22. Aprīlis 2012, 13:25
Sveicināti skeptiķi, dabas mīļi un tie, kuriem rūp Pandu saglabāšana!
Aparāts: Mercedes-Benz E220 coupe virsbūves kods C124
Izlaiduma gads: 1993 maijs jau ar facelift.
Dzinējs 2,2 16V (mazā plīts) ar elektronisko degvielas inžektoru.
Uzstādīta gāzes iekārta šajā iestādē
http://www.m7sport.lv/ (šefi Vecais & Ūdrītis)
Par šiem čaļiem man nav komentāru, manuprāt, labāki par viņiem nav. Katra uzstādītā detaļa pārbaudīta, apčubināta, aplaizīta. Virsbūvē vietas, kurās tika veiktas jeb kādas korekcijas, tika pienācīgi apstrādātas, lai neveidotos korozija. Varu piebilst, ka tika apmierinātas visas manas kaprīzes un dažviet pat labāk nekā tika prasīts. Viss ir rūpīgi noslēpts, nostiprināts un salikts pats labākais, ko mans standarta dzinējs prasa.
Uzstādītais gāzes reduktors nodrošina līdz 230hp, kaut gan manam konkrētajam modelim ir tikai 150hp.
Sprauslas - pie gāzes uzstādītājiem pazīstamas, kā „MATRIX HD”
Gāzes tanks, jeb balons – atrodas bagāžas nodalījumā, rezerves riteņa vietā. Tilpums 50L iepildīt varu no 39,88 – 40 litriem LPG, atkarībā no uzpildes vietas - iestādes.
Iepildīšana – tam paredzētajā vietā (aiz degvielas bākas vāciņa), ārpusē pilnīgi nekādas pazīmes, kas liecinātu par gāzes iekārtu automobilim.
Ieskatoties salonā, ja nebūtu gāzes iekārtas kontrolmērinstrumentu panelis un vadība, arī nekādas pazīmes, ka ir gāzes iekārta automobilim.
LPG patēriņš, pēc vairākkārtīgas kalibrēšanas 13l/100 pilsētā, braucot pa Rīgu, ārpus pilsētas 10l uz 100 kilometriem. Varu piebilst, uz, doto brīdi braukāju bez lambda zondes. Zondes funkcijas veic lambdas zondes emulators. Šīs ir eksperimentāls un pagaidu risinājums, taču nekur nav teikts, ka turpmāk nepalikšu pie šī paša risinājuma, jo braucot ar auto, vai tas tiek barots ar benzīnu, vai LPG, nav nekādas starpības. Dažbrīd pat šķiet, ka ar LPG dzinējs strādā klusāk un gaita dinamiskāka.
Braukāju jau trešo mēnesi un esmu ļoti apmierināts