Tēma slēgta

Jautājums remontēt gribētājiem

12. Marts 2008, 12:47

garāža maksā no 20-50 Ls/mēnesī, atkarīgs no stāvokļa, ir/nav bedre... pieņemsim ka 50Ls/m, labu "amatiera" komplektu no profesionāliem instrumentiem var salasīt par 500 Ls jeb kredītā uz gadu - 50 Ls/m, ar ko iegūstam visu mēnesi pieejamu garāžu ar nepieciešamiem instrumentiem pa max 100Ls/m(to var paņemt uz diviem utt.) bet 100/7= 14 stundas mēnesī...
:ninja: Es pieņemsim vienu reizi mainīju pats eļļu un filtru, pasākums bēdīgs - 2,5 st un rezultātā pie paziņas uz servi, jo filtrs bij tā pieskrūvēts... laikam uz visu mūžu bij domāts, kā arī laikam biku "prikipel"(bet skaiti 20 Ls samaksātu un nekā) :? Nu pa to laiku es nomainīju gaisa filtru un vēl citus sīkumus, bet tas tāpēc, ka bij besis, un vienkārši bij jāpārslēdzās uz ko citu...

par mojkām - 100% atbalstu, lietuvā visi par tiem ir sajusmā!

12. Marts 2008, 14:38

[quote][user]168392|Valentiins|[/user]garāža maksā no 20-50 Ls/mēnesī, atkarīgs no stāvokļa, ir/nav bedre... pieņemsim ka 50Ls/m, labu "amatiera" komplektu no profesionāliem instrumentiem var salasīt par 500 Ls jeb kredītā uz gadu - 50 Ls/m, ar ko iegūstam visu mēnesi pieejamu garāžu ar nepieciešamiem instrumentiem pa max 100Ls/m(to var paņemt uz diviem utt.) bet 100/7= 14 stundas mēnesī...

Garaža ar normālu instrumentu komplektu maksā virs 5kLs pat tad ja izvēlies lētākos instrumentus (nejaukt ar ķīnas štruntiem) un celtu visu pats ....

12. Marts 2008, 14:50

OK, tagad par konkrētu šādu piedāvājumu Vācijā. Pārbaudīts, pats esmu bijis, visu redzējis, pārbaudīts praksē un process skaidrs. Cena ir 10 EUR stundā par darba vietu ap auto un visiem vajadzīgajiem instrumentiem. Un instrumenti tur ir visi kā nopietnā servisā. Ja pats netiec galā, pieaicini vietējo palīgu, maksai ir varianti: 50 EUR stundā vai par gabaldarbu. Salīdzinājumam: parastas MB mehāniskās kārbas noņemšana, pārjaukšana un uzlikšana atpakaļ ar meistara līdzdalību maksā 200 EUR bez materiāliem. Servisa darba laiks – garš. Un strādā arī sestdienās, par svētdienām neatceros. Varbūt ar laiku savējie var sarunāt sev izdevīgus nosacījumus.

Par servisu: Plašs, liels, baltām sienām, labu apgaismojumu, pa zemi nemētājas nekādi sū, nav ne dubļi, ne eļļa – viss tīrs, strādā kaut balles kurpēs. Instrumenti tādi paši: ņem bez cimdiem – nenosmērēsies, visi tiešām labi, nevis nez kur salasīti. Iespējas veikt faktiski visus darbus, sākot no riepu montāžas, beidzot ar motoru remontu, virsbūves taisnošanu, metināšanu un krāsošanu, protams, ir elementi, kur bez palīga nedrīkstēsi darboties. Vārdu sakot – gandrīz viss. OK, uz vietas nebūs baigie spečuki visās jomās – kruti elektriķi un visādi tādi specifiski amati būs jāmeklē citur (arī parastos servisos tomēr nav saņemami pilnīgi visi pakalpojumi), bet vienkāršas lietas un pirmos mēģinājumus vari veikt pats ar esošiem palīgiem.

Par klientiem: Visādi. Sākot no večiem, kam pašiem patīk paskrūvēties, auto tūnētāji un beidzot ar tiem, kam vienkārši naudas pietrūkst citiem servisiem. Kas zīmīgi – nav tā, ka turp cilvēki brauc naudas taupīšanas nolūkos, bet tāpēc, ka ir pārliecināti, ka paši pieliekot savu roku spēs panākt identisku rezultātu varbūt pat ātrākā laikā par mazākām izmaksām. Un tur skrūvējas ne tikai veči – servisā apgrozās arī autoīpašnieces. Sistēma vienkārša – viņas novērtē savas spējas un nav jau problēmu paņemt palīgu konkrētajam darbam! Daudzas lietas vieglāk darīt divatā vai sadalot pienākumus, attiecīgi daļai nevajag ne prasmes, ne spēku. Bet 50 EUR stundā ietaupās kaut tikai instrumentus pasniedzot.

Pie mums: Man šķiet, ka šis ir labākais virziens tiem relatīvi individuālajiem meistariņiem, kas ņemas pa kādām mazām garāžām, ar laiku ir savākuši servisam vajadzīgu aprīkojumu, bet paši netiek galā ar apjomu. Un tā zaudē klientus, pats esmu no vairākiem tādiem aizgājis, jo rindas iestiepjas bezgalībā un termiņi pārliekas, pārliekas, bet braukt vajag. Tādam meistaram varbūt negribas vai nav iespējas servisu taisīt lielu, meklēt darbiniekus, viņus mācīt, vaktēt, satraukties par to, kā visiem algas samaksās utt. tādā veidā viņš samazina savu risku. Šādā gadījumā cilvēks pie viņa aizbrauc, pats visu izjauc, sagatavo darba fronti, viņš paveic specifiskos darbus un pēc tam īpašnieks pats visu saliek kopā. Rezultātā esi redzējis, kas ar auto tiek darīts, pats pārliecinies, ka viss saskrūvēts kā vajag, nekas nav „nošmaukts”. Un, ja ko salauzi, tad pats vainīgs vai arī redzēji, ka vietējais meistars to nav salauzis paviršības dēļ. Vienīgais – pašam jāatrod laiks attiecīgas stundas, lai piedalītos procesā. No otras puses – vari turpat auto atstāt pavisam un visus darbus uzticēt konkrētajam servisam.

Jā, par cenām -- man autokrāsošanu no iekšpuses un ārpuses tur piedāvāja veikt par 2000 EUR, tik cik pašam mazliet jāpiedalās. Krāsošanas kamera un profesionāls krāsotājs. Faktiski pie mums cenas izrādās augstākas, jo to pašu paprasīs par labu krāsošanu no ārpuses vien.

12. Marts 2008, 15:11

Ideja laba, cena neatbilst Latvijas situācijai, apgrozījumu sasniegt būs grūti lai atmaksātos.

1. ir jau konkurenti: http://www.hobijauto.lv/darbnica/index. ... ietas&id=8
tur ir 30ls mēnesī!

2. Entuziasti parasti Latvijā ir nabagi vai pusnabagi kā es!

3. Servisā izmaksas darbiem ko var paveikt jebkurš, kas rodilsja v PSRS ir tuvas 5Ls reālajā darba stundā. (pieņemu ka metināt un strādāt ar smilšu strūklu, sagatavot krāsošanai nemāk vairums arī tie kas ķimerējas ar savām mašīnām)

4. Nesen nopirku garažu izremontēju to un aprīkoju ar lielāko daļu instrumentu (pneimatika, pusautomāts u.t.t.) izmaksas ir vienkārši dramatiskas ... 1 kLs ir jāiegulda tikai vienam darba rīku komplektam.
Tā kā ja ir kāds, kam ir nepieciešamība ko paķimerēt welcome pie spices. ja apsolās atnest labu aliņu un nesačakarēt instrumentus.

5. Vairums no tādiem projektiņiem aļa restaurācija prasa konstantu glabāšanas temperatūru uz ilgu laiku tā kā gatavo angāriņu katram klientam ar pacēlāju kurš projektu nogādās garažā lai klients var to skrūvēt reizi nedeļā .
Cik naudiņas ir jānoplēš no klienta jau prikinul?
Nu pieņemsim ka būs 40 cilvēki kas reāli var atļauties vissu ...

Tas nozīmē angārs uz 200kvm... apkure...
3ls kvm īre 10 apkure = 13x16= 208ls
pacēlājs ar kāds 5ls reize pašizmaksa...
20ls

Instrumenti līzings 50ls /mēn

Aldziņa sargam 600ls/mēn:40 = 15ls

Apdrošināšana visam ieskaitot nelaimes gadījumus kādi tur toč būs...

~1000ls mēn:40= 25ls

Elektrība, grāmatvedis, kredīts.... bla bla bla pašam ar kautkas ir jāēd.

3000Ls

Nu tā tas uz pirmo kas ienāk prātā neskaitīsim vēl zemūdens akmeņus....

Un komentētājus lūdzu ievērot šeit viss domāts kā pie cilvēkiem Eiropā nevis pie djadjas vasjas par pudeli...
jo savādāk agrāk vai vēlāk sāksies ziepes no kurām aizskriet nevarēs...

Tobiš pašizmaksa ~400ls mēnesī uz cilvēku...

uzdod sev jautājumu kurš būs tik entuzistisks lai pa 400ls mēnesī pats remontētu auto?

5 cilvēkus atradīsi pa visu latviju?

Mēs ar čomu jau 3 gadus savu volgu klubu gribam saorganizēt ...nekas nesanāk, jo visi cilvēciņi un tādu ir ne mazums dara kautko savā garažā vai šķūnī, nav iespējams pat izsist detaļu datu bāzi! lai dalītos kam kas ir!
Sēit ir latvija , iedzimts tā, katrs savā kaktā kautko čibina a ja par ko labu ir jāmaksā ieraujas kā žurka alā un visss.....

12. Marts 2008, 15:18

Par vāciju labs koments. taga tikai vēl pieskaiti 600lsx2 par uzkopšanu un salīdzini mūsu servisa izmaksas ar viņu es nerunāju par domeniksu!

12. Marts 2008, 15:29

[user]209392|plashs|[/user]Šeit ir Latvija , iedzimts tā, katrs savā kaktā kautko čibina a ja par ko labu ir jāmaksā ieraujas kā žurka alā un visss.....

:iagree: ;) :)

12. Marts 2008, 15:34

[user]311291|baigais|[/user]Un tomēr tiem, kam gribēsies pašam ar savām rokām skrūvēt atradīsies arī kāds paziņa ar bedri vai pacēlāju!

Nu man ir paziņa... Bet jēga? :D

12. Marts 2008, 15:46

[user]156395|Nompelis|[/user]Nu man ir paziņa... Bet jēga? :D

Tu esi ārpus rindas... :D

12. Marts 2008, 16:13

piekrītu plasham, tik mans koments bij nevis taisīt servisu, bet tā, tīri simboliski, lai pašam entuziasta līmenī būtu min. instrumentu komplekts, lai varētu parakņāties pa autiņu :P

12. Marts 2008, 17:38

[user]168392|Valentiins|[/user]piekrītu plasham, tik mans koments bij nevis taisīt servisu, bet tā, tīri simboliski, lai pašam entuziasta līmenī būtu min. instrumentu komplekts, lai varētu parakņāties pa autiņu :P

Nu ko kurš uzskata par parakņāšanos.... :whistle:
Tēma slēgta