Tēma slēgta

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 13:02

04 February 2011 12:56:47 Mizx rakstīja:
Nu, vai tad neesi redzējis veikalā, piemēram, rādām Panorāmu, kas izstiepta no malas līdz malai — pilnīgi deformēts kadrs, kurā visi cilvēki ir īsi un resni? Tak faktiski katrā lielveikalā var redzēt šādu skatu...

Ā, nu tas jā, sviests! :) Pilnīgi piekrītu! Tāpēc jau TV ir iebūvēti labāki un sliktāki bildes saspiedēji un izstiepēji :)

Kas notiek ar TV3? Viņi mēģina pāriet uz 16:9?
Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 04. Februāris 2011, 13:02, kopā labots 1 reizi.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 13:09

04 February 2011 13:02:24 Jazznfunk rakstīja:

da,u nih novosti i nekotorije pereda4i idut v 16:9

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 13:10

04 February 2011 13:02:24 Jazznfunk rakstīja:
04 February 2011 12:56:47 Mizx rakstīja:
Nu, vai tad neesi redzējis veikalā, piemēram, rādām Panorāmu, kas izstiepta no malas līdz malai — pilnīgi deformēts kadrs, kurā visi cilvēki ir īsi un resni? Tak faktiski katrā lielveikalā var redzēt šādu skatu...

Ā, nu tas jā, sviests! :) Pilnīgi piekrītu! Tāpēc jau TV ir iebūvēti labāki un sliktāki bildes saspiedēji un izstiepēji :)

Par TV3 neesmu interesējies. Mani pārņem šausmas, ja kāds par katru cenu cenšas noslogot visu TV ekrāna platību ignorējot pareizu kadra formātu. Tā sakot — var raidīt jebkā un jebko, bet "jāspīd" ir pilnīgi visam ekrānam. Nezinu, varbūt lai viesi redz, cik šim liels ekrāns...

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 13:15

Tādā gadījumā kādā veidā tiek risināta aspect ratio problēma viņu izejošajos aparātos, kabeļtelevīzijas (whatever) aparātos, indivīda mājās dekoderī, TV??

Tik daudz ķēdes posmu, kas nekad nebūs savā starpā pareizi saskaņoti! Ja es varētu parādīt screenshotu nu tā, ko es vakar redzēju..

BTW dažreiz esmu apmānīts ar Mizx minēto problēmu. Gudrs TV vai stlbas manas acis.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 13:22

Dienas jautājums:

Kāpēc pareizs 4:3 uz 16:9 TV izskatās sūdīgāk, nekā pareizs 16:9 uz 4:3 TV?

*) Vai tiešām pieradums?
*) Vai teorija, ka 16:9 ir tuvāks cilvēka smadzenēm?

P.S. Uz sava "lepnā" ACER (:shura: a nekāda vaina) LCD monitora lūrot filmas, šad tad rodas sajūta, ka man viņš ir 4:3, nevis 16:9, jo filmas mēdz būt [url]null[/url][url]http://en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_%28image%29|pavisam askētiskos formātos[/url], kā http://en.wikipedia.org/wiki/File:Aspect-ratio-2.39x1.svg|2.39:1

Kāpēc? Vai tad naudaskārie Universal Bikšturs nezin, ka nav tādu formātu TV viņu produkcijas potenciālajiem un reālajiem pircējiem?
Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 04. Februāris 2011, 13:32, kopā labots 1 reizi.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 13:32

04 February 2011 13:00:25 Jazznfunk rakstīja:
Misters X es domāju arī par tautas nabadzīgāko daļu, kuru mūža sasniegums ir LCD TV :)

es nerunäju par neko ärkärteju - par LCD ar ir runa.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 13:36

04 February 2011 13:15:42 Jazznfunk rakstīja:

BTW dažreiz esmu apmānīts ar Mizx minēto problēmu. Gudrs TV vai stlbas manas acis.
Jā, dažreiz mūs apmāna. Ir visādi "gudri" risinājumi, kas nogriež tikai mazu ekrāna maliņu no augšas un apakšas, tā bildi pastiepjot platāku — visādi tādi knifi ir. Un ja nezini, kam tieši būtu jābūt ekrāna malās, viss šķiet OK, teorētiski taču "notikumi risinās" ekrāna centrā... Atceros kādu Titānika spertu versiju, kam principā bija nogrieztas abas bildes malas. Nezinātājs varbūt nepamanītu (kaut gan padaudz darbību nebija redzamas), bet reāli tur trūka gandrīz 1/2 kadra. Un man ir aizdomas, ka šādi mēs tiekam čakarēti regulāri + vēl tie, kam patīk lūrēt uz maziem, resniem cilvēciņiem, labprātīgi deformējot kadru savos TV. Varbūt tas tāds amerikāņu pasūtījums — lai šie nekompleksotu par saviem izmēriem, salīdzinājumā ar skaistulēm ekrānos...
Pēdējo reizi laboja Mizx - 04. Februāris 2011, 13:38, kopā labots 1 reizi.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 13:36

04 February 2011 13:15:42 Jazznfunk rakstīja:

Tādā gadījumā kādā veidā tiek risināta aspect ratio problēma viņu izejošajos aparātos, kabeļtelevīzijas (whatever) aparātos, indivīda mājās dekoderī, TV??

Tik daudz ķēdes posmu, kas nekad nebūs savā starpā pareizi saskaņoti! Ja es varētu parādīt screenshotu nu tā, ko es vakar redzēju..

vot nespokojnaja duwa ibio!:shura:mne 4esno govorja po barabanu,kak eto proishodit.znaju 4to telik sam ,,prepriģivajet,, na 16:9 format na TV3 ,žene opjatj nenravitsa 16:9.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 13:46

smadzenes pierod pie visa. gan ekrāna izmēra, gan disproporcijām. vajag tikai mazliet laiku. Pats esmu to pieredzējis un jutos ļoti pārsteigts, cik ļoti pierod pie tām lietām.

Man vispār TV nepatīk gan formāta, gan vairāk pat reklāmu daudzuma dēļ. (baigs waste of time).
Joprojām daudz fimas skatos uz laptopa (viens ir 4:3, otrs ir 16:9).

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 13:50

wasting of time ir arī filmu skatīšanās kā tāda :)

Es agrāk arī skatījos filmas uz laptopa, bet tomēr tas ir tikai kompromiss. It sevišķi, ja modernajiem formātiem jau nāk pieklājīga skaņa līdzi.
Pēdējo reizi laboja ZV - 04. Februāris 2011, 14:31, kopā labots 1 reizi.
Tēma slēgta