Citēt:
[user]540|RICHY|[/user]kā pēc izvarošanas

Man arī autiņš ir bijis uzlauzts un izvandīts. Un zaglēnu arī gandrīz noķēru. Par to ir dubulta šaize,ka "gandrīz"

Man gan nekad nekas tāds nav noticis.
Laikam tāpēc, ka ievēroju dažus dzelžainus principus.
Pa nakti auto apsargātā stāvvietā.
Pat pie mājas paturot dažas stundas var uzrauties reizi gadā uz kaut ko nepatīkamu (no manas pieredzes - sadurtas riepas, sadauzīts pak. lukturis).
Viens no svarīgākajiem principiem - Nekad neturēt salonā vispār neko (sliktākajā gadījumā neko, kas var likties kādam idiotam vērtīgs - tomēr, tā kā to ir grūti prognozēt, tad labāk ir neturēt absolūti NEKO).
Vienam paziņam nozaga no auto lielu somu, kurā bija drēbes un apenes. Šis bija atstājis to somu uz pakaļējā sēdekļa un auto pie mājas. Tā soma, laikam sava izmēra pēc, kādam likās ļoti vērtīga - izsita stiklu un izvilka.
Novākt atslēgu caurumus no durvīm (W124 tas ir elementāri), lai vismaz dažiem sīkajiem zaglēniem rokas nolaistos. Protams, ka tas neatturēs nevienu no stikla sišanas, ja viņš redzēs, ka mašīnā ir kaut kas viņaprāt vērtīgs.
Vēl viens - nedzīvot pašam un nedraudzēties ar cilvēkiem, kuri dzīvo apšaubāmos rajonos (padomju blokmāju rajonos u.c. kriminogēnās zonās), lai nebūtu jābrauc pie tiem ciemos un jāpakļauj mašīna riskam 8) Es īpaši turos pa gabalu no pļavniekiem, maskačkas, centrāltirgus u.c. tādiem rajoniņiem. Tur vispār gandrīz nekad nebraucu un ja braucu, tad tikai cauri un ar aizslēgtām durvīm... Īpašu riebumu izraisa centrāltirgus un centrālā stacija.
(Protams, vēl drošāk ir nedraudzēties ne ar vienu vispār
.gif)
, jo tad maršruts ir darbs - stāvvieta, dažreiz kāds veikals.)
Bet, ja nopietni, jāsāk domāt, ka pret nozagšanu nekas nepalīdz.
ja patusējas pa audi forumu, tad tur tās bēdas ir krietni vairāk.
Dažs labs ir ieguldījis pretaizdzīšanas ierīcēs ap 400ls un viņam tas 2001. gada audi aizgāja tāpat bez problēmām.
Mans signalizācijas meistars teica, ka viņs savējo darbu var neitralizēt dažu (varbūt 5) minūšu laikā, arī tad, ja durvis atveras tikai ar pulti... labs speciālists
.gif)