Tēma slēgta

Progresīvais auto nodoklis

18. Decembris 2010, 04:29

17 December 2010 10:39:19 MBex rakstīja:
Tieši tas pats, kas tika izdarīts iepriekšējo reizi. Kamēr visi bļaustījās par motociklu nodokli no 2 uz 10Ls, tikmēr auto pacēla no 50 uz 90 i neviens pat īsti protestu nesadzidēja, jo močiem redz palielina 5kārtīgi a mašīnām tikai knapi divas.

dazi divi-tris autini tomer ripoja apkart vecrigaj, bet ko tasdeva? neko, visiem poh.

vajadzeja tiltus bloket, vo tad butu troksnis

18. Decembris 2010, 11:35

Pēc manas pieredzes un zināšanas, juristi lietas var formulēt pat apbrīnojami korekti un precīzi - ja vien ir gribēšana.
Tas, ka par to reģistrācijas gadu ir formulēts tā, ka saprast nevar, tas 100% ir darīts ar nolūku, lai pēc tam, atkarībā no situācijas, varētu dažādi interpretēt.
Tā ir ierasta prakse LR, liela daļa likumu ir apzināti uzrakstīti neskaidri un pat savstarpēji pretrunīgi.
Domāju, tieši tāpēc arī žurnālisti necenšas noskaidrot lietas pēc būtības, bet ražo rakstus, kuros neko konkrētu nepasaka (mēdiju neatkarība, vai ne?) un ar kuriem sēj tikai tautā neziņu.
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 18. Decembris 2010, 11:38, kopā labots 1 reizi.

20. Decembris 2010, 20:46

Nu tā, tagad viss ir pieņemts.

http://www.delfi.lv/news/business/budge ... d=35851147

W220 palielinās no 95 uz 114, otrai ģimenes mašīnai no 75 uz 90.

22. Decembris 2010, 22:14

Biedri dārgie,
ekur ir RAKSTS,
kurā arī tiek apgalvots, ka nodoklis (gan samazināts) būs jāmaksā arī par tiem transporta līdzekļiem, kas noņemti no uzskaites.
Vai kāds var šo pakomentēt?
Man tas saslēdzas ar CSDD pirms pāris nedēļām sniegto info - noņemšana no uzskaites esot TIKAI auto pārdošanai/atsavināšanai un principā neatbrīvojot no nodokļa...
??????????????????
??????????????????

Varbūt izklausās pēc totālas neattapības, bet šajās lietās esmu mācījies, ka valstī esošajiem likumiem ar teksta loģiku parasti maz sakara.
Visbiežāk likumos un nolikumos pareizā ir tā jēga, kas no teksta nu nekādi nav saprotama.
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 22. Decembris 2010, 22:19, kopā labots 1 reizi.

22. Decembris 2010, 22:33

22 December 2010 22:14:51 Versipellis rakstīja:
Man tas saslēdzas ar CSDD pirms pāris nedēļām sniegto info - noņemšana no uzskaites esot TIKAI auto pārdošanai/atsavināšanai un principā neatbrīvojot no nodokļa...
??????????????????
??????????????????

Vēlreiz — muļķības. Pārlasi vēlreiz — tas ir noņemot jāmaksā par to posmu, kamēr bijis uzskaitē, nevis visu gadu. Tas arī viss. Ja nav uzskaitē, nav jāmaksā!

22. Decembris 2010, 22:38

Nepiekrītu, jo dzīvojam LR.
Kaut kā galīgi vairs neuzticos likumiem.
Pieredze rāda, ka viss var tikt interpretēts pilnīgi citādi, kā nu kuru brīdi tas ir vajadzīgs.
Piem., visu laiku apgalvoja, ka par iepriekšējiem gadiem neko nevar piedzīt. Tagad izrādās, ka var gan... man nav tiesiskās paļāvības šajā valstī.
Arvien vairāk šķiet, ka strauji ejam uz pašiznīcināšanos, gan kā valsts (tas pilnīgi noteikti), gan kā tauta...
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 22. Decembris 2010, 22:47, kopā labots 1 reizi.

22. Decembris 2010, 22:47

22 December 2010 22:38:09 Versipellis rakstīja:
Nepiekrītu, jo dzīvojam LR.
Kaut kā galīgi vairs neuzticos likumiem.
Pieredze rāda, ka viss var tikt interpretēts pilnīgi citādi, kā nu kuru brīdi tas ir vajadzīgs.
Piem., visu laiku apgalvoja, ka par iepriekšējiem gadiem neko nevar piedzīt. Tagad izrādās, ka var gan... man nav tiesiskās paļāvības šajā valstī.
Tad Tev vajadzēja atcerēties, ka senos laikos arī iekasēja par visiem iepriekšējiem gadiem. Tikai vēlāk atcēla, tā kā šis nav nekas jauns. Normāla, vecā prakse. Un konsultants CSDD Tev bijis ļoti slikts, būt uzskaitē = lietot ceļus = maksāt nodokli. Nekā cita. Kā kāds posms izkrīt, tā izkrīt pārējie arī.

22. Decembris 2010, 23:32

Kas tad tur ir ar tiem iepriekšējiem gadiem tagad? Ja auto nekustināts stāvējis 5 gadus, par tiem būs jāsamaksā?

22. Decembris 2010, 23:44

22 December 2010 23:32:31 MBex rakstīja:
Kas tad tur ir ar tiem iepriekšējiem gadiem tagad? Ja auto nekustināts stāvējis 5 gadus, par tiem būs jāsamaksā?

relax, ar atpakaļejošu spēku likumu nedrīkst pieņemt.

22. Decembris 2010, 23:47

klau,kāda tagad kārtība? Par 2010.gadu ceļa nodoklis man nomaksāts. TA beidzās 3.janvārī nākamgad. Ja es rīt eju TA,man būs jāmaksā ceļa nodoklis?
Tēma slēgta