16. Marts 2012, 09:51
Tātad: uzliku mājai jaunu jumtu, sāku arī māju tā kā remontēt, un domāju par zibens novadīšanas sistēmu. Esmu runājis ar tiem kas uzstāda, bet līdz galam viņi mani nepārliecina par to, ka tik daudz materiālu ir nepieciešams. Ciparu amplitūda diezgan staigā, pagaidām lētākais variants ko piedāvā ir 900 ls (māja ir ~ 10 x 10, augstums 8m, jumts 120 m2, jumts ir skārda RUUKKI Classic), un tālāk jau kosmoss. Ir kāds šeit praksē saskāries ar to? Bija RTU mācība par elektrību un arī tur tika runāts par zibeni, bet tas bija baigi sen.
Pēdējo reizi laboja
superunknown_ - 16. Marts 2012, 09:53, kopā labots 1 reizi.
16. Marts 2012, 09:58
Ir tāda Ulmaņlaiku metode:katrā mājas stūrī ierok zemē vecu metāla mucu vai ko tamlīdzīgu,un ar resnu stiepli(izmēram bija nozīme-ja par tievu,tad pārdeg) savieno ar noteku pie jumta.
Vienkārši un efektīgi.
16. Marts 2012, 10:18
O, interesanti, par šādu pirmo reizi dzirdu.
16. Marts 2012, 10:25
Man plauktā jābūt būvniecības grāmatai,kur par to rakstīts.Varbūt tur ir arī izmēri un parametri.Ja ir dziļāka interese,varu paskatīties.Skaidrs,ka šī metode ir lēta,un ja viss pareizi,arī efektīva.Vienīgi pašam jātaisa.Un nezinu ko saka par to apdrošinātāji,jo drošvien neatbilst EU sertifikātcijai(tad brauc meistari,un kautko umuķī par baltu naudu).
Bet var jau uztaisīt pa smuko - vara stieple,ar glītiem kronšteiniem,un tādā garā...Veco mucu vai dzelzs spaiņus zem zemes tāpat neviens neredzēs!:D
Man redz arI māja ar skārda jumtu,un vajadzētu to sistēmu kautkad uzriktēt.Tātad atliek tikai saņemties...
16. Marts 2012, 10:43
Jā, vispār interesē, negribas tā kā riskēt. Nav jau tā, ka visu laiku sper (tfu, tfu, tfu), bet nu kautkad ir iesperts blakus saimniecības ēkā un arī kaimiņiem iespēra.
Fakts, man jau galvenais arī ir, lai viss darbojas, virs zemes var jau visu smuki sataisīt.
16. Marts 2012, 12:57
Liels paldies!
Mja, zīmējumos jau redz, ka tomēr ir jābūt kontūram pa katru šķautni.
Jāizlasa mājās.
Pēdējo reizi laboja
superunknown_ - 16. Marts 2012, 12:57, kopā labots 1 reizi.
16. Marts 2012, 13:00
16 March 2012 12:57:30 superunknown_ rakstīja:
Liels paldies!
Mja, zīmējumos jau redz, ka tomēr ir jābūt kontūram pa katru šķautni.
Jāizlasa mājās.
Uz veselību!

Zīmējums domāts nemetāla jumtiem.Skārda jumtiem tur atsevišķa nodaļa,un viss tas čakaris DAUDZ mazāks!Lai veicas!:super: