Tēma slēgta

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 12:18

Viasat, protams ir nagu maucēju kantoris, bet kadā veidā viņiem būtu vislabākā bilde, ja izejmateriāls (pieņemsim LTV) ir viens un tas pats? Paliek kodējumi un kastīte kādreiz uz, tagad blakus vai iekš telziņa.

Lattelecomunisti gadījumā nav vienīgie, kur lokālos kanālus var tīt uz atpakaļ un skatīties ko gribās? Ja jā, tad es dotu priekšroku viņiem. Lai kā tur nebūtu, bet juridiski viņi ir monopolisti. Ja viņi šo stāvokli izmanto piedāvājot augstās tehnoloģijas, kādas vēl nav konkurentiem, tad OK. (Kāpēc mana māte paņēma IZZI :doh: tagad vēl gads obligātais, jo nets ta no LTK)

Vai HD SAT uztvērājā būs LV kanāli? Ja ir un ir smuka bilde uz LCD (sauksim tā modernos nekatodstaru TV. Ja starp viņiem (oLED, LED) ir baigā šķirba bildē, iebilstiet!) tad Fui visiem pārējiem provaideriem.

Man jau liekās, ka tās kastītes (dekoderi) ir visvisvisvisvisvisvislielākie sū, kādus no Ķīnas varēja dabūt. Un tur arī visa tā sāls. To kastīšu onscreen menu ir tik vienāds ar RIMI pa 20 Ls pirktam DVD atskaņotājam, ka viss skaidrs par kvalitāti.

Viss jau ir kā ir, bet žēl, ka 99% tautas atkal tiek radināti pie sūda.

P.S. Bija man (ex draudzene netīšām nometa) LCD TV ar neskaitāmām ieejām datormonitora hibrīds. TV (kad vēl bija analogā apraide) rādīja pasūdīgi, Composite in - sūdīgi, VGA/DVI no PC - kā jau no PC - ļoti labi. Žēl, ka nesanāca aiznest šo uz ex darbu, kur varētu šo notestēt uz īsta analog video soursa - BetacamSP maģa ar RGB izejām (attiecīgi hibrīda RGB ieejām), ar kuru uz parasta Sony pārdeguša kineskopa varēja bļaut no kvalitātes (kasetes ta oriģinālās kopijas lielākā daļa)
Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 04. Februāris 2011, 12:24, kopā labots 1 reizi.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 12:21

bildes kvalitāte tavā galā ir atkarīga no SAT uztvērēja/dekodera/whatever. Ir redzēts, kā bilde ar kkādiem noname dekoderiem ir graudaina un bilde ar brenda uztvērējiem ir ļoti jauka.

Man lielākais favorīts ir Dreambox - cena ar augsta, bet toties tur viss labi.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 12:33

04 February 2011 12:21:21 Misters X rakstīja:
bildes kvalitāte tavā galā ir atkarīga no SAT uztvērēja/dekodera/whatever. Ir redzēts, kā bilde ar kkādiem noname dekoderiem ir graudaina un bilde ar brenda uztvērējiem ir ļoti jauka.

Nu re! Tas jau ir novērojums!

Par SCARTiem runājot

*) Pirkārt, ja kāds māk izrunāt, droši vien ļoti smuki skan: Syndicat des Constructeurs d`Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs :super:

*) Otrkārt, vai lētā gala produkcijai tiek izmantotas visas šī muļķudrošā AV savienojuma veida iespējas gan aparāta, gan paša kabeļa ietvaros? OK, kabeli var nopirkt (mēdz būt dažādi). Maniakāli noskaņotie var pašrocīgi salodēt.

*) Treškārt, SCART ir HDMI priekšgājējs! :)

Bet Dažkārt, ķirurģiskās iejaukšanās nepieciešamība kabelī atklāj bēdīgu ainu, ka no iespējamajām 21 dzīslām tur ir kādas 4, 5. Kur tad mēs te varam runāt par kādu starpsavienojumu kvalitāti! Vēl bēdīgāk, ja pašā ierīcē ir analogs risinājums. Maniaki var pārbaudīt.

Attēls
Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 04. Februāris 2011, 12:35, kopā labots 1 reizi.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 12:36

Aizmirsti par SCART.

Viss jau ir uz HDMI 1.3 un 3D formatam vajag HDMI 1.4.

Ja gribi 5.1 un 7.1 skaņu līdzi, vairs nevajag pat optisko kabeli,
visu nodrošina HDMI.

Galvenais, ko atbalsta/piedāvā tavs dekoderis/SAT uztvērējs.
Pēdējo reizi laboja ZV - 04. Februāris 2011, 12:37, kopā labots 1 reizi.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 12:42

Es tā starp citu ceru, ka jūs neesat no tiem, kas acis pārgriezuši strīdas par attēla kvalitāti ekrānā, bet pēc tam paši TV formātu izstiepjat uz kādu platekrānu... Pilna pasaule tādu, tak pat veikalos demo šitā mēdz rādīt... Pilnīgs sviests...

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 12:45

Aizmirsti par HDMI!

*) Cik daudziem tāds ir? Visi lieto SCART vai RCA spraudņus, kas ir sliktāk pilna SCART gadījumā
*) Cik daudziem ir tik HD soursi, ka būtu nepieciešams lietot HDMI?
*) Kāda jēga no dekodera HDMI izejas, ja LV TV ar mono skaņu un parastu bildi uz LCD izskatās tāpat kā SCART/RCA?
*) Feinschmecker`a gadījumā ar Full 1080 BD 7.1 sourcu tāpat vajag atsevišķu kābeli uz audio pastiprinātājiem :)

Rezumē - HDMI ir tieši tas pats, kas SCART, tikai modernāks, mazāks, ar plašāku bandwidth, jo digitāls.

P.S. Priekš x.1 arī nav vajadzīgs optiskais vads, to visu var dabūt ārā pa vienam vadiņam :) Lai optiskajā vadā varētu sasēsties visi, parasti 6 audio kanāli, viņi tiek smuki saspiesti iekš AC3 - zudumus radošs kodeks, līdzīgs mp3. Jebkurš 5.1 DVD darbojas pēc šīs shēmas.
Mūsdienās, protams ir iespējama 16/24/44.1/48/96 x.1 skaņā zudumus neradošu kodeku saspiestā veidā. Nez kā tur tajos BR ir.

Ā, re, šitāds tas audio gals, nav sliktas opcijas.
Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 04. Februāris 2011, 12:53, kopā labots 1 reizi.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 12:47

04 February 2011 12:42:15 Mizx rakstīja:
Pilna pasaule tādu, tak pat veikalos demo šitā mēdz rādīt... Pilnīgs sviests...

Sīkāk, lūdzu!
Te nav 4:3 vs 16:9 karš.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 12:49

04 February 2011 12:45:41 Jazznfunk rakstīja:
Aizmirsti par HDMI!

*) Feinschmecker`a gadījumā ar Full 1080 BD 7.1 sourcu tāpat vajag atsevišķu kābeli uz audio pastiprinātājiem :)

Nezinu, sākumā ar domāju, ka vajadzēs optisko audio kabeli, bet nē, viss man tiek nodrošināts ar HDMI 1.4 BTW, vismaz manam TV tāda SCARTA vairs nav vispār, ir MINI SCART adapteris.

kam vajadzīgs HDMI ? :O Juzz, visa tehnika aktuālā jau ir uz HDMI 1.3 un pamazām pāriet uz HDMI 1.4 (gatavs 3D formātiem), prakstiski visi sourci tagad ir ar HDMI izejām.
Pēdējo reizi laboja ZV - 04. Februāris 2011, 12:54, kopā labots 1 reizi.

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 12:56

04 February 2011 12:47:07 Jazznfunk rakstīja:
04 February 2011 12:42:15 Mizx rakstīja:
Pilna pasaule tādu, tak pat veikalos demo šitā mēdz rādīt... Pilnīgs sviests...

Sīkāk, lūdzu!
Te nav 4:3 vs 16:9 karš.
Nu, vai tad neesi redzējis veikalā, piemēram, rādām Panorāmu, kas izstiepta no malas līdz malai — pilnīgi deformēts kadrs, kurā visi cilvēki ir īsi un resni? Tak faktiski katrā lielveikalā var redzēt šādu skatu...

Digitālā televīzija!

04. Februāris 2011, 13:00

Misters X es domāju arī par tautas nabadzīgāko daļu, kuru mūža sasniegums ir LCD TV :) Tāpēc aktuālās tehnikas jautājums attiecas tikai uz dažiem, Feinschmecker`iem.

3D manuprāt tāda acu bojāšana mārketinga labā vien ir. Es domāju, ka izzudīs. Tāpat kā TV, kas staroja gaismu uz aizmuguri. Tas jau offtopiks.

Atkārtošos: ko dod HDMI, ja source ir kaka? Uzstādījums no ražotājiem? OK, sadzīvosim.

To, ko es rakstīju par SCART, gan paturiet atmiņā, kad bilde rādās sūdīga :)
Tēma slēgta