrolei. Un pats drausīgākais - pūš nost no ceļa. Ilgstoši braukt uz 85mph (ap 140 kmh) ir ļoti apgrūtinoši ...un vel un vel

Nenoliedzu auto ir ļoti praktisks no visiem aspektiem - auto gabarīti, sēdekļu transformācijas iespējas utt tomer nezinu par tiem plīsieniem un remontiem. Sēdēšanas pozīcija no ceļa pārskatāmības viedokļa ideāla bet no tā savukārt ta drebelēšanās

UK nodarbojos ar lietotu auto tirdzniecību tādēļ ir sagadijies pabraukāt ar vienu otru TĀDU BRAUCAMO, par kuru lepnajos LV laikos pat pasmējies nebūtu tapēc droši varu teikt - šobrīd ir plaša pieredze.

Un godīgi - pēc pārliecības esmu MB braucējs, ar Mazdu braukāju tikai tapēc, ka pagaidām sakarīgs MB pa rokai nav gadijies.

Tomēr mans ieteikums jebkuram - izvairīties no tā experimentālā misēkļa (w168). Ja salīdzina līdzīgu izlaiduma gada autiņus tad Nissan Micra vai Peugeot 106 vai Toyota Yaris ir labāka izvēle. Micrai gan ir jāpiekonstruē stabilizātora stienis priekšējai asij, kas tur dīvainā kārtā standartā nav ieprojektēts bet tas ir iespējams un cilvēki to dara to ņemot no jaunāka modeļa.

Un rezumējot - varbūt mans ieteikums liksies jocīgs bet padzīvojot praktiskajā valstī UK tas Latvijas luksusa pampums ir nedaudz atlaidis. Kaut kā stulbi sanāk bet tādi 106 un Micras un Yaris ir tīri braucami aparati.

Bet tas tā, subjektīvi protams. Cits piecieš Micra cits A class
Pēdējo reizi laboja mcgaiver - 29. Jūlijs 2011, 01:48, kopā labots 1 reizi.

MB A (W168)

29. Jūlijs 2011, 11:47

Uz šosejas ir bailīgāk gan, jā, jo salīdzinoši nekāda piekare nespēj kompensēt LV ceļu jaukumus tik labi kā Versipeļļa W140, mans C124 utt.

Tīrs pilsētas auto ar opciju, šad un tad izbraukt ārā no pilsētas.

P.S. neticu, ka Yaris un Micrai nav trūkumu.

MB A (W168)

29. Jūlijs 2011, 12:32

Yaris ātri aizgāja , bija uz pāris dienam nepaspēju izpētīt

Micra - ka jau teicu, grīļojas līkumos jo standartā nav stabilizātora priekšā. Tas gan bija tā pārliecinoši jūtams tikai braucot tur četratā. Kopumā liekas ka braukšana bija patīkamāka.

106 - gandrīz ideāls, ja ta var izteikties par auto kas patiesība vairāk būtu uzskatams par pārvietošanās līdzekli. Šos esmu notirgojis vairākus. Divdurvīgais izskatās labāk (bet divas durvis), galvanais lai ir stūres pastiprinātājs (mēdz nebūt), neko vairāk par 1.1 motoru tādam nemaz nevajag (ir arī lielāki)

Ir jau vel arī Clio Saxo (tas pats 106 tikai briesmīgāks) utt.

Manā skatijumā salīdzinoši labākais variants ir 106 pēc 2000 gada ar 2 durvīm, stūres pastiprinātāju un body coloured bumpers. Noteikti, ka mazāks degvielas patēriņš nekā A class, labākas gaitas īpašības un ērtāka vieta pie stūres, kā arī nesalīdzināmi vienkāršāka uzbūve, no ka savukārt niecīgas uzturēšanas izmaksas.

Vienīgais 106 mīnuss varētu būt tāds, ka cik atceros, tad LV uz tādiem auto visi ar pirkstiem rāda. Te UK gan dzīve viegla, visiem viss vienalga

:)
Pēdējo reizi laboja mcgaiver - 29. Jūlijs 2011, 12:39, kopā labots 1 reizi.

MB A (W168)

29. Jūlijs 2011, 12:45

Fiat Panda tik un tā rullē :D

MB A (W168)

29. Jūlijs 2011, 12:46

Njā, bet kas ar drošības aspektu ? :) 106 ir Sandwich tipa uzbūve ?

No pārdošanas viedokļa 106 etc.pārdot ir nesalīdzināmi vieglāk- tur šaubu nav. Un arī mentalitātes aspekts ir vietā.

MB A (W168)

29. Jūlijs 2011, 13:04

To drošību daudz pētijis neesmu bet vismaz airbag jau visiem iepriekš minētajiem ir.

Es domāju, ka Panda reāli rullē, vajag tikai īsto modeli. Sensenos laikos Italijas kalnu apvios maniju tādu exotiku, kā Panda 4x4. Tas varētu būt kas interesants, ar tādu iebraukt Ādažu poligonā piemēram

MB A (W168)

29. Jūlijs 2011, 13:26

Panda 4x4 nav exotika, bet realitāte :D
Pie dīlera var dabūt jaunu Panda 4x4 ar 1.3 dīzeli pa 10 000 eur. Komplepktācijā vēl nāk klimats, el.logi un vēl kaut kādi sīkumi. Kruts!
Publicēt atbildi