Publicēt atbildi

Re: Gāzes sistēmas un tehniskā informācija

02. Decembris 2013, 18:25

1999. gads Forester 2.0 turbo s.

02. Decembris 2013, 18:34

miza rakstīja:1999. gads Forester 2.0 turbo s.

Tam motoram nav kompensatoru vārstiem un viņi sēdīsies, pēc kaut kādiem 10-tiem tk var sākt parādīties brīvgaitas problēmas, tad derētu viņus pārregulēt, ja viņi ir regulējami un nav šeiboti, to gan es nezinu.
Par eļļu, mans uzskats ir tāds, ka viņa ir tikai un vienīgi lai viņu tirgotu ļoti šaubos vai no viņas ir kāda jēga. Lielāka labums ir no aizdedzes korektora, tikai jāskatās kas subāram par kloķenes devēju, no galvas nepateikšu.

02. Decembris 2013, 18:43

Man šķiet, ka viņam arī manuālī ir teikts, ka jāpieregulē vārsti, tik neatceros pie cik km.
Ok, nu skaidrs par to eļļu.

02. Decembris 2013, 18:47

Hondām ir 40 tk, ar gāzi derētu biežāk. Bet par korektoru ir vērts padomāt, labākais ir Stagam

02. Decembris 2013, 19:14

Ko tas korektors dara?
Kā viņš izskatās, varbūt jau man tāds ir uzlikts!?

02. Decembris 2013, 19:24

Iekopēju no Stag manuāļa
Процессо угла опережения зажигания это микропроцессорное устройство для изменения угла 
опережения зажигания двигателя, работающего на газовом топливе, LPG или CNG.  
Из‐за высокого октанового числа газовых топлив, время сгорания воздушно‐газовой смеси 
дольше, чем время сгорания воздушно‐бензиновой смеси. Зажигание смеси при питании газом 
должно произойти раньше, чем это имеет место при бензине. Установка процессоа угла 
опережения зажигания улучшает эластичность двигателя на газовом топливе, приводит к 
уменьшению расхода газового топлива.
Процессо угла опережения зажигания включается в цепь датчика положения коленчатого вала и 
дополнительно в цепь  датчика положения распределительного вала (в опционе). Он генерирует 
сигнал от бензинового компьютера, который опережает на несколько – до полутора десятков 
градусов сигнал с датчика, что приводит к дополнительному опережению впрыска топлив и 
зажигания на этот угол.

02. Decembris 2013, 20:51

Apmēram skaidrs, cik tāds brīnums maksā vispār?

02. Decembris 2013, 21:05

Es gan ieteiktu likt to eļļošanu. Lai gan pati eļļa ir diezgan dārga, tomēr uz to daudzumu, cik viņa tur pil, nekas dārgs nesanāk.
Cik man ir zināms, tad tur tiek lietota speciāla eļļa, kas iztur augstu temperatūru un cilindrā nedeg. Eļļa ir domāta, lai apvilktu vārstus ar eļļas plēvi, kura nodrošina labāku blīvējumu ar vārsta sēžu, kā rezultātā vārsti labāk nodzesējās. Ņemot vērā, ka gāzei ir augstāka degšanas temperatūra, iepriekš aprakstīto vārstu regulācijas nepieciešamību, kā arī ražotāja rekomendācijas, neredzu nekādu jēgu tās neievērot.
Skaidrs, ka neuzliekot eļļošanu nekas jau nenotiks uzreiz. Bet ilgtermiņā, ja gadās izdeguši vārsti, nez vai šo defektu spēs saistīt ar neuzstādīto papildus eļļošanu.
Pēdējo reizi laboja Benzman - 02. Decembris 2013, 21:08, kopā labots 1 reizi.

02. Decembris 2013, 21:05

http://nagaz24.pl/stag-tap-01-ignition- ... ,p,en.html

02. Decembris 2013, 21:21

Rīt sarunāju uzlikt man uzpildi aiz benzīnbākas vāciņa, nevar saprast, likt nelikt arī to eļļošanu. Būs jānosapņo laikam.
Publicēt atbildi