Tēma slēgta

kuros DUS pildamies ?

26. Novembris 2010, 14:12

A man vispār LPG ..da best:super:

Ja kādreiz benža jāpasmeļ tad 123 vai neste

kuros DUS pildamies ?

26. Novembris 2010, 14:13

26 November 2010 14:12:31 plashs rakstīja:
A man vispār LPG ..da best:super:

Ja kādreiz benža jāpasmeļ tad 123 vai neste

Kuros LPG pildies?

kuros DUS pildamies ?

26. Novembris 2010, 14:17

26 November 2010 13:32:30 Daniels rakstīja:
Bet dīzelim pirms ziemas sezonas OBLIGĀTI vajag iztīrīt bāku un nomainīt degvielas filtrus.

priekš kam bāku mazgāt?
par degvielas filtru gan taisnība, to parasti pirms sezonas ieteicams nomainīt, vai arī vienkārši notecināt ūdeni.

kuros DUS pildamies ?

26. Novembris 2010, 14:33

26 November 2010 14:17:59 bite747 rakstīja:
26 November 2010 13:32:30 Daniels rakstīja:
Bet dīzelim pirms ziemas sezonas OBLIGĀTI vajag iztīrīt bāku un nomainīt degvielas filtrus.

priekš kam bāku mazgāt?
par degvielas filtru gan taisnība, to parasti pirms sezonas ieteicams nomainīt, vai arī vienkārši notecināt ūdeni.

Kāpēc mazgāt?
Es,cik man ir pēdējo 10 gadu laikā ir bijušas mašīnas, nevienai neesmu redzējis bākas apakšpušē kādu "zaglušku" v.ml., pa kuru varētu izliet visu "drazu". Pēc elementārās fizikas likumiem, naftas produkti ir vieglāki par ūdeni. Tāpēc ūdens daļas vienmēr nostājas bākas apkašdaļā. Ari cita veida draza paliek bākas pakšā. Lai nerastos "neparedzēti pārsteigumi", vēlams no šī visa liekā atbrīvoties. Nevajag paslinkot,un kādreiz noņemt bāku,iepildīt kādus 3-4 litrus benzīna un pamatīgi izskalot. Kad liesi šo "žļurgu" laukā, būs "izcili" pārsteigts par to,kas tur tik nav bijis iekšā.
Man 2002.gada ziemā aizsala Mitsubishi Pajero (2001.gada dīzelis). Degviela bija lieta tikai Statoilā :P Labi,ka bāka nebija pilna. To noņēmām,lai varētu izliet visu atlikušo degvielu (kādus 30 litrus). Izlējām visu degvielu. Pēc tam,ka bāka siltumā bija atkususi, vēl izlējām apm. 1,5 litrus kaut kādas nenosakāmas izcelmes "putru" kopā ar ūdeni :P

kuros DUS pildamies ?

26. Novembris 2010, 15:06

pieturos pie viedokļa, kā lej
kaut kas jau paliek tas ir skaidrs, bet ne tādā kvantumā lai vērts būtu uztraukties
personīgi es braukāju ar dīzeļiem nu jau 6 ziemu, pa šo laiku ir bijuši vairāki, vecāki/jaunāki un t.t. pa visu šo laiku man tikai vienreiz sasala degvielas filtrs, kuru vienkārši nepaspēju nomainīt.
Ne reizi nesasala saljara - pildīts nebenzīntankā, vecajiem jaucot klāt pretsasalšanas piedevas un pat -24 leca un brauca un nekādu problēmu

P.S. lejot bākā degvielu ne no benzīntanka silti iesaku izmantot krāsu filtrus, jo pat vistīrākajā degviela šad tad kaut kas trāpa

P.P.S. aizmirsu vel piebilst, par to žļuru no Pajero bākas, ja degvielu pirms pildīšanas paturēt kannā 2 nedēļas, tad tur viņa arī smuki nosēžās :) (tāda brūna)
Pēdējo reizi laboja bite747 - 26. Novembris 2010, 15:09, kopā labots 1 reizi.

kuros DUS pildamies ?

26. Novembris 2010, 15:20

Netīrumi degvielas sistēmā, tai skaitā arī degvielas tvertnē nav tikai tas, kas pa apakšu bākā skalojās un ko var izkratīt. Ielejot degvielas sistēmas tīrāmo līdzekli, tas no bākas sienām paceļ tādus netīrumus augšā, ka var filtru uzreiz aizsist. Vai ir nepieciešams tīrīt tāda veida nosēdumus, domas dalās.

kuros DUS pildamies ?

26. Novembris 2010, 15:51

26 November 2010 15:20:22 benzman rakstīja:
Netīrumi degvielas sistēmā, tai skaitā arī degvielas tvertnē nav tikai tas, kas pa apakšu bākā skalojās un ko var izkratīt. Ielejot degvielas sistēmas tīrāmo līdzekli, tas no bākas sienām paceļ tādus netīrumus augšā, ka var filtru uzreiz aizsist. Vai ir nepieciešams tīrīt tāda veida nosēdumus, domas dalās.

+100
par to,vai vajag taisīt dīzeļmotoru (un ne tikai) "bākā" ķīseli ar visādiem publiski izslavētiem tīrītājiem (klīneriem, uzlabotājiem,kaut kā atdalītājiem,u.tt) ?????????
To var darīt,it sevišķi tādiem pavecākiem "traktoriem",kur ,kas un ko pirms tam ir lējis,to zina tikai tas KUNGS !!!!
Sākumām mainīsim filtrus, tad augstspiediena sūkņus,tad sprauslas (kas nu nu kuram modelim tur ir) :P

kuros DUS pildamies ?

26. Novembris 2010, 15:56

Mans top 3
1. Statoil (tikai un vienīgi, jo viss ko viņi tur dara ir visaugstākajā līmenī, pamatā te tikai arī cenšos pildīties)
2. Lukoil (tāpēc, ka Bolderājā tas ir vienīgais) :shura:
3. Neste (ļoti ļoti reti)

kuros DUS pildamies ?

26. Novembris 2010, 16:02

Biju liecinieks, kā vienam kolēģim radās negatīva pieredze ar Trest. šis piegāž pilnu bāku, bet auto šķaud un neiet. Izlaižam šo degvielu ārā, gar vanniņas malām pielipuši kaut kādi duļķi. Ieleju šo bendzīnu stikla traukā - sajūta tāda, kā sašūmēts ūdens. Es nezinu, kas un kā, bet beigu beigās šo benzīnu atšķaidījām ar normālu 98 markas benzīnu un izbraukājām :shura:

kuros DUS pildamies ?

26. Novembris 2010, 16:09

26 November 2010 16:02:19 Papis rakstīja:
Biju liecinieks, kā vienam kolēģim radās negatīva pieredze ar Trest. šis piegāž pilnu bāku, bet auto šķaud un neiet. Izlaižam šo degvielu ārā, gar vanniņas malām pielipuši kaut kādi duļķi. Ieleju šo bendzīnu stikla traukā - sajūta tāda, kā sašūmēts ūdens. Es nezinu, kas un kā, bet beigu beigās šo benzīnu atšķaidījām ar normālu 98 markas benzīnu un izbraukājām :shura:

:super: Iesaku TREST un LIEPIŅU !!! Tajos benzīntankos iepildītā "šķidrā masa" atgādina "ēzeļa urīna un denaturāta" sajaukumu. Ziemā sasals ne tikai dīzeļdegviela, bet arī tas šķidrums,ko tur tirgo zem nosaukuma "bezīns" :P
Varat paši pārliecināties, iepildoties TRESTā A.Deglava ielā !
Tēma slēgta