Publicēt atbildi

Re: Gāzes sistēmas un tehniskā informācija

09. Novembris 2014, 18:11

Vecais jau teica, BS tas irīdijs vien ir. Parastās ir o.k.

10. Novembris 2014, 08:44

karlis m rakstīja:Kādas vēl idejas par slāpšanu tukšgaitā dēļ papildus radītās slodzes (stūres pastiprinātājs un elektropatērētāji)?

Tiesa gan, man sagāzēts ir ar "4 paaudzes" iekārtu - sprauslas + kompis. cik liels patērētājs ir gāzes iekārta? ar benzīnu tukšgaita man ir stabila kā no rūpnīcas.

Stājies pulciņā! :D
Man arī 4 paaudzes iekārta LPG Power lika. Tā pati problēma, ka ieslēdzoties papildus patērētājiem slāpst nost. Manā gadījumā tie ir kondicionieris un mehāniskais ventilators.
Pārāk gari un bezjēdzīgi te visu to rakstīt. Esmu pamanījis, ka degmaisījums mainās - citreiz treknāks, citreiz liesāks. Nezinu vai pats izpildījums, mehāniskās daļas nav labas, vai kas cits. :hvz:
Pagaidām vēl cīnos ar to jautājumu. :)

11. Novembris 2014, 08:40

Šeit atradu attēlotu vārsta atvērumu, atkārībā no pievienotās strāvas - http://mbworld.org/forums/e-class-w124/ ... ltage.html tikai nezinu vai un kā pats es šo varētu pārbaudīt uz sava auto, lai novērotu dažādus mērījumus, kamēr dzinējs strādā.

Ko domājiet par šādām versijām un jautājumiem?
1) gāzes iekārtas (kompis, sprauslas un vēl kaut kas) darbībai nepieciešamā papildus strāva rada pārāk lielu slodzi sistēmā (no elektrības maz saprotu, pamatojuma šim nav :D )
2) zinu, ka uz viena drošinātāja ir OVP (over voltage protection) relejs, ABS, meh.špricei kaut kas (CFI - constant fuel injection) un tukšgaitas vārsts (ICV - idle control valve). Vai šie visi kaut kā var savstarpēji ietekmēt cita darbību?
3) vai kaut kas varētu būt saistīts ar ģeneratoru, diožu tiltiem vai vēl kaut ko tādu?

11. Novembris 2014, 10:16

Tajā adresē man neko daudz nerāda. Vai tur ir jāreģistrējas?

13. Novembris 2014, 00:03

Šeit būs ekrānšāviņi no tā foruma. Tur ir apraksts par tukšgaitas vārstu un attēlots tā atvērums atkarībā no sprieguma.
Attēls
Attēls
Attēls

13. Novembris 2014, 10:15

Te droši vien, ka ir iemesls paštukot tuvāk par sprieguma svārstībām!
Cik voltus testers Tev uzrāda brīvgaitā ar ieslēgtām gaismām un salona ventilatoru uz otrās pozīcijas?

13. Novembris 2014, 14:57

Tad sanāk ka aukstam motoram atvērums ir pilnībā vaļā jābūt no 7-10 voltiem, uzsilis 90 grādi 4.5.6? vai 1 un 2. Vīkendā mēģināšu mēģināšu pamērīties.
Runājot par manu m103 pamaniju jaunu problēmu, pēc mana gatera (skat postu ar savilktu kartera ventilāciju) aukstu ilgi jāgriež kamēr pielec un tad uzreiz tik 500rpm un palēniņām ceļas līdz 1100 grādiem.

13. Novembris 2014, 19:29

Nedomāju ka tur ir tik vienkārši ar voltāžu viss. ECU noteikti tukšgaitu regulē izmantojot PWM (pulse with modulation), un tādā veidā tas kompensēs jebkādus strāvas kritumus sistēmā noturot mērķa rpm, tas ir mainot pwm duty cycle. Ke Jetronic tukšgaitai jāzina rpm, motora temperatūra, tukšgaitas stāvokļa slēdzis un potenciometra stāvoklis uz gaisa mērītāja sāna. Ja jums braucot uz gāzes gaisa lāpsta špricē brīvi lēkā (dozators bez degvielas spiediena) tad tas varētu būt iemesls ka tukšgaita nestrādā un nekompensē voltāžas kritumus. Vienkāršs risinājums varētu būt manuāli griezt skrūvi tukšgaitas vārstam (minimālo atvērumu), bet tad siltam motoram iespējams būs augstāka tukšgaita.

Tik pat labi problēma var būt degmaisījuma nevis gaisa pusē. Gāzes ecu nekompensē strāvas izmaiņas savos gāzes iesmidzināšanas aprēķinos un ieslēdzot papildus patērētājus sprauslu iesmidzes laiks samazinās. Neesmu informēts par gāzes ecu darbību.
Piemēram MS2 ECU ir šādi logi tam pasākumam:
Attēls

17. Novembris 2014, 23:16

Paldies, ka dalījos ar šo info un domugraudiem. Tas palīdz padziļinātāk izprast notiekošo un nenotiekošo! :super:
Samērīju savam auto lādēšanas voltus:
Uzsilis un pabraukts auto ar tikai ieslēgtu radio un salona gaismām tukšgaitā - 14,1 V
Ieslēgtas tuvās tuvās gaismas + salona ventilators uz 2.ātrumu - 13,4-13,6 V. Pēc katras uzgāsēšanas mazliet nokrītas, tad lēnām izlīdzinās.
Ar katru nākošo elektro-patērētāju strauji krītās:
ar ieslēgtiem miglas lukturiem 13 V
ar ventilatoru uz pilnu klapi 12,6 V
ar vēl ieslēgtiem tālajiem lukturiem knapi 12 V

Kolīdz nokrītas zem 13 V, ar gāzi tukšgaitā slāpst. Virs 13,7 Voltiem nenoslāpst nekad.

Ar benzīnu šie mērījumi ir par 0,05-0,1 V augstāki, bet tikai dzinējs turpina rūkt.

Dzinējam darbojoties ar gāzi K-Jet'a lāpsta ir nospriegota, tā kustās tikai pie vakuma palielināšanās.

Ceturtdien darbošos garažā, tad pie reizes samērīšu kādus voltus atšķirīgās situācijās dod tukšgaitam vārstam.

18. Novembris 2014, 10:29

Pārslēdzoties uz gāzi, benzīna sūknis turpina griezt?
Šī voltu svārstība šiem auto laikam ir normāla parādība. Manējam W124 ir kaut kas līdzīgs. Ģenerators ir 70A. Ģeneratoru biju remontējis, nomainīju uz citu 90A, nekas nemainās. Kamēr testeri klāt neliec, prāts ir mierīgs, jo akumulators ārā nelādējas. :)
Voltu kritums visticamāk, ka ir saistīts ar nosacīti zemiem tukšgaitas apgriezieniem, ko iespējams var nedaudz kompensēt pagriežot nedauz vairāk brīvgaitas vārstu.
Publicēt atbildi