31. Marts 2011, 11:55
nē arī pa dāvanam jāmaksā...
Vislabāk ir darīt tā.
sarunā, ka sūta, bet ar mazāku summu, piemēram puse no vērtības...
Uz kastes uzliek uzlīmi detaļām, vai bojāts....
Tad, samasāsi kautkādu nodevu, bet nebūs pa pilnu jāmaksā...
31. Marts 2011, 12:00
Amakunaff, atrodi likuma pantu jeb melns uz balta aprakstītu normu, kur šādā veidā ir/būtu jāmaksā mazāk nekā 22%
31. Marts 2011, 12:06
tu maz lasīt māki?:O
Es saku samazini summu (VGA maskā 200USD, ieraksti 100USD)
+ samet atzīmes uz kartes u.t.t bojāts, detaļām u.t.t.
Samaskāsi 22% par 100USD...
Jo muita tāpat čeko vai norādītā summa nav mazāka, par tirgus....
Es runāju par mazāku nodoklīša maksāšanu, ne izmukšanu bez...
31. Marts 2011, 12:08
KĀ Tu sarunāsi ar pārdevēju, lai tas uzraksta mazāku summu ? Latvijas gājieni ārzemēs neder
31. Marts 2011, 12:16
Teikšu kā ir — visi gudri un visi grib mazāku summu / nemaksāt neko. Vienīgais reālais ir sameklēt kādu privāti, kas nopērk tajā galā un vislabāk arī pats atved. Un lai neved ar iepakojumu — arī var pārbaudē paprasīt samaksāt.
Lielos kantoros jaunu nenopirksi par puscenu un nenopirksi kā gift. Tiem ir konveijers un viņus neinteresē kaut kādas problēmas ar kaut kādām pircēju papildu izmaksām. Viņiem ir sūtījumam jāpievieno grāmatvedības dokumenti, garantija un tur nevar nenorādīt summu. Nevar veikt pasta sūtījumu ar daļēju apdrošināšanu. Tas viss neiet cauri. Ja šajā galā atnāks Gift ar visiem papīriem un iepakojumu — visas iespējas, ka būs jāver vaļā maks.
Tā kā kaut ko apiet var vienīgi ar privāto starpniecību, atsakoties no garantijas saistībām, iepakojuma utt. Visos pārējos gadījumos drošāk būs pirkt Eiropā.
31. Marts 2011, 12:21
31 March 2011 13:08:03 Misters X rakstīja:
KĀ Tu sarunāsi ar pārdevēju, lai tas uzraksta mazāku summu ? Latvijas gājieni ārzemēs neder

Nerunā, ja nezini;)
nē nu protams, ka lielajos kantoros. amazon u.t.. nesarunāsi...
bet tām pašām VGA un CPU ir world wide garantija (jāskatās atsevišķi kurām firmām u.t.t) kur skatās tikai pēc S/N uz pašas preces, ne taloni nekā... to mierīgi var atsūtīt un lietot u.t.t.
Bet tās ir nianses...
un ja apdrošināšanu ņem ,tāpat summa jāraksta pa cik lielu apdrošini.. pa tp summu arī paņems PVN + ja summa virs 150 eiro arī citus nodokļus...
Pēdējo reizi laboja
Amakatanav - 31. Marts 2011, 12:24, kopā labots 1 reizi.
31. Marts 2011, 12:25
Tapec tak saku, ka nevajag maldinät cilvekus. EBAY pārdevējiem mūsu nodoklīši ir pie vienas vietas. Pie tam, zinot Muitas ierēdņu dabu, neticu, ka viņiem interesē NIANSES.
Pēdējo reizi laboja
ZV - 31. Marts 2011, 12:28, kopā labots 1 reizi.
31. Marts 2011, 12:28
pļa Misters X:shura:
Tu esi ko sūtījis un runājis, ESI? es esmu un labi zinu, ka tā ,īpaši no āzijas, sūtīt ir normāla prakse, giftot un norādīt zemākas cenas u.t.t. arī treknajā galā USA sāk to piekopt, jo ne tikai latvieši muhļī nodoklīšus;)
Pēdējo reizi laboja
Amakatanav - 31. Marts 2011, 12:28, kopā labots 1 reizi.
31. Marts 2011, 12:29
Nē, Matanaff, neko neesmu sūtījis, žmiedzu katru santīmu un vedu visu tirgus somā no Varšavas tirgus ar stopiem

šādas cenu norādīšanas ir iespējamas tikai ar privātajiem paziņām.izlasi vēlreiz ko Mizx uzrakstīja, KĀPĒC pārdevējiem jāliek klāt rēķins un visas īstās summas. Un, cik zinu, tad ierēdņi tagad skatās gandrīz katru paku, kas nāk ne no ES.
Pēdējo reizi laboja
ZV - 31. Marts 2011, 12:33, kopā labots 1 reizi.
31. Marts 2011, 12:32
nu tad pats vainīgs, ka nemāki runāt...
Un jā ar firmām grūtāk sarunāt, ar lielām neiespējami, bet privātie tirgotāji...runāt vajag.. reti kurš atsaka... atsaka parasti tādos gadijumos, kad preci apdrošināt grib pats pārdevējs...
un vispār reti kuru tehniku ,kam vajadzētu čeku un garantijas talonu izdevīgi ir sūtīt no USA,lētāk ēiropā nopirkt...
Pēdējo reizi laboja
Amakatanav - 31. Marts 2011, 12:33, kopā labots 1 reizi.