28. Decembris 2006, 15:31
skandaals bija par baisu nodoklju paraadu, ja nemaldos tad shitiem bija 1. godpilnaa vieta nodoklju paraadniekos pirms 2 gadiem laikiem. a mosh nebija pirmaa, neatceros.
bet jaa - skandaals kaut kur taa arii palika iestreedzis un uznjemums turpina darboties, kaut gan vienu briidi bija aptureejushi vinju darbiibu.
28. Decembris 2006, 16:08
Cik atceros, viņi laikam bija otrajā vietā (bet varbūt pirmajā) nodokļu nemaksāšanā. Vēlāk valsts šo 18. milj. Ls “parādu” norakstīja, jo tobrīd jau DUS tīkls piederēja citai firmai, vairumtirdzniecība vēl citai un kaut kas tādā stilā. Bet uz nepatikšanām viņi uzrāvās, kad tika pieķertas 16 dzelzceļa cisternas ar no Krievijas ievestu kontrabandas degvielu – litrus nepateikšu, bet domāju, ka te mums visiem ar to degvielu pietiktu ļoti ilgam laikam. Attiecīgi sekoja visi VID uzrēķini, 18 miljoni, taisnošanās, tiesāšanās (firmai, protams, nekas nepiederēja un naudas nebija), bet “citas” firmas darbu turpināja un turpina faktiski bez problēmām.
28. Decembris 2006, 21:52
man šāds bizness patīk
11. Maijs 2008, 22:08
Lūk, tikko man bija konkrēta nepatīkama pieredze ar Lukoil degvielu un attiecīgu kvalitātes salīdzinājumu. Steidzos uz prāmi, lai nonāktu Vācijā, pirms tam nolēmu saliet degvielu, bet Statoil bija ciet, nekas neatlika kā izvēlēties Lukoil. Jo vispār jau tīkls nav mazs un cilvēki liela. Salēju kā parasti 98 (ne bez diskusijām ar pārdevēju, ko es šefa vietā nākamajā rītā atlaistu... smirdēja labi...) Un pēc tam patēriņš pieauga par 1/3 (!!!!!) no ierastā!!! Tā rezultātā ieplānotā ceļa vietā veicu daudz mazāku un piespiedu kārtā vajadzēja pildīties nekurienes vidū Vācijā, tur vēl šādi tādi pārpratumi un izvēles trūkums, kā rezultātā salēju viņu 91 (!!!!!) degvielu. Galā man jautāja, vai vispār motors normāli strādājis un nerīstījies, bet nē, tādā ziņā viss OK, apēda. Bet rezultātā ar to 91 patēriņš bija atkal faktiski normas robežās (kādas nu normas ir braucot pa bāni ar ~200 km/h). Tādā atrumā patēriņš izrādījās mazāks kā braucot ar ~140 km/h ar Lukoil brīnumdegvielu. Tā kā atkal paša negatīvā pieredze par Lukoilu, mani tur ar kājām pa priekšu. Skeptiķiem par šo novērojumu varēšu uzrādīt visu maršrutu un visus čekus -- lai rēķina un brīnās paši.
26. Novembris 2010, 13:22
kaadi noveerojumi peedejaa laikaa par saljaru?
es paarsvaraa peerku trestaa .. it ka viss ok ... braucu neilgi
26. Novembris 2010, 13:26
Statoil
Pēdējo reizi laboja
ZV - 26. Novembris 2010, 13:26, kopā labots 1 reizi.
26. Novembris 2010, 13:32
Pats,kad braucu ar dīzeļiem,parasti pildījos NESTE. Ar STAOILa dīzeli lielākā salā "rāva ciet". Biju spiests bākā pieliet nedaudz benzīna. Ar NESTE tādas problēmas nav bijušas. LUKOILā ziemas laikā bieži gadās samērā slikts dīzelis. Ir bijušas reizes,kad stacijas "uzpildītājs" ieteica neliet tanī brīdī to "ļerku"
Katru reizi,kad pildījos LUKOILĀ, uzpildītājam atstāju "tējas naudiņu", tāpēc arī attieksme bija/ir patīkama

Bet dīzelim pirms ziemas sezonas OBLIGĀTI vajag iztīrīt bāku un nomainīt degvielas filtrus.
26. Novembris 2010, 13:46
Tēma par uzpildes stacijām ļoti laba, tikai grūti ko objektīvi novērtēt, vairāk uz subjektīviem viedokļiem, emocijām balstīts.
Agrāk lielā cieņā bija Statoil, tagad cenšos atrast alternatīvas. Saistīts nevis ar cenu, bet ar degvielas kvalitāti.
Runājot par degvielas kvalitāti, tā atšķirās ne tikai starp konkurentiem, bet arī stacijām vienas firmas ietvaros. Ir stacijas, kur ir lielāks degvielas noiets, ir vietas, kur degvielu pērk mazāk, tomēr ir liels veikala noiets un tamlīdzīgi, kurā vietā ir labāka degviela grūti pateikt.
Nesen biju Baltkrievijā, iepildīju pilnu bāku Baltkrievijas Lukoilā Ai 95, kā par pārsteigumu man, 98-to benzīnu pat Minskā atrast bija grūti. Atbraucu mājās, domāju nomainīšu benzīnu, lai nav jābraukā ar Baltkrievijas, mazums tur sliktāks vai kaut kā tā, kā jau stereotipi. Izlēju ārā, tik tīru benzīnu nebiju redzējis, krāsas gandrīz paviasm nav. Salīdzināt ar mūsu Lukoila benzīnu 98-to nemaz nevar.
Labas atsauksmes ir dzirdētas par Lukoila gāzes uzpildes staciju Krasta ielā. Arī cena par litru tur ir nedaudz augstāka. kā cilvēki stāsta, tad dienas apgrozība ir apmēram 1.5 m3 dienā.
26. Novembris 2010, 14:03
100% viss LV tirgotais benzīns (par dīzeli nezinu) ir viens un tas pats Krievijas benzīns, kas pārsvarā nāk no Mažeiķiem. Arī Statoilā, lai gan tiek uzturēta mitoloģija, ka tiekot vests no Norvēģijas un sazin no kurienes.
Mani draugi ķīmiķi priekš sevis jau sen ir noskaidrojuši, ka viens un tas pats benzīns ir gan Stat/Luk/Nes, gan visos "krūmu kantoros". Atšķiras vienīgi piedevu daudzums un kvalitāte.
Tas arī ir mīts, ka LV tirgo 98. benzīnu. Pēc oktānskaitļa te ir tikai 95 (un tad vēl knapi/nosacīti), tikai ar piedevām.
Savulaik vienīgais, kur BIJA augstāka kvalitāte, bija Shell.
Man ir rādījuši 2 pudelītes, kā izskatās LV pirktais 95 un Vācijā (Mobil) pirktais 95. Pēc izskata 2 dažādas konsistences, krāsas un smaržas šķidrumi...
Pēdējo reizi laboja
Versipellis - 26. Novembris 2010, 14:06, kopā labots 1 reizi.
26. Novembris 2010, 14:09
26 November 2010 14:03:02 Versipellis rakstīja:
100% viss LV tirgotais benzīns (par dīzeli nezinu) ir viens un tas pats Krievijas benzīns, kas pārsvarā nāk no Mažeiķiem. Arī Statoilā, lai gan tiek uzturēta mitoloģija, ka tiekot vests no Norvēģijas un sazin no kurienes.
Mani draugi ķīmiķi priekš sevis jau sen ir noskaidrojuši, ka viens un tas pats benzīns ir gan Stat/Luk/Nes, gan visos "krūmu kantoros". Atšķiras vienīgi piedevu daudzums un kvalitāte.
Tas arī ir mīts, ka LV tirgo 98. benzīnu. Pēc oktānskaitļa te ir tikai 95 (un tad vēl knapi/nosacīti), tikai ar piedevām.
Savulaik vienīgais, kur BIJA augstāka kvalitāte, bija Shell.
Man ir rādījuši 2 pudelītes, kā izskatās LV pirktais 95 un Vācijā (Mobil) pirktais 95. Pēc izskata 2 dažādas konsistences, krāsas un smaržas šķidrumi...
Kas attiecās uz 98-to, tad tā varētu būt. Cik zinu, tad Lukoil benzīns nāk pa taisno no Krievijas, ne no Mažaikiem, bet varbūt arī tas ir mīts.
To, ka benzīns ir viens un tas pats, tas būtu tā kā ok, kā jau teici atšķirās piedevas. Tad jautājums, kuram tās piedevas ir labākas un labāk sabalansētas?