Foruma saturs » Modeļi » G, GLK, GL, M, ML » W163 » Ātrumkārbas
|
Lapa 1 no 1
|
[ 7 ieraksti ] |
|
| Autors |
Ziņojums |
|
Roliss
|
Tēma: Neslēdzas automāts Atbilde saņemta: 14. Augusts 2014, 17:21 |
|
Pievienojies: 23. Aprīlis 2008, 17:56 Atbildes: 566 Atrašanās vietas: Latvija, Jelgava, Madona
Mašīna: w163
|
|
Sveicinati, ML 320 1998. g. Problēmas ar kārbu vai vadību viņai. Mersis amerikānis, automats ar 3.2 (M112) motoru benzins/gāze (BRC vecā 4. paaudze).
Simtomi: Liekot draivā (D) vai reversā (R) jūtams mazs sitiens, neieslēdzas kā agrāk pakapeniski maigi. Un neatkarigi no tā vai slēgājam atrumus (1,2,3,4) viņš tur vienā vienigā un ceļoties apgriezieniem nesledz nākošo. Apmeram 5 000 apgr. pie 80 km/h. Pec tā spriežot, iespējams, ka vislaik ir kaut kads avārijas režīms un tas varetu būt 2. pārnesums. Pazeminatie (Low Range) slēdzas un pie pazeminātajiem iztekti jut sitienu liekot (D) vai (R). Ja noslāpejam motoru atstājot (D) un ieliekot (N) iedarbinam, atkartoti liekot (D) vai (R) nereaģē, it kā ir vel aiz vien (N). Ieliekot (P) un atkartoti (D), tad aiziet. Jāpiemin, ka iepriekš un šobrid problemas ir arī ar motoru, konkretāk gāzes iekartu, kāda sprausla vai kas tads dažbrid nenostrādā, motors aiziet tadā kā avarijas režīmā un nav jaudas un no zaļas gāzes darbibas indikācijas nav iespejams pariet uz sarkano benzina darbibas indikāciju, jo ir iestrēdzis oranžajā gaidīšanas režīmā. Lai parslegtos, auto jānoslāpē un jāiedarbina pa jaunu, tad viss it kā "restartējas" un aiziet, jauda arī parādas un "bubināšana" lidz 3 000 apgr. pazudusi. Šobrid gāzes problēmas būtu mazsvarīgākais, jo nav skaidribas ar automātu, kas notiek. Vai tas nav savstarpēji saistīts automātam ar motora gāzes problēmām.
Ir kadi ieteikumi un vai šiem vecajiem MLiem vispar ir tadi karbas avārijas režīmi vai man nelaimigā kartā nobruka automats?
_________________ Mob. 27464381
|
|
 |
|
|
Mizx
|
Tēma: Re: Neslēdzas automāts Atbilde saņemta: 14. Augusts 2014, 17:51 |
|
Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15 Atbildes: 22073 Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
|
|
Pēc apraksta spriežot ar automātisko kārbu viss varētu būt kārtībā. Mazs sitiens pārslēdzot šajā gadījumā neko nenozīmēs. Domāju, ka sākumā tiec galā ar motoru un tikai tad skaties uz kārbu. Jo tas tiešām var būt avārijas režīms, tiem gadiem noteikti.
|
|
 |
|
|
Roliss
|
Tēma: Re: Neslēdzas automāts Atbilde saņemta: 14. Augusts 2014, 18:01 |
|
Pievienojies: 23. Aprīlis 2008, 17:56 Atbildes: 566 Atrašanās vietas: Latvija, Jelgava, Madona
|
|
Aizmirsu piebilst, ka nesledzot gāzes iekartu, darbinot uz benzīna ar motoru viss ir ok. Bet kārba šķiet, ka tiešām kkādā avarijas režīmā. Vārdu sakot te lēnītēm plānojas brauciens ar 2. pārnesumu lidz iestādei, kas man piemetīs pie kompja to mašīnu.
|
|
 |
|
|
Mizx
|
Tēma: Re: Neslēdzas automāts Atbilde saņemta: 14. Augusts 2014, 18:07 |
|
Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15 Atbildes: 22073 Atrašanās vietas: On the road
|
|
Man AMG kļūdas salasīja arī pašā kārbā, tā ka pieslēgties diagnostikai vajag, galvenais lai diagnostiķis kaut ko arī jēdz no iegūtās informācijas.
|
|
 |
|
|
Roliss
|
Tēma: Re: Neslēdzas automāts Atbilde saņemta: 14. Augusts 2014, 18:32 |
|
|
|
Nu ar meistariem, kas nelamājas un nenoliek MB lidz ar zemi un reizē kko jēdz un nenoplēš 2 ādas laikam ir problēmas, cik esmu saskāries, bet nu pamēģināsu ritdien Madonā kkur piebraukt. Lai gan ziemā man slēdzās klāt Jelgavas Autofanā klāt, summa varbut nebija lēta, bet biju ljoti apmierinats ar meistara zināšanam un diagnostificēto vainu, kur man viena spole aizdedzei taisija jokus. Bet šobrid esmu laukos madonā un pat netieku lidz Rīgai/Jelgavai...
|
|
 |
|
|
Roliss
|
Tēma: Re: Neslēdzas automāts Atbilde saņemta: 19. Augusts 2014, 22:32 |
|
|
|
Beidzot padodu ziņu par automātisko karbu. Viss ir kartibā un viss jau iet, nobraukti kadi 400km un viss slēdzas kā agrak, loti miksti labi un pardomati no kārbas puses :d
Piesledzot pie kompja paradija kaut kadu klapana kļūdu. Kļudas kodu nepiefiksēju diemžēl. Kļudu nodzēsām, atvienoju kārbas štekeri, drosinātaju nodalijumā, no karbas komja un viss aizgaja. Kārtējā mistika, kur it kā vaina netiek atrasta un viss aiziet pats no sevis.
|
|
 |
|
|
Mizx
|
Tēma: Re: Neslēdzas automāts Atbilde saņemta: 20. Augusts 2014, 09:25 |
|
|
|
Nav nekāda mistika. Elektronika piefiksējusi, ka kaut kas kaut kad nav nostrādājis — kļūda. Tas ne vienmēr nozīmē, ka kaut kas bojāts, tikai, ka nav nostrādājis. Kā Vācijā man izskaidroja par AMG — tas man kļūdas lasa tāpēc, ka izspolēt riteņiem, saslīdēt vai vēl kaut ko tādā stilā ar to ir ļoti vienkārši un elektronika viegli piefiksē, ka kaut ko nav paspējusi noreaģēt, "savākt", reģistrē to kā kļūdu, kaut tas tāds atsevišķs gadījums, nevis kaut kas vispār vairs nestrādā. Principā sanāk — ja brauksi kā opis, tad pie datora būs jāslēdzas retāk, ja patīk paārdīties, tad labāk diagnostiku ieviest viegli pieejamu. Problēmas (defekts) ir tad, kad kļūdu nevar nodzēst (kaut kas pavisam pagalam) vai tā relatīvi drīz atgriežas (kaut kas sāk nestrādāt, mirst nost).
|
|
 |
|
|
Lapa 1 no 1
|
[ 7 ieraksti ] |
|
Foruma saturs » Modeļi » G, GLK, GL, M, ML » W163 » Ātrumkārbas
Kas ir Pieslēdzies
Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis