Tēma slēgta

kādas ir jūsu domas par Lenova portatīvajiemm

12. Janvāris 2011, 14:56

12 January 2011 14:47:24 Mizx rakstīja:
Mac — dārgs tiem, kas principā lieto pirātiskās programmas. Ja datorā neliek pirātiskas, ja tas ir kā firmas dators, tad gala cena pilnībā darbam aprīkotam datoram vairs nekādi nesanāk dārgāka par analogu PC.

Vēl jau ir pieraduma spēks. Maks ir pilnīgi citāds kā windows. Iedomājos, ka daudzi cilvēki, kuriem dators ir tikai naudas pelnīšanas mašīna, ar šausmām iedomātos, ka jāmacās ar velosipēdu braukt pa jaunu... brr. Piemēram, sākumā tas, ko māki ar Windows paveikt vienā stundā, prasīs 2 besīgas un nervozas stundas.
Es varētu sākt to lietot, bet cena liekas daudz par augstu.

12. Janvāris 2011, 14:56

galvenais ir garantijas, tās ilgums un kur taisa. + ļoti liels "+" ir vai nav paziņa kādā garantijas servisā.

Renoir īstenībā OSx (MAC) ir muļķa drošs. 10x vieglāk apgūstams kā windows.
Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 12. Janvāris 2011, 14:57, kopā labots 1 reizi.

12. Janvāris 2011, 15:03

Jā, MAC`s IR daudz muļķudrošāks, nekā PC, bet atkal savietojamības ziņā - pļurkt. Pirmās nepieciešamības lietas - OK, bet kā kaut kas specifiskāks, tad nekā.

MAC dzelzis būs kvalitatīvaks par ne brand PC dzelzi.

Legālai rīcībai es izvēlētos Linux.

Mizx, MAC dzelzis IR dārgāks par PC, jebkurā gadījumā. Programmnodrošinājums - tas ir ļoti individuāli.
Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 12. Janvāris 2011, 15:04, kopā labots 1 reizi.

12. Janvāris 2011, 15:09

12 January 2011 15:03:15 Jazznfunk rakstīja:
Jā, MAC`s IR daudz muļķudrošāks, nekā PC, bet atkal savietojamības ziņā - pļurkt. Pirmās nepieciešamības lietas - OK, bet kā kaut kas specifiskāks, tad nekā.

MAC dzelzis būs kvalitatīvaks par ne brand PC dzelzi.

Legālai rīcībai es izvēlētos Linux.

Mizx, MAC dzelzis IR dārgāks par PC, jebkurā gadījumā. Programmnodrošinājums - tas ir ļoti individuāli.

Par to savietojamību jau izrunājām. Ja grib pieslēgt kaut kādu entry level ārēju profesionālo iekārtu, tad var būt problēmas. Savukārt ar profesionālajām skaņu kartēm MAC problēmu nav, tiem pašiem Sony pēkšņi radās, kaut vecajiem modeļiem nav. Nu, OK, varbūt Windows vainīgs, bet gala lietotāju jau tas neinteresē. Piedevām, kad kaut ko specifisku pērk, tad painteresējas par savietojamību, ar Sony šajā ziņā sanāca pamatīga aplaušanās, jo vecie dzelži strādā, jaunie vairs ne. Es saku, ka man pašam tikai 1 programma ir radījusi problēmas ar MACu, neesmu dzīvē sastapis neko, ko no profesionālā audio / video tam nevarētu pieslēgt. Un programnodrošinājums nav individuāli — bez programmām tas ir tikai ķieģelis, lai kurš to ir ražojis. Piedevām, ja gribas, tad arī MAC viss pieejams pirātisks, tikai motivācija maza piratizēties, ja esi samaksājis jau par gatavu un legālu.
Pēdējo reizi laboja Mizx - 12. Janvāris 2011, 15:10, kopā labots 1 reizi.

12. Janvāris 2011, 15:09

12 January 2011 14:56:45 Amakatanav rakstīja:

Renoir īstenībā OSx (MAC) ir muļķa drošs. 10x vieglāk apgūstams kā windows.

Var būt. Man patīk, kā tas izskatās, bet maksāt tikai par izskatu man šoreiz negribās. Es patiesībā nevaru atrast nevienu sakarīgu iemeslu, kāpēc pirkt maku.

12. Janvāris 2011, 15:23

Kur mēs izrunājām par savietojamību?

Mizx, Programmnodrošinājums IR individuāli. Vienam vajag Office, citam vajag AutoCAD, citam vajag SOund Forge. Jūti starpību? Ieiet draugos un apskatīties bildītes var ar jebkuru mūsdienīgu dzelzi un OS`u!

Pasaki man pāris piemērus, ko var izdarīt uz MAC, bet uz PC nē. Tā arī būs savietojamība.

Tavai zināšanau uz MAC UH, cik daudz kas vēl nav pieejams pirātisks!

Pērkot MAC`u, maksājot lielo naudu, viņam default`ā nāk līdzi OS? Ja jā, tad labi.

Par cik MAC`u ir mazak un ir daudz mazākas modeļu atšķirības, tāpēc ir lielāka iespējamība, ka visādi devaisi strādās uz MAc`a, bet uz kura katra PC nē. Draiveru izstrādātājiem tas atvieglo dzīvi, tāpēc arī var teikt, ka ar MAC`u savietojamība ir labāka.

Renoir. Labāk pieturies pie tā OS`a un programām, pie kurām Tu esi pieradis.

Ja ir kāda specifiska programma, bez kuras nu nekādi nevar iztikt MAC`os vidē, pilns internets ar tutoriāļiem veiksmīga Hackintosh izveidei no PC dzelžiem :)

Par laptopu runājot, jāzin lietas, kam viņš būs vajadzīgs, un tad var iziet uz lētuma principu. Kā redzams, nav viennozīmīga viedokļa par kāda brenda izcilību.

P.S. Mani gan pārsteidza "Girl with Dragon tatoo" triloģijas galvenās varones, arī hakeres toolis - MAC portatīvais.
Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 12. Janvāris 2011, 15:28, kopā labots 1 reizi.

12. Janvāris 2011, 15:40

Vispār jau hakeri ieto linux veidīgās sistēmas, un tās var uzlikt, i uz PC i uz MAC, tā kā principā vienaga kādi dzelži, linux FTW, tāpat uz jaunajiem ARM pročiem linux easy iet...

Var uz mac uzlikt visas 3 sistēmas, arī uz PC var uzlikt, lieto ko, kad un kam vajag :)
Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 12. Janvāris 2011, 15:40, kopā labots 1 reizi.

12. Janvāris 2011, 16:58

12 January 2011 15:23:48 Jazznfunk rakstīja:
Kur mēs izrunājām par savietojamību?

Mizx, Programmnodrošinājums IR individuāli. Vienam vajag Office, citam vajag AutoCAD, citam vajag SOund Forge. Jūti starpību? Ieiet draugos un apskatīties bildītes var ar jebkuru mūsdienīgu dzelzi un OS`u!

Pasaki man pāris piemērus, ko var izdarīt uz MAC, bet uz PC nē. Tā arī būs savietojamība.

Tavai zināšanau uz MAC UH, cik daudz kas vēl nav pieejams pirātisks!

Pērkot MAC`u, maksājot lielo naudu, viņam default`ā nāk līdzi OS? Ja jā, tad labi.

Par cik MAC`u ir mazak un ir daudz mazākas modeļu atšķirības, tāpēc ir lielāka iespējamība, ka visādi devaisi strādās uz MAc`a, bet uz kura katra PC nē. Draiveru izstrādātājiem tas atvieglo dzīvi, tāpēc arī var teikt, ka ar MAC`u savietojamība ir labāka.

Renoir. Labāk pieturies pie tā OS`a un programām, pie kurām Tu esi pieradis.

Ja ir kāda specifiska programma, bez kuras nu nekādi nevar iztikt MAC`os vidē, pilns internets ar tutoriāļiem veiksmīga Hackintosh izveidei no PC dzelžiem :)

Par laptopu runājot, jāzin lietas, kam viņš būs vajadzīgs, un tad var iziet uz lētuma principu. Kā redzams, nav viennozīmīga viedokļa par kāda brenda izcilību.

P.S. Mani gan pārsteidza "Girl with Dragon tatoo" triloģijas galvenās varones, arī hakeres toolis - MAC portatīvais.
Tā, aizgājis spams par dzelžiem, bet interesanti. Jo var pastāstīt to, ko citi palaiduši garām.
1) Dziļākajā būtībā ir vienalga, kam radīta programma, jo uz MAC ir uzliekams Windows. Var kaut tikai lietot Windows, bez MAC OS, attiecīgi pukstēšana, ka kaut kāda programma kaut kur nav palaižama būtībā ir tikai pašu lietotāju nolaidība.

2) Pērkot MACu, tam līdzi nāk viss, viss. 30 min pēc iegādes jau strādā tā, it kā mēnešiem tas būtu bijis tavs dators. PIrmajā mēnesī man laikam vajadzēja uzinstalēt tikai NeoOffice (bezmaksas) un VLC Player. Pat visādi standarta bezmaksas Acrobat Reader un tādi moderno interneta dokumentu lietošanas nieki visi bija darba kārtībā un jaunas versijas.

3) Ne tikai hakeri ir iecienījuši Apple. Tak savulaik izcēlās paliela nesaprašana, kāpēc Microsoft programmētāji VISU programmējot uz Apple datoriem, ka tobrīd Windows un Office bija radīti uz Apple, nevis uz viņu pašu sistēmām. Nezinu, kā tagad, bet atbilde ir darbības stabilitāte un tehniskie parametri. Piedevām, praksē pārbaudīts, ka visādas sīkās hakeriskās darbības kā pdf failu laušana utt. ar Applu darāmas bez kādas īpašas programmatūras, kamēr uz PC nākas googlēt un meklēt, sanāks vai ne. Jāatceras, ka dziļākajos pamatos Apple softs radies no Unix, kas ir Linux pamatā. Un attiecīgi tāpēc pašos pamatos programmētājiem vilinoši izmantot resursus.

4) Lielākajai daļai programmu, kas lietojamas uz abām sistēmām, ir bonuss pakete Apple lietotājiem. Piemēram, Microsoft Office uz Apple jau 20 gadus pastāv iespēja likt datoram izvēlētā balsī lasīt priekšā tekstu arī latviešu valodā. Uz PC esmu to manījis, bet laikam tikai jaunākajās versijās kaut ko pieinstalējot klāt. Tas pats attiecināms uz faktiski visiem Adobe produktiem, kur pamācībās ir veselas nodaļas ar extra iespējām uz Apple.

12. Janvāris 2011, 21:01

12 January 2011 00:41:18 benq rakstīja:
sveiki... man nobeidzās mans 4 gadus vecais HP kompīts un vajag steidzami jaunu ko jūs domājiet par šo firmu..Lenovo???
varbūt kāds jau lieto .kādas atsauksmes man ieinteresēja šis modelis..
Nosaukums: Lenovo G550 Laptop, 15.6", Intel Core 2 Duo T6600 / 2.2 GHz ,

Šis ir viens no lētākajiem budžeta variantiem kā arī labākajiem par naudu. Vismaz bija pa šo naudu pirms pāris mēnešiem vajadzēja palīdzēt nopirkt notebookus vairākus gabalus. Paņēmām šos ir ok, lēti kvalitāte korpusa normāla ir normāli taustiņi. Intel CPU
Datori tika ņēmti lai ieietu netā, strādātu ar office aplikācijām pasktatītos kādu filmu. Promats es ņēmu bez Windows priekš privāt pers.
Ja gribi ieekonomēt ņem bez Windows lētāk pats uzliksi
Nekas neļurkājas ir normāls dizains pa šo naudu.
Citi notebook.
Vēl var skatīt Dell N5030.
Par Acer Aspire(aka E-Machine) piem: AS5734Z neko sliktu īpašu nevaru teikt vienīgi to ka lēts plastmasas korpuss, taustiņi tādi nekādi-klavai ir mazs izcilnīts kā arī nav īpaši ērti-par šo Aspire varu teikt uzreiz atsit lētumu it visā.
No HP var skatīt tikai bijušo Compaq, HP Pavilion aļa DV serīja neiesaku plīst.
Pēdējo reizi laboja DEALER - 12. Janvāris 2011, 21:06, kopā labots 1 reizi.

12. Janvāris 2011, 22:18

Mizx`am:

Runāšu godīgā, nepirātiskā tonī (Pats tads neesmu) :)

1) Jā, piekrītu, ka uz dažādiem dzelžiem var izlikt dažādus OS`us, bet tomēr tā ir lāpīšanās ar neliela mazohisma piedevu :)

2) Tas gan labi. Tad var teikt, ka atmaksājas dargā dzelža pirkšana, ka pirmās nepieciešamības preces ir komplektā.

PC lietotajiem par stipri lētaku naudu (dzelzi ieskaitot) ir pieejams Linux, kur gan arī var rasties problēmas ar savietojamību. Ikdienas lietotājam, bez specifiskam vajadzībām - ideāls.

3) Savulaik MAC`s bija priekšā visos rādītājos. Tas tiesa. Iespējams, tāpēc nāk līdzi labā slava.

99% programmu ir bāzētas PC videi. Lielie ražotāji atļaujas (labā nozīmē) ražot softus abiem OS`iem, kamēr ir neskaitāmi softi, kas ir pieejami tikai PC, jo tos (PC) lieto vairākums. It sevišķi specifiski softi, kur jābūt ar zināšanām datoros, kas izskaidro MAC`a muļķudrošumu.

4) Šos faktus nezināju, bet Ofiss ir vislietojamākā programma, varbūt tāpēc arī tādi gadžeti.

Starp maniem paziņām ir MAC lietotāji. Ar nevienu no viņiem nevaru brīvi runāties par kompju lietām, kas par kaut ko liecina :) Ar lielu piesardzību tiek uztverti piedavājumi viņu MAC`ā kaut ko pielāgot viņu pamata programmas ērtakai, stabilākai lietošanai :)

Mans verdikts - smuks, labs, dārgs dzelzis, lietojams, ja ir specifiska vajadzība (piem. darba softs), vai arī vēlme izcelties pārējo vidū. Piemēram: Visi bez bēdu brauc ar VW, bet kādam vajag Aston Martin, kura remontizmaksas ir kosmoss.

Par laptopiem.

Saraksti uz lapiņas, kas Tev no viņa ir nepieciešams un tad skaties piedavājumu.
Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 12. Janvāris 2011, 22:23, kopā labots 1 reizi.
Tēma slēgta