Publicēt atbildi

Gāzes sistēmas un tehniskā informācija

04. Marts 2012, 23:39

04 March 2012 23:32:42 vabo rakstīja:
tirgus ātri vien noreaģēs uz totālu gazifikāciju.

Protams, ja gāze būs lats, tad benzīns divi, bez šaubām.

04. Marts 2012, 23:44

Nu, vecos bezelektornikas dīzeļus viegli pārbūvēt darbināšanai ar cepamo eļļu, vismaz siltajā sezonā. Tam produktam konkurence pamatīga, cenas izrādīsies konkurētspējīgas. Mazliet upurēta dinamika, bet toties brauciens pa lēto, pats izvizinājos ar tādu.
Pēdējo reizi laboja Mizx - 04. Marts 2012, 23:44, kopā labots 1 reizi.

04. Marts 2012, 23:48

04 March 2012 23:44:09 Mizx rakstīja:
Nu, vecos bezelektornikas dīzeļus viegli pārbūvēt darbināšanai ar cepamo eļļu, vismaz siltajā sezonā. Tam produktam konkurence pamatīga, cenas izrādīsies konkurētspējīgas. Mazliet upurēta dinamika, bet toties brauciens pa lēto, pats izvizinājos ar tādu.

Tas ir ok :), bet pastāsti kāpēc gāze ir par 120% lētāka un kāpēc vairs tā nebūs

05. Marts 2012, 00:00

04 March 2012 23:48:07 Udritis rakstīja:

Tas ir ok :), bet pastāsti kāpēc gāze ir par 120% lētāka un kāpēc vairs tā nebūs
Nezinu, kur tieši tā ir par 120% lētāka. Un mani tas arī neinteresē, es ne par to runāju, ja nepamanīji. Tikpat labi vari jautāt, cik kaut kur maksā burgeris un cik tas maksās nākamgad.

05. Marts 2012, 00:03

Pag, mani burgeri neinteresē, es gribu zināt, kāpēc gāzes cena ir izzīsta no pirksta un kāpēc tas ir īstermiņa pasākums?

05. Marts 2012, 00:09

Nekad sho cepamas ellas strategjiju neesmu sapratis.... Ja vien pats nedarbojies pa rapshu un ellas liniju.
Ja nemaldos, tad ella daudzumos maksaja ap 50 sant. Litra... Uzpildit nezinu kur var, velc piekabi ar mucu lidzaas:D
Jauda zud... :( zem kapota lielaks gemurajs gandriz ka parastam gazautomobilim... Tad vel katreiz pec braukshanas parslegshanas atpakalj uz dieseli iztirot sistemu... Uz visa ta fona ne jegas, ne ekonomijas :D

LPG, only LPG :super:

05. Marts 2012, 00:22

05 March 2012 00:03:52 Udritis rakstīja:
Pag, mani burgeri neinteresē, es gribu zināt, kāpēc gāzes cena ir izzīsta no pirksta un kāpēc tas ir īstermiņa pasākums?
Lūk, tieši atradās raksts par to, ko teicu.

Īstermiņa pasākums? Tāpēc ka Eiropa ir nozombēta ar neatjaunojamo energoresursu lietošanu — t.sk. gāzes. Dienvidamerika sen brauc ar "cukurniedrēm", jaunām mašīnam viss no rūpnīcas priekš cukurniedrēm. Aizpagājušā gada ekskursijā pa Vācijas rūpnīcām šrotā rādīja, jau nobrauktu ūdenŗaža motoru grēdas, to ieviešana var būt pāris gadu jautājums. Bet mēs te stīvējamies par kaut kādu sviestu jeb neatjaunojamiem energoresursiem, kas ir tas pats produkts, tikai ar citu birku. Un pārējais ir pliks mārketings. Un tā ietekmē var teikt, ka es esmu stulbenis, jo braucu ar benzīnu, esmu stulbenis, jo esmu izvēlējies Apple produktus, esmu stulbenis, ka patīk dabīgas ādas izstrādājumi (kāds es slikts pret dzīvnieciņiem...) un tā var turpināt principā bezgalīgi, bet tas viss ir TIKAI mārketings, jo aiz tā visa kādam vienmēr būs personīgā ieinteresētība. Bizness, saproti, nav vairs naturālā saimniecība.

Paskaties tajā linkā ieliktajā kartē, kāpēc stratēģiski Eiropa baidās no gāzes — draud Krievijas monopls. Tāpēc stratēģiski par pareizāku uzskata meklēt dažādus citus iespējamos risinājumus, savukārt gan jau Krievija ir visieinteresētākā palielināt gāzes izmantošanu visās sfērās, ieinteresētāka kā naftas patēriņā. Nu, tā jau ir politika, bet neko nepadarīt.

05. Marts 2012, 00:25

un ko darīt cilvim parastajam, audzēt cukurniedres, ražot ūdeņradi? nē, rīt uzlikt gāzi. gāze ir vienīgā reālā un pieejamākā alternatīva benzīnam/dīzelim. Citu variantu, kā samazināt izdevumus mums nav.

05. Marts 2012, 00:30

05 March 2012 00:09:35 Roliss rakstīja:

Nekad sho cepamas ellas strategjiju neesmu sapratis.... Ja vien pats nedarbojies pa rapshu un ellas liniju.
Ja nemaldos, tad ella daudzumos maksaja ap 50 sant. Litra... Uzpildit nezinu kur var, velc piekabi ar mucu lidzaas:D
Jauda zud... :( zem kapota lielaks gemurajs gandriz ka parastam gazautomobilim... Tad vel katreiz pec braukshanas parslegshanas atpakalj uz dieseli iztirot sistemu... Uz visa ta fona ne jegas, ne ekonomijas :D

LPG, only LPG :super:
Nē, pārbūvē tikai sūkni un filtru, nekas vairāk nav jāpārtaisa. Viss pārējais paliek kā vecajiem dīzeļiem bijis. Vācijā dabūju pabraukāt ar tādu W124 300 TD sedanu, 1993. gada, jo tad vēl nebija elektronika, tās dēļ droši vien pārbūvēm jābūt lielām. Un nekāda muca nav vajadzīga — gāž pa tiešo degvielas tvertnē! Nekādi citi baloni, tvertnes, nekas nav vajadzīgs. Tā kā konkrētais šādi taupīja nereģistrējot pārbūvi, tad uz TA salika visu vietā, tvertnē ielēja dīzeli un aiziet! Dīzeli vajadzēja tikai TA iziešanai, nekam citam. Esmu pārliecināts, ka to auto Bra4 arī sastapa, varbūt arī ir braucis, nezinu. Dinamikas zudums proporcionāli līdzīgs kā vecajām gāzes iekārtām.

05. Marts 2012, 01:01

Ēm.. Tā teikt - mani 2 santīmi:

*) Amakatanav LPG = propāna butāna maisījums ir blakusprodukts, ko iegūst pārstrādājot naftu. Beigsies nafta -> beigsies dīzeļi, benzīni -> beigsies LPG.

Pagājšgad ar Ūdri un Veco bijām Berlīnē, gāzes izstādē - 90% aktualitātes ir ap CNG = metānu = dabasgāzi (ja ir centralizēta gāzes apgāde mājās, mēs tieši ar metānu cepam kartupeļus) Labs jautājums, kāpēc Eiropā tieši šis gāzes veids ir tik populārs.

Tuvāk pie mūsu kaimiņiem. Viļņā un droši vien arī citās Lietuvas pilsētās sabiedriskie autobusi brauc ar CNG. Nesaprotu mūsu bāliņu izdevīgumu aizklapēt ciet visas CNG uzpildes stacijas. Tagad Rīgas satiksme ar kaut kādiem hibrīdiem krāmēsies. Smieklīgi. Būtu kaut uz kādu rapsi spieduši, ko tepat var izaudzēt.

*) Vabo kāpēc Polijā, Holandē, Itālijā nereaģē? LPG braucēju procents minētajās valstīs iespaidīgs.

Amakatanav piemērs par tax free iebraukšanu Londonā ar LPG raisa jautājumu: vai mūsdienās populārajiem hibrīdiem ir kādas atlaides? :)
Publicēt atbildi