13. Novembris 2014, 19:20
Sveiki!
Šodien tika iegādāts 98.gada A140 ar 355 000km nobraukumu. Neticēju, ka viņš tik daudz ir spējīgs noiet, bet redz kad ir..
Pēc pirkuma atklājās dažas nepatīkamas lietas:
Ir novērojama klaboņa kuras biežums pieaug reizē ar ātrumu. Ir idejas?
Un nākamā lieta ir smaga stūrēšana, laikam beigts stūres pastiprinātājs, ne?
14. Novembris 2014, 09:28
Stūrei jāgriežas "ar vienu pirkstu",pat uz vietas stāvot. Tur kaut kas nav kārtībā ar pastiprinātāju.
Klaboņa...tur var būt jebkas...Jāmēģina noteikt,no kurienes tā nāk. No kuras vietas.
14. Novembris 2014, 13:46
Ļoti iespējams, ka klaboņa ir saistīta ar stūres griešanās problēmām. Labāk neatliec servisa apmeklējumu, lai apska'tās kas un kā. Ja klaboņa saistīta ar braukšanas ātrumu, tad iespējams, ka riteņa gultnis būs kāds izjucis. Skaties, lai ritenis vispār nenokrīt nost.
14. Novembris 2014, 13:56
Sieva saka, ka troksnis nākot no aizmugures.
Šoreiz nāksies iztikt bez servisa, jo esmu aizceļojis līdz Disseldorfai un te servisa apmeklējums izmaksās tikpat cik mans auto
14. Novembris 2014, 14:07
SoWhat rakstīja:Sieva saka, ka troksnis nākot no aizmugures.
Šoreiz nāksies iztikt bez servisa, jo esmu aizceļojis līdz Disseldorfai un te servisa apmeklējums izmaksās tikpat cik mans auto :D
Servisa apmeklējums tik daudz nemaksā, mazos servosos saprātīgas cenas. Noplīšana uz bāņa jau gan maksā — palīdzības izsaukšana vien 400 EUR, ja auto vēl kaut kur jāved...
14. Novembris 2014, 14:08
A klasei vispār ir aizmugurējā vai priekšējā piedziņa?
Redz, ja klab palielinot ātrumu, tad ļoti iespējams, ka tās lietas, kas rotē, zaudē savu centru. Tādā veidā nekur tālu netiksi!
Ja A klasei ir priekšējā piedziņa, tad aizmugurē nekā vairāk par rumbas gultņiem nav. Ja aizmugurējā piedziņa, tad vainas var meklēt vēl pie pusasīm, reduktora, u.t.t.
14. Novembris 2014, 14:14
Priekšas piedziņa.
Pašam reiz tā bija, kad suports bija kaut kādu iemeslu dēļ atskrūvējies no stiprinājuma vietas, ilgi meklēja, līdz pamanīja tādu dīvainu defektu. Bet tas tāds ārkārtas gadījums, diez vai būs arī šajā reizē.
14. Novembris 2014, 14:16
Starp citu, ja braukāsies ar beigtu stūres pastiprinātāju, tad atgriežoties var tajā sistēmā vairs nebūt ko remontēt. Bet A-klasei tas var nozīmēt motora ārā celšanu un pamatīgu jaukšanu. Arī remonts, kas pielabojot Vācijā var izmaksāt mazāk kā kapitāli labojot Latvijā.
14. Novembris 2014, 14:25
Mizx rakstīja:Priekšas piedziņa.
Pašam reiz tā bija, kad suports bija kaut kādu iemeslu dēļ atskrūvējies no stiprinājuma vietas, ilgi meklēja, līdz pamanīja tādu dīvainu defektu. Bet tas tāds ārkārtas gadījums, diez vai būs arī šajā reizē.
Suportu pārbaudīt vajadzētu gan!
Paņem ar rokām riepu aiz augšējās daļas un pamēģini stingrāk iekustināt uz iekšu/āru. Ja sajutīsi klaboņu, tad vismaz redzēsi kurā virzienā skatīties.
14. Novembris 2014, 15:11
Par stūres pastiprinātāju - atklāju interesantu lietu. Iedarbinot mašīnu viņš strādā, bet pēc pāris sekundēm nopīkst panelis un stūres pastiprinātājs atslēdzas.
Man te pie rokas ir VW diagnostikas kabelis, šitas neder arī Mercedesiem? Ja der, tad ar kādu softu?