Tēma slēgta

interneta pieslēgums

25. Oktobris 2010, 11:55

25 October 2010 12:49:37 Misters X rakstīja:
man liekas, Nompelis nemaz nezina, kas ir torrenti un kas ir lejuplāde.Runa ir par parastu salīdzinājumu, vai ir vērts ņemt Bites inetu, to salīdzinot ar Lattelekom.

Es teiktu, ka nav vērts, iekams nav pienācīgs ātrums un satbilitāte nodrošināta.

No sākuma ir jāpaņem testa variants. Domāju, ka tos vēl joprojām dod uz 1 vai 2 nedēļām. Tad redzēs, kas notiek.
Ar šiem USB modemiem ir jāņem vērā, ka tos nevar bāzt kaut kur dziļi zem galda vai vēl sazin kādās pakaļās, ja runa ir par stacionāru kompi. Tie ir jātur pēc iespējas tuvāk logiem.

Arī ar portatīvo datoru mēdz būt jeblaitungs. īpaši vietās, kurās notiek zonu pārklāšanās. Piemēram, vienā mājas stūrī ir dažreiz pieejams HDSP vai 3G tīkls, kuram tad arī modems pieslēdzas. Bet, ja tas tīkls nav stabils, tad pēc laika modems no tā atslēgsies un tad laikam visos gadījumos internets pārtrūkst.
Tad ir jākonfigurē modema softs, lai slēdzas klāt tikai lēnākajam tīklam. Tas varētu nodrošināt stabilāku darbību. Ar nosacījumu, ka modems ir labs un tas lēnākais tīkls arī "nepeld". Realitātē arī ar tādiem iestatījumiem internets var pārtrūkt pa laikam.
Principā mobilo internetu iesaku tikai tad, ja galīgi nekā cita nav. Citādi tas normāli strādā tikai Rīgas centrā. A cik ir tādu, kuriem Rīgas centrā vajag mobilo internetu? Kabeļšķiku pilna d. Rīgas centrā.
Pēdējo reizi laboja Renoir - 25. Oktobris 2010, 12:06, kopā labots 1 reizi.

interneta pieslēgums

25. Oktobris 2010, 11:58

ja Bite pidāvā nesaistošu testu, tad var pamēģināt, vai tiešām tas ir tas, ko vēlies.....

Es pirms gada mainīju kabeļu netu, vecais provaideris lielijās, ka esot 100 Mbit ātrums, bet patiesībā kaut kā reāli viss bremzējās, pierādījums tam bija jauna, tukša datora pieslēgšana, kur nekas labāk, ātrāk nepalika.

Tolai Lettelekom dikti bļaustījās par savā optikām un manā vietā tā bija pieejama. Jāsaka, ka arī tur viņi nesaka visu taisnību, bet nu vienalga tas ātrums un tas serviss tomēr ir vairākas reizes labāks kā mazajiem provaideriem.

interneta pieslēgums

25. Oktobris 2010, 12:09

Ar optiku esmu novilcis filmu pāris min. :yo:

interneta pieslēgums

25. Oktobris 2010, 12:12

Es nerunāju par vilkšanu, man nav laika filmām īpaši un citiem crapiem :)
Vienkāršas WEB lapas vērās ar laika aizturi un tas traucē, zinot, ka īstenībā maksā par it kā ātru i-netu.

interneta pieslēgums

25. Oktobris 2010, 12:14

25 October 2010 12:38:45 SWATboy rakstīja:
šim par torrenta lietošanu atnāca vēstule, ka tas ir kriminālpārkapums, un atkārtota pārkāpuma gadījumā ziņos policijai. :doh::doh:
:galds:

interneta pieslēgums

25. Oktobris 2010, 16:52

Cik skatos galvenais skeptikis te mobilajam internetam ir Misters X, kursh pec rakstita ir lietojis kaut kur laukos un nav apmierinats bijis, bet nu tas jau logiski, ka visur neliks 3G tornus, bet tajos laukos droshi vien citu alternativu vispar nav! Man ar sanak paris reizes gada pabut vieta, kur vienigais variants ir tikai mobilais internets un visu laiku bija tikai edge, protams, ka ar sho atrumu neko ipashu nevar darit, bet pamatfunkcijas (kas, manuprat, sevi ietvers epastu, zinas un kadu forumu) var lietot. Tur gan veiksmigi kaut kada no pedejam vetram norava to antenu un jauno uzlika 3G ta ka tagad viss ok!
Un vel - es ar LMT internetu "dzivoju" visu vasaru paris gadu jau, jo ari Jurmala ipashi variantu nav (Lattelecom tur jaudas mazas, nevar visas majas saslegt) un nevaru te teikt neko sliktu.... man pec shiem lasitajiem komentariem liekas, ka knigu ne chetal no mnenije imeju lielai dalai! Internets pietiekami stabils, atrums ari noteikti nav slikts, ja velme kadu muziku novilkt, streaming ar bez aizkershanas. Un nav jau ta, ka lietoju tikai Jurmala viena vieta, bet man portfeli pie laptopa visur vienmer lidzi un tur kur nav wifi, tur lietoju sho un neesmu saskaries ar problemam. Protams, saprotot, ka 3G nav visa valsti pieejams, vismaz LMT.
Ka ari gribetu ieteikt but uzmanigiem ar to USB modemu, jo neuzmanigi raustot ieksha/ara vai nekaushi kaut kur atspiezhot, klepi turot kompi, var to usb pieslegumvietu sachakaret (ko ari veiksmigi izdariju).

Te ari bija komentars, ka rigas centra pilns ar kabelinternetiem.... tad man interese, kur ir tas rigas centrs tads, jo es pec sevis spriezhu (pie Barona centra), ka diezgan sarezhgiti, jo varianti ir paris - Izzi, kursh vairak neiet neka iet un kaimini mokas, lai lauztu ligumu ar viniem, Lattelecom, kuram nav te optikas, IT Risinajumi kuriem viss bija kartiba lidz vini apvienojas un mana izvele Versija, kurai gan cena nav ta pati draudzigaka, bet serviss un neta atrums un stabilitate ir augstakaja limeni!

interneta pieslēgums

25. Oktobris 2010, 16:59

Es Rīgas centrā nedzīvoju. Dzīvoju laukos, tāpēc man šķiet, ka centrā viss ir papilnam. Man tikai viens variants ir pieejams, neskaitot mobilo internetu.

interneta pieslēgums

25. Oktobris 2010, 18:41

Paņēmu bites testa modemu. Bremze. Ātrums apmēram 2x lēnāks nekā lattelecom.
Mērīju ātrumu,
Bite~260kb.
Lattelecom ~570kb
Baigais dranķis tas viņu, - ātrākais mobilais internets.
:(

interneta pieslēgums

25. Oktobris 2010, 18:46

a ko tu gribēji? :shura:

tas ir normāls ātrums, ja nekačā, bet epasti + web lapas...

interneta pieslēgums

25. Oktobris 2010, 18:53

Tas nav normāls ātrums, ja ir ātrāks i- nets :D
Tēma slēgta