Tēma slēgta

Politika

15. Februāris 2012, 21:22

Man par šo lietu palielam viss ir skaidrs. Es neesmu tīrs latvietis, man vecmamma iebrauca Latvija 60-tos gados ar somu plecā, atrada darbu pie saimniekiem un pirmais ko izdarīja iestājās miesta korī, lai mācītos valodu. Šobrīd omai ir 80 gadu, un Jums vajadzētu dzirdēt viņas viedokli par visu šo "marazmu", viņai asinis vārās......

Šobrīd es runāju abās valodās, man tas nesagādā problēmas, BET, ja notiks tā, ka LV būs divas valodas, kopš tā brīža, es šo valodu izmantošu tikai, kā sazinās valodu ar LT, RU, EE utt. Latvijā, no manas mutes neviens slāvu vārds neizskanēs.

Politika

15. Februāris 2012, 21:24

15 February 2012 21:12:53 Mizx rakstīja:
Tochev, vai zini, kāpēc rūpniecība te pēc PSRS sabrukuma "sagruva"? Tas ekonomikas grāmatās rakstīts! Mākslīgi, ekonomiski nepamatoti veidota sistēma ar mērķi pārvietot cilvēkus pa PSRS teritoriju un iznīcināt mazās tautas! Ne tikai Baltijā. Ir sausi matemātiski fakti par Rīgu vien — rūpniecības uzņēmumi te tika sabūvēti tik, cik normāli pasaulē būtu pilsētā, kurā dzīvo 3 miljoni iedzīvotāju. Reāli te darbaspēks bija 1 miljons. OK, visu vēl varētu noorganizēt un uzturēt meklējot kādu kompromisu, tikai infrastruktūra Rīgā bija it kā te dzīvotu tikai 300 tūkstoši iedzīvotāju (ūdens, gāze, kanalizācija, ceļi, komunikācijas utt.) Tāpēc rūpniecības samazināšanās 10x bija tikai loģiska, jo tāda izmēra rūpnīcu esamībai te nav nekāda pamata, tagad pirms kaut ko būvēt novērtē infrastruktūru un darbaspēka pieejamību, senāk bija "plāns", pārējais nevienu neinteresēja. Ir stulbi gaudot pēc tiem nesaimnieciskajiem laikiem.

Tu tak esi izglitots cilveks, vardu "EKSPORTS" neesi dzirdejis? mes varetu but ka "Japana" vai "Taivana", bet daudz tuvaak pie Eiropas un Krievijas tirgiem bet esam dirsaa.
Mums bija viss - sakot no apmacibas un petniciskas bazes lidz razhoshanai, izeiviela un daudzie celi tas piegadei, ostas, dzelzceli un shossejas, lai pardotu gatavas preces, pat elektrostaciju mums pietiek. Bet ar ko mes palikam? Ar samazinatam pensijam, noziegumu, korrupciju un arejo paradu? Un protams ar raudam par okupaciju, tas tak latvieshiem vissdargaka vertiiba. :super::super::super: ta ari turpiniet.
Pēdējo reizi laboja Tochev - 15. Februāris 2012, 21:26, kopā labots 1 reizi.

Politika

15. Februāris 2012, 21:26

15 February 2012 21:04:25 Tochev rakstīja:
ta, pa punktiem - Stalina repressijas notika krievija ari, tas visu PSRS bijusho valstu sera notikums... neviens te to neatbalsta
- Lauksaimniecibu un rupniecibu pec kara buveja no jauna, bet sabruka ta privatizacijas rezultata jau brivaja Latvija, tas ir fakts, paskaties, cik pa padomju gadiem tika uzbuvetas fabrikas, rupnicas, ciemati, pilsetu mikrorajoni, ostas, stacijas, dzelzceli, pat tie kolhozi un sovhozi ar tehnikas daudzumu, savaam pilsetinjam ar visam ertibam un asfalta celiem?
Blats, kukuljoshana... Latvieshi ari bij par partijas biedriem, un neatkariga latvija to visu novietoja jaunaja, vel augstakaja limeni. Un pec privatizacijai, viss jau nepieder tautai, bet atsevishkam personam, parsvara arzemniekiem vai to meitas uznemumiem.

bet kas mus ir tagad? Grindeks, Dzintars, un Kugubuvetava ar Ventspils Naftu? daudz vel nosaukumus varesi tur pierakstiit?
Parsvars rupniecibas gigantu izpardoti pret noliktavam, garazham un metalluzhniem, laukos valda alkoholisms un nabadziba, pat garam strategiskiem celiem 50% lauki, 50% valda tukshums un sabrukums un nocirstie mezhi.
Latvieti, tev ir ar ko lepoties? Ar CocaColas izlejamo razhotni? Vai ar Dienvidu tiltu? Vai ar valsts parada lielumu?
brrrr un fuj.

O.k. turpinam.
1. Staļiņs bija neatņemama PSRS sastāvdaļa, tāpēc man ir pilnīgi vienalga, ka arī citās valstīs izveda, mani interesē, ka PSRS ar Staļinu priekšā pakaļā to nodarija latviešiem.
2. Kolhozi,sovhozi u.t.t. vēl 1960-1970 gados piemājas saimniecības, kas bija 3.5% no lauksaimniecībā izmantojamās zemes (pārējie 96.5% bija holhozu zeme) deva vairāk, kā 60% no visas pārtikas, kas tika saražotas... kolhozi uzpirka pienu, govis, olas, vistas visu no piemājas saimniecībām... pienu iepirka, ka 0.20 kapeikām, kas vēlāk veikalā maksāja 0.19 kapeikas:shura: un pie vainas bija visi piecgades plāni... reāli ap 1970 gadiem tik kas uzlabojās, tikmēr 20 gadus privātie baroja ne tikai Latviju, bet daļu PSRS.
3. fabrikas. kā redzam, tad fabrikas ražoja brāķus, sliktas kvalitātes un konkurēt nespējīgas preces. pie tam nepietiekamā skaitā, jo PSRS vadījās pēc piecgades plāniem nevis pieprasījuma/piedāvājuma. kā rezultātā radās 4. punkts.
4. deficīts un blatu sistēma.
Piecgades plāns iekļāva vienas 45 izmēra kurpes vai divas bērnu kurpes, tāpēc ražoja tikai tik, lai izpildītu plānu, jo peļņas nebija un labuma ceha šefam no tā, ka ražo vairāk arī nebija, tikai varēja dabūt pa galvu no funkcionāriem, ka iet pretēji plānam. tā kā bija par maz piedāvājuma un pārāk liels pieprasījums, tad sākās "zem letes" "pa blatu" sistēma, kur katrs varēja "sarunāt" preci... un nevis lētāk, kā veikalā, bet vispār sarunāt, jo veikalā tās preces nebija.

5. Tagad tu sāc pīt iekšā neatkarības laiku. Paskaties, kas darās diženajā Krievijā... kamn pieder Gazprom, kam pieder naftas atradnes, kam pieder rūdas ieguves, tautai, vai Abramovičam un Putinam?:shura: Esmu runājis ar vienu vecu armijnieku, kam sanāca dienēt Maskavā pie KGB šiskām... jau 80 gadu beigās jaunie brekši plānoja, ka tad, kad Leonīds Brežņevs, Jurijs Andropovs, Konstantīns Čerņenko, Mihails Gorbačovs mirs nost, tad PSRS ir pārpratums, kas ir jāizbeidz un lēma, kā sadalīt valsti, kā pārņemt valsts bagātākos uzņemumus u.t.t.

Jo es gribu, lai mani berni macitos sava dzimtaja valoda, jo man butu patikami, ja ielas nosaukumi butu divas valodas, ka agraak,un tas tiesham nozimetu, ka valsts mani ciena,
par medicinu, municipalitati un to parejo esmu jau rakstijis, neatkartoshos.
Es esmu PAR savam tiesibam, un atkskiriba no tevis, es necenshos tadas pati tiesibas no tevis atnjemt.

Tavas tiesības UN pienākums ir ievērot Satversmi un likumus.

Tu tak esi izglitots cilveks, vardu "EKSPORTS" neesi dzirdejis?

Eksports kam? āfrikānim? kam tie mēsli ko PSRS ražoja bija/ir vajadzīgi?
Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 15. Februāris 2012, 21:30, kopā labots 1 reizi.

Politika

15. Februāris 2012, 21:30

Nu Lindermanu es personīgi tieši tā raksturotu.
Inteliģentie krievi aicina balsot pret. Šodien arī ēbreju kopiena izteica šādu aicinājumu negraut Latvijas pamatus. Kas tad ir Lindermans? Vai Jūs, krievi, patiešām domājat tā, kā viņš, vai tas ir kaut kāds sociāli psiholoģisks protests (kas nav svešs arī latviešiem)?
Cits jautājums ir, kā tas civilizētā valstī vispār iespējams, ka cilvēks var tik brīvi izvērst klaji pretvalstisku darbību un visiem pūliņiem cenšas sanaidot tautas un panākt šeit nemierus un asinsizliešanu? Kā tāds kā Lindermans var vēl runāt par partijas dibināšanu utt?
Manuprāt, šāda tautu savstarpēja naidošana un 2 valodu savstarpējas izspēlēšanas ir krimināli sodāma rīcība.
Kur ir drošības dienesti? Kāpēc tie atrod katru interneta komentētāju (pusaudzi), bet ir bezpēcīgi pret šādiem destruktīviem elementiem?
Kā tas iespējams, ka Eiroparlamentā Ždanoka balso tā, kā tas Latvijai ir neizdevīgi???
Nu, tie tādi mani naivie jautājumi.
Mani ļoti satrauc, ka cilvēki radikalizējas. Pieaug gatavība uz vardarbību, kas nobīdās no sociāli ekonomiskā uz nacionālo jomu, un tas ir sasodīti bīstami.
Abās pusēs ir gana daudz bezsmadzeņu idiotu/atsaldeņu, kuriem to tik vien vajag (pārsvarā jaunieši).
Es domāju, ka mērķis ir ļoti skaidrs - lai sākas sociāli un psiholoģiski motivēta, bet uz nacionālo sfēru pārnesta vardarbība/asinsizliešana, kā rezultātā Krievija iejauksies, lai aizstāvētu savus pilsoņus/intereses un Latvijas neatkarība de facto tiks izbeigta.

Politika

Amakatanav
ok,bet ko tad neatkariga latvija izveidoja? ko ta panaca iznjemot hokeju un sexturismu? pat Jauno Vilni un tranzita plusmu nevareja noturet.
Visas bedas tu vaino tipa Krievus treshaja paaudze, itka visi mes esam Stalina mazberni... bet pashi jus ar savu nacionalismu daudz labaak neesat gan.

Un krievijas piemineshana te ir OFFTOPIC, jo runa iet par latviju un tikai par Latviju, mes dzivojam te, gan tu, gan es, un runajam par TE notikosho situaciju
Pēdējo reizi laboja Tochev - 15. Februāris 2012, 21:33, kopā labots 1 reizi.

Politika

15 February 2012 21:19:04 Tochev rakstīja:
Es esmu PAR savam tiesibam, un atkskiriba no tevis, es necenshos tadas pati tiesibas no tevis atnjemt.

Atšķiribā no manis?
Es vienkāršu apzinos kurā valstī es dzīvoju un par kuras valsts piederīgo sevi uzskatu.

и это при условии того, что я 12 лет учился в русской школе. Я правда на уроках литературы читал русскую классику, а не коммунистическую пропаганду, да и дурная привычка у меня ещё - наблюдать, думать, анализировать, а не готовые информационные полуфабрикаты заглатывать, от чего то в принципе и все проблемы у нас нынче...

Politika

15. Februāris 2012, 21:36

Nu Jaunu vilni Saskaņieši paši rok nost:mhihi: bet vilnis Jūrmalā būs, nekur tas nepazudīs.

Real Sound Lab ir izcils piemērs, kas Latvijā ir tapis.
Es nevainoju krievus, visi esam pie tā vainīgi gan latvieši, gan krievi... bet tu pasniedz, ka PSRS mūs ir bijis kāds labums un bez tā mēs būtu tik pat neattīstīti, kā Vācija tagad, jo būtu zem Hitlera nagiem:shura:
Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 15. Februāris 2012, 21:38, kopā labots 1 reizi.

Politika

15. Februāris 2012, 21:37

15 February 2012 21:00:27 Mizx rakstīja:
Tochev, nebūs gan tik vienkārši ar piedzimšanu, tas tikai dažās valstīs un tad vēl arī visādi papīri jākārto, tie laiki beigušies. Nākamais, kamēr neiemācīsies, ka nacistu Vaffenam nav nekāda sakara ar latviešu karavīriem, Tev pilsonību nedrīkst piešķirt. Piedevām, ja neesi ievērojis, te tikpat toleranti izturas pret tiem latviešiem, kam neveicās tāpat piespiedu kārtā karot PSRS pusē, bet, jā, par to atcerēties nav izdevīgi, tas tādos brīžos jānoklusē...

“There cannot be a nation if there is not a common history.”
NICOLAS SARKOZY
— acīm redzot miera un kārtības, labas kopā dzīvošanas dēļ Latvijā tomēr ir vajadzīgi pāris vienvirziena vilcieni Krievijas virzienā cilvēkiem, kas nespēj uztvert elementārus vēstures faktus un atslābt, jo kamēr cilvēki šajā valstī nebūs vienojušies par vienotu vēsturi, nekas nesanāks.

Pilnigi tev piekritu, TBNLL un visos tos parejos nacionalistus pa taisno uz Sibiriju Uranu rakt :cool:

Bet piespiedu karta bij vairaak VAcieshiem latvieshus piespiezt karot, jo krievijas karaspeki mazliet patalu bij. Paprasi to Plasha kungam, vinsh tev pateiks, ka ar vinja vescteva braliem viss apstajas.

Politika

15. Februāris 2012, 21:39

Un esmu 100% pārliecināts, ka vairumam krievu krievu valoda ir pie pakaļas... tāpat, kā vairumam latviešu latviešu valoda.
Paklausieties, kā cilvēki runā - vienos lamu vārdos, vienkāršā un stūrainā, stilistiski nepareizā valodā, kas piebārstīta ar anglicismiem, rusicismiem un cietumnieku terminoloģiju.
Cik latviešu un cik krievu prot gramatiski pareizi rakstīt savā dzimtajā valodā?! Cik latviešu zina, ka pirms "bet" ir liekams komats utt.?
Vidējais latviešu jaunietis nonāk augstskolā, lāga nemācēdams ne rakstīt, ne lasīt. Un ar krieviem ir tāpat.
Man ir daudz draugu Krievijā - Sanktpēterburgā, Maskavā, NižņijNovgorodā u.c. Inteliģentie krievi, atbraucot uz Latviju, ir šokā par to vulgāro un rupjo valodu, kādā runā vairums Latvijas krievu!
Tāpat arī runā latvieši.
Tāpēc uzskatu, ka tās runas par valodu un pašcieņu ir tukša muldēšana.

Politika

15. Februāris 2012, 21:39

15 February 2012 21:30:50 bite747 rakstīja:
15 February 2012 21:19:04 Tochev rakstīja:

Atšķiribā no manis?
Es vienkāršu apzinos kurā valstī es dzīvoju un par kuras valsts piederīgo sevi uzskatu.

и это при условии того, что я 12 лет учился в русской школе. Я правда на уроках литературы читал русскую классику, а не коммунистическую пропаганду, да и дурная привычка у меня ещё - наблюдать, думать, анализировать, а не готовые информационные полуфабрикаты заглатывать, от чего то в принципе и все проблемы у нас нынче...

я 11, 4 класс мы перескакивали. И комунистичская пропоганда тут при чём? где в моих словах хоть доля пропаганды? Факты и реальные цифры не есть пропаганда.
Tēma slēgta